Miért van az, hogy szinte minden szülés utáni sztoriban a csecsemősnővérek a legalja viselkedésűek?
Az en kisfiam Pic-es volt így nem volt szerencsém az említett eü dolgozókhoz, de feltűnt, hogy bármilyen beszámoló van, ha az orvost, szülésznőt dicsérték is, a csecsemősöket soha. Mit csinálnak ezek az asszonyok a kismamákkal? És van aki ismer csecsemősnővért? Mi a másik oldal sztorija? Annyira érdekes, hogy ők valahogy 99%-ban utálatnak örvendenek.
Leírnád a te sztoridat velük?

2 gyermekem van. A harmadik decemberben érkezik.
Első lányom a Picre került. 3 hetet töltöttem bent szülés előtt nekem csak csupa pozitív emlékem van midenkiről. Ellenben semmi, de semmi jót nem tudok elmondani a PIC-esekről.
Másik városban szültem így lányomat rögtön átszállították. Toxémiás +császáros voltam,este császároztak. Másnap azonnal telefonáltam lányom után, ahogy minden nap 2x. 3.nap engedtek csak ki, azonnal mentünk be hozzá.
Első körben számon kértek, hogy hol voltam addig! Második körben az orvos szó szorosan levegőnek nézte a férjemet.
Nem kaptuk meg az 1 órát amit tölthettünk volna lányunkkal. Akkor még inkubátorban volt kézbe sem vehettük.
Megkérdeztük mikor mehetünk másnap, mikor célszerű. Azt mondták délután. Másnap mikor beértünk közölték, hogy max 5 percet láthatjuk majd menjünk vissza 1.5 óra múlva szoptatásra. Hozzá kell tennem, hogy az alig 7 perces út a parkolótól az osztályig nekem fél órámba telt.. Aznap 4x másztam meg plusz utaztam császárosan.. 4.kör után majdnem össze is estem az utcán.
Mikor bementünk lányunk hason bekakilva a saját bukásában feküdt. Mikor 1.5 óra múlva vissza mentünk ugyan így volt..
A mellette lévő 2 másik baba hiába sírt hiába jelzett a légzésfigyelő senkit nem érdekelt.
Szoptatáshoz hiába kértem segítséget, inkább kiküldtem a fiatal nővérkét,hogy megoldom egyedül is miután majdnem letépte a lányom fülét és úgy bele nyomta fejét a 2x nagyobb mellembe hogy ne aludjon be.. Kis súllyal született minim@lis oxigén hiánnyal, nagyon fáradékony volt.
3.nap váltáskor a nővérke hangosan mondta, hogy már messziről hallani melyik gyerek vinnyog már megint. Persze az én lányom sírt éppen. Mikor észre vette hogy ott vagyok nem győzte elbagatelizálni.. Férjem be se jöhetett szoptatás alatt. Szájpenésszel kivert fenékkel hoztuk haza. Az már csak külön vicc hogy a bevitt dolgokat más babára használták el, és kérdezés nélkül tömték a cumit a szájába. ( nem vagyok cumi ellenes, de azért illene megkérdezni szerintem)
Egy szó mint száz ennek 5 éve, de isten ments hogy még egyszer szerencsém legyen hozzájuk.
Ellenben le a kalappal második lányom születésekor a csecsemősők előtt.

Budapest, Honvéd kórház. Ügyeleten szültem, esti ügyeletes doktornő katasztrófa, reggeli pont az ellentéte. Szóval e tekintetben vegyes a dolog.
Legelső éjszaka a csecsemős borzasztó türelmetlen és kissé bunkó volt, nem mertem kérdezni, miközben kb azt se tudtam melyik a baba eleje meg vége. Ilyen idősebb gonosz konyhás néni kisugárzása volt. Másnap szintén egy idősebb hölgy volt, tőle már tudtam kérdezni, meg volt egy fiatalabb is, ő is egész rendes volt. Egy negyedik valahol a kettő között volt, ő mutatta meg h kell pelenkázni, türelmes volt, de nem valami kedves. (Jó, mondjuk gondolom baromira unta már.) Meg a doktornő akinél szültem, szintén kedves volt, tőle bármit kérdezhettem.
De igazából alig vártam, hogy hazaérjünk, ezek a kórházi napok csak a túlélésre mennek :D

Nem tudom, de nekem csak jó tapasztalatom van.
Ahol szültem mindegyik csecsemős szuper kedves, épp a Szülésznők közt volt unszimpi. Szerencsére fogadott volt az enyém, úgyhogy sokkal nem is találkoztam.
Akivel beszélgettem ő csupasziv volt, látszott rajta, hogy szívvel lélekkel viseltetik a babák iránt. :) sztem kórház függő... Csapat függő. A kórház, ahol szültem, ott nagyon jó csapat van. Orvosok, Szülésznők, csecsemosok... Mindenki.

Esztergomban mindenki szodta őket
Ritka rendesek voltak
Főleg azoknál láttam, akik első babások voltak
Szent Imre bababarát
Nem minősíteném

Tavaly szültem Dombóváron, ott sem volt semmi gond velük :) sokat segítettek. Egyetlen egy szülésznő volt, aki nagyon böszme volt, talán Erzsi volt a neve nem is tudom..dagi, szőkés hajú.
Ilyenkor sajnálom a többi ott dolgozót, mert ez az egy fogyatékos nő miatt könnyen megbélyegzik a többit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!