23 évesen szülni?

Figyelt kérdés

Nagy családot szeretnék.

21 évesen befejeztem az egyetemet és 2 évig dolgoztam a szakmámban (a pénz nagy részét félretéve)

A férjemmel úgy döntöttünk tavasszal, hogy akkor jön a baba, mikor szeretne, és hamar be is csekkolt.

Egyesek szerint korai, "elkapkodtuk", nekünk még utaznunk kéne és világot látni, stb. (szerintem amúgy ezt babóval is lehet)

Albérletben lakunk egyébként.

Arról mi a véleményetek, ha valaki "évenként", vagyis kis korkülönbséggel szeretne több gyereket szülni?

Én 30 éves koromig szeretném megszülni az utolsó gyerkőcömet, 5-öt szeretnénk.

Tehát 7 év alatt...

Szerintetek ezt testileg lehet bírni?

(szellemileg, lelkileg úgy hiszem bírni fogom, nagy családom van, kisebb testvéreim nagy korkülönbséggel akikre baba koruk óta és jelenleg is vigyázok, szeretem a gyerekeket, "arra születtem hogy anya legyek")

2020. jún. 25. 22:54
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
92%
Maga az 5 gyerek oke ha bírja a szervezeted ( nekem 2-őt bírt,ennyinél kellett megállni) de 7 év alatt 5öt biztos nem fogsz szülni mert az kegyetlen...ezt a szervezeted biztos nem bírná, főképp ha szoptatsz is.
2020. jún. 27. 06:32
 62/67 anonim ***** válasza:
33%
Ez a kérdező , aki ennyire védi, csak másik profilról.
2020. jún. 27. 10:34
 63/67 A kérdező kommentje:

#58-as

Köszönöm szépen neked!

:D

mókás vagy

szerintem ez még 14 évesen is gáz lenne, nem hogy 23...

mi értelme lenne magamat védenem? azt hiszem már mindent visszaírtam a 41. válaszban.

a kedvemet nem fogjátok tudni elvenni, akármivel is próbálkoztok. sajnálom, hogy nem tudtok pozitívan gondolkodni és hogy elképzelni sem tudtok egy ilyen életet. ezáltal nem sok jóra tudok gondolni az életetek kapcsán.

sok szülő teherként éli meg a gyermekét, ezt hangoztatják is... éppen ezért kéne mindenkinek annyit szülni, amennyivel elbír.

mivel tudom, hogy én "értek" a gyerekekhez és ebben még fejlődni is fogok, tudom, hogy minden hátulütőjét átbeszéltük a férjemmel, megbeszéltünk mindent, ezért nyugodt szívvel vállalnék 5 gyermeket is akár.

mindenkinek szíve joga, hogy hány gyermeket hoz világra és ebbe a férfin és nőn kívül senkinek semmi beleszólása.

mint korrigáltam korábban, tényleg sok lenne 5 gyerek egymás után, meg amúgyis csak tervezünk(!), a babócák úgy jönnek, ahogy jönni akarnak. aztán lehet, hogy csak két gyermekem lesz. mégis én leszek a legboldogabb :)

mert nem a szám számít, pusztán csak érdekelt, hogy ez kivitelezhető-e (mert régen igen), de a mai világban mi a helyzet ezzel.

kívánom, hogy mindenki számára megfelelő, boldog családot tudjon kialakítani.

ne legyetek ilyen kedvetlenek, mint akiknek nem jött be az élet. lehet rajta javítani és a hozzáálláson is sok múlik, az optimista gondolkodásmódon.

illetve járjatok egy kicsit utána, ha valami új, számotokra szokatlan dologról hallotok. mert nem biztos, hogy az, ami új, az rossz. (ezt úgy általánosságban mondom)

a kérdést kiírni nem mondom, hogy kár volt, de látni ezt a sok negatív gondolkodásmódú embert... sajnállak titeket

egyikőtök írta, hogy én még kislány vagyok és hogy a gyereknevelés számomra csupa szivárvány és vattacukor felhő.

ez a hasonlat nagyon tetszett. és azért, mert vidám az életem és boldogan élem meg a gyerekekkel való törődést.

(persze nehézségek mindig vannak, de húszadjára is leírom... gondolkodjatok pozitívan :) )

ezennel én be is fejeztem, köszönöm mindenkinek!

van elég ember a környezetemben aki egyetért velem és támogat, az életem pedig boldog.

minden jót kívánok mindenkinek!

(valószínűleg az ezután jövő kommenteket már nem fogom látni, szóval ha nem reagálok, tudjátok a miértjét..)

2020. jún. 28. 00:42
 64/67 anonim ***** válasza:
90%
Úgy bírom az ilyen kérdéseket, ahol a kérdező felháborodik azon, hogy nem értenek egyet vele. 🤣
2020. jún. 28. 04:33
 65/67 anonim ***** válasza:
91%
Akkor minel kerdzeted meg ha nem érdekel mások véleménye? Okos.
2020. jún. 28. 07:56
 66/67 anonim ***** válasza:
87%
Jaj, bírom ezt a ti biztos boldogtalanok vagytok. Igen drágám, boldogtalan vagyok, mert van 2 fiam, akiket jó anyagi körülmények között nevelek, van munkám, amiben elismernek és a párom tud úgy nézni rám, mint egy nőre. Te 7 év alatt a 20-a éveidben 5 gyereket akarsz szülni, a te dolgod, de mivel kérdezted, hogy kivitelezhető, ezért válaszolok. A többiek gondolom nem akartak bunkók lenni, de erre felnevet az ember, hogy mi van, tenyészkanca akarsz lenni? A gyerekekkel nem fogsz tudni foglalkozni, a tested 30 éves korodra tropa lesz, karrier, felejtsd el, a férjed is nagyon boldog lesz, hogy robotolhat éjjel nappal. Régen megoldották, ja, tényleg ritka kivétellel, de nem tudott velük igazán foglaljozni anyuka. De te biztos tudod, mert te értsz hozzá, hiszen 18 évesen vigyáztál más gyerekére. Vicces vagy, tündéri tanárnő, akit imádtak a gyerekek és ő i őket, az első gyereke megszületése után depresszióba esett, szóval semmi nem garancia. Úgyhogy sokan, mert nem tömik a fejed sziruppal, még nem boldogtalanok, hanem pont, hogy reálisan felmérték a képességeiket.
2020. jún. 28. 09:43
 67/67 anonim ***** válasza:
100%
Régen is megoldották mert nem volt más választásuk főképp a nőknek. Szerintem ők szívesen szültek 8-10 gyereket? Hát nem...
2020. jún. 28. 11:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!