Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy szinte...

Miért van az, hogy szinte minden szülés utáni sztoriban a csecsemősnővérek a legalja viselkedésűek?

Figyelt kérdés

Az en kisfiam Pic-es volt így nem volt szerencsém az említett eü dolgozókhoz, de feltűnt, hogy bármilyen beszámoló van, ha az orvost, szülésznőt dicsérték is, a csecsemősöket soha. Mit csinálnak ezek az asszonyok a kismamákkal? És van aki ismer csecsemősnővért? Mi a másik oldal sztorija? Annyira érdekes, hogy ők valahogy 99%-ban utálatnak örvendenek.

Leírnád a te sztoridat velük?

2020. jún. 26. 12:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Én az orvost legszívesebben, ha lett volna annyi erőm, kivágom az ablakon, viszont a szülésznők előtt le a kalappal, illetve a csecsemős nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
2020. jún. 26. 17:31
 22/27 anonim ***** válasza:
88%

2x szültem 2 kórházban, nem volt negatív tapasztalatom egyáltalán.

2015. Esztergom: le a kalappal a csecsemősök előtt, nagyon kedvesek, normálisak, segítőkészek voltak. Érdekes ez amúgy, szobatársam egyfolytában szidta őket, pedig vele sem voltak bunkók, nem is értettem.

2019. SOTE II: a nagyobbik gyerek miatt egyágyas szobában voltam, más emeleten, oda nem nagyon jöttek fel, én meg nem igazán mentem hozzájuk, lévén, második baba, tudtam, mit kell vele csinálni. Egyetlen komolyabb interakciónk az volt, hogy tápszert akartak adni a nem egész 1 napos fiamnak elővigyázatosságból, mert pici súllyal született, én meg nem engedtem meg, mert ügyesen szopott, fölösleges volt. Húzták a szájukat, de ennyi. Ezen kívül amúgy nem volt gond, normális stílusban beszéltek velem, senki nem volt paraszt, bár nem sokat kellett velünk foglalkozniuk.

Orvosok, nővérek, műtősök (császárok voltak), mindenki tök normális volt velem mindkét kórházban.

2020. jún. 26. 18:41
 23/27 anonim ***** válasza:
83%

2012-ben szültem az első gyereket Cegléden a kórházban.

Nem volt orvosom.

A vajúdás 12 óra volt. Azalatt talán 2x nézett rám orvos.

Majd a varrás közben szépen megkávézott a doktor úr. Egyik kezében a kávé a másikban a tű.

Első nap nem adták ki a babát.

Másnap már kihozták de ha nem akartad, hogy kinn legyen bevitték. Szinte mindenkinél kinn volt a baba mert éjjel olyan sírás volt, hogy nem lehetett aludni. A csecsemősök a recepción maxra tekerték a tévét persze így kibírták.

Nem segítettek semmiben sem.

Sem a szoptatásban sem a köldök ápolásában.

Este elvitték "fürdetni" és annyi volt.

Ha látogató jött lekellett adni a gyereket értelemszerűen.

Majd lesikította a fejemet az egyik kedves nővér, hogy mit mászkálok a folyosón a babával. Hát gondolok máshogy nem igazán lehetett eljutni hozzájuk.

Borzasztó volt.

Egy hétig lepedőt nem voltak hajlandóak cserélni. Otthonról hozattam magamnak.

Többet biztos, hogy nem szülök ott.

Most a II-es számú klinikára járok. Inkább utazok 50 km-t.

Borzasztó hely.

2020. jún. 26. 18:44
 24/27 A kérdező kommentje:
14 ez szörnyű. Nálunk a Pic ennek ellenkezője volt. Mind én, mind a férjem 0-24-ben akkor mehettünk, amikor akartunk kivéve vizit. Illetve apukák a szoptatási időben sem. De ez logikus mert ugye nálunk olyan a Pic, hogy akkor az összes anyukat látta volna, aminek en se örülnék, hogy a szobatársam férje ott tátsa a száját. . Brutál kedvesek voltak a babákkal is meg velünk is. Nyilván kitört az influenza szezon, de mondtak, ha apa beoltatja magát gyorsan, akkor ugyanúgy jöhet be. Soha nem találtam kakiban, csak ha épp friss volt. Sőt egyszer arra mentem be, hogy az egyik nővérke ringatta és gagyogott neki. Egy másik alkalommal meg arra, hogy be van pólyálva szorosan egy plédbe és alszik, mint a bunda. Gondolom sírt. En is a 3. naptól tudtam lejárni hozza rendszeresen, mert annyi vert vesztettem a szüléskor, hogy első 3 nap csak a férjem tudott letolni tolószékkel. Kb a wc-ig tudtam elmenni ájulás nélkül egyedül. Ami a szobában volt az ágyamtól 10 lépésre. Ja meg egy alkalommal arra mentünk be, hogy egy hölgy gitározik és énekel a babáknak. Önkéntes volt. A babák meg úgy aludtak, mint a bunda. Egyik sem sírt. Amíg inkubátorban volt 2 napig en se foghattam meg, mert elég sok zsinór lógott szegényből, de láttam akiknek koraszülött babajuk volt és sokáig voltak inkubatorban azoknak volt kenguru is. Két noverke igazgatta a zsinorokat, hogy anyuka fel tudja venni.
2020. jún. 26. 21:26
 25/27 A kérdező kommentje:
22 ez is milyen vicces. Te azért tűztél össze velük, mert tápszert akartak adni, nővérem ugyanitt azért, mert kért és nem adtak. Azzal zárta le végül, hogy márpedig ő ragaszkodik hozza, amihez joga is van. Ekkor adtak. De ki kellett verni a balhét.
2020. jún. 26. 21:32
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Szegeden 3 éve borzasztoak voltak.

Kertem, hogy mutassak meg, hogy tudok fejni, mert nem ment, azt mondtak, hogy egy nap alatt nincs meg mit fejni. Pedig volt, mert csomos, kemeny, forro volt a mellem, csak kesobb sem ment semmivel a fejes, csak gepi mellszivoval.

Kertem, hogy ne adjanak mar a gyerekemnek tapszert, mert szetdurran a mellem, legalabb o hagy szivja mar le, meg kulonben sem akarom, hogy tapszeres legyen, mikozben erzem, hogy van tejem, ugyanaz volt a valasz, ne kepzelegjek mar, hogy mar most ennyi tejem volt.

Bunkoztak, mert nem mentem el valami cumiuvegbol etetos oktatasra, majd alairattak velem egy papirt, hogy en nem akarom ezt megtanulni.

Szoltam, hogy sebes a mellsmbimbom, nagyon faj, megneznek, hogy jol teszem-e mellre a babat? Az volt a valasz, hogy mindenkinek faj.

Amikor jottunk volna haza, orditott a baba, mint az allat, nem tudom, mi baja volt, de ott is odajottek 8-an, hogy ne szegyeljek mar tapszert kerni, es hoztak a cumisuveget.

Mondtam, hogy köszönöm, nem szgyellem, de tuti, hogy nem ehes, mert bukja vissza a tejet, majd rajuk b...tam az ajtot kb. es eljottunk, annyira ki voltam mar toluk.

2020. jún. 27. 19:42
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja, meg miközben keszulodtunk, a 3 napos ujszulottet polyaban odatettem a 100 cm szeles agyon a fal melle, majd elkezdtek ordibalni velem, hogy nem vagyok normalis, ilyen magas agyon a babat egyedul hagyni, ha tudnam, hanyan szenvednek koponyaalapi torest agyleeses miatt.

Egyreszt nem hagytam magara, mert pakoltam, masreszt meg gondolom hanyan gurulnak arrebb 4 naposan polyastol majd' 100 cm-t.

2020. jún. 27. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!