23 évesen szülni?

Figyelt kérdés

Nagy családot szeretnék.

21 évesen befejeztem az egyetemet és 2 évig dolgoztam a szakmámban (a pénz nagy részét félretéve)

A férjemmel úgy döntöttünk tavasszal, hogy akkor jön a baba, mikor szeretne, és hamar be is csekkolt.

Egyesek szerint korai, "elkapkodtuk", nekünk még utaznunk kéne és világot látni, stb. (szerintem amúgy ezt babóval is lehet)

Albérletben lakunk egyébként.

Arról mi a véleményetek, ha valaki "évenként", vagyis kis korkülönbséggel szeretne több gyereket szülni?

Én 30 éves koromig szeretném megszülni az utolsó gyerkőcömet, 5-öt szeretnénk.

Tehát 7 év alatt...

Szerintetek ezt testileg lehet bírni?

(szellemileg, lelkileg úgy hiszem bírni fogom, nagy családom van, kisebb testvéreim nagy korkülönbséggel akikre baba koruk óta és jelenleg is vigyázok, szeretem a gyerekeket, "arra születtem hogy anya legyek")

2020. jún. 25. 22:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:

Tapasztalataim: Testvérektől + Babysitterkedtem 14 éves koromtól kezdve.. eléggé megbíztak bennem és sokan bízták rám a gyermekeiket, 17-18 évesen már egy éveseket, vagy kisebbeket is.

Nyilván nem ugyanaz valakire pár órát vigyázni, nem olyan mintha a saját gyereked lenne, de ha 14-18 évesen el tudtam vigyázni 4-6 órákat 2-3 gyerekre; főként 1,2,3,4 évesekre, akkor nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni 10 évre rá :)

sőt, szerintem saját gyermekre könnyebb lesz vigyázni, akinek az édesanyja leszek és erős kapocs fog minket összetartani, ragaszkodóbb lesz hozzám és jobban is fogom kezelni az egészet, bár tiniként sem voltam benne rossz.

2020. jún. 26. 16:16
 42/67 anonim ***** válasza:
81%
35 évesen a legkisebb 5 éves lesz és te visszatérsz rendesen a munkaerő piacra. Na ezen egy kicsit felröhögtem. A legnagyobb még csak 12 lesz, a legkisebb 5. Az 5 évest hozni, vinni kell az oviba, lesznek betegségek, szünetek. Vagyis nagyon kötve lesz, hogy milyen a munkabeosztásod, ráadásul, szinte teljesen pályakezdőként kezdenél 35 évesen, az előző 12 évet háztartásbeliként élve, 5 gyerekes anyaként. Nem igazán fognak kapkodni érted. Azonkívűl, a nagyobb gyerelek se lesznek még nagyok, tehát, ha foglalkozni, tanulni, edzésre, különórára akarod vinni, mellette háztartást vezetni, akkor elég hamar tönkremész, már ha abba nem fogsz tönkremenni, hogy 7 év alatt 5 gyereket akarsz szülni és normálisan foglalkozni velük.
2020. jún. 26. 16:18
 43/67 anonim ***** válasza:
90%
Kerdezo en vagyok a 35os: a 3 gyerek sokkal realisabb elvaras. Az egyetem meg egyaltalan nem kell hogy legyen, de szep hogy te ilyen mesebe illo eletet eltel hogy 14 evesen felretettel, es dolgoztal, egyetemet vegeztel, es mindent szepen megterveztel... Biztos nagy lehetosegeid lesznek a munkaero piacon... A kerdesedre a valasz alapvetoen az, hogy nem korai 23 evesen szulni. Ami durva, az az 1 gyerek 5 evre lebontva. Oszinten szolva ez a fene nagy erett atgondolt gondolkodasod ellen szol de sok sikert :)
2020. jún. 26. 16:22
 44/67 A kérdező kommentje:

Jaaj azt kifelejtettem, hogy 21 évesen fejeztem be, aztán 2 évig tanultam még (továbbkepzes, levelezős) de akkor már dolgoztam teljes munkaidőben.

A környékünkön kapkodnak ezért a munkáért, itt hiány van belőle, ezért is alkalmaztak a 3 év után rögtön, pedig még 2 évet tanultam tovább levelezőn :)

2020. jún. 26. 16:23
 45/67 anonim ***** válasza:
89%

Édes a naivitásod!

"Szóval, 35 évesen már 5 éves lesz a legkisebb. Újra teljesen visszatérek a munkaerő piacra."

3 gyerekem van, örülök, hogy megtehetjük, hogy felállásban dolgozzak. Teljesen visszatérni egyelőre kilátástalan. Hidd el, a 3 gyerek is ad annyi elfoglaltságot, nemhogy 5!

De édes kislánynak tűnsz az elképzeléseddel! 😌

2020. jún. 26. 16:28
 46/67 anonim ***** válasza:
100%
Megkerdezhetem, (eskuszom nem gunybol), hogy te ilyen extrem vallasos kozegben nevelkedtel? Mert atlagos tinik nem szoktak egyszerre tobb gyerekre vigyazni foleg nem egy evesekre. Ha igy van akkor az sok mindenre magyarazat szerintem. Foleg ha ilyen kommunak erre vannak berendezkedve. Foleg mikor irtad hogy 6-7 gyerek az altalanos a kornyezetedben.
2020. jún. 26. 16:29
 47/67 A kérdező kommentje:

35ös

Köszönöm, hogy mesebe illőnek tartod az életem

Én is :))

És nagyon boldog vagyok:)

2020. jún. 26. 16:29
 48/67 A kérdező kommentje:

46os

Igen, vallásos környezetben nevelkedtem

Hát igen, az "átlagos" tinik nem szoktak gyerekekre vigyázni.

De ez nem azt jelenti, hogy én nem éltem "normális" életet.

Fesztiválokra is jártam, buliztam, csak mellette tudatos voltam és tapasztalatot és penzt kerestem, aminek legnagyob részét félretettem.

2020. jún. 26. 16:33
 49/67 A kérdező kommentje:
*legnagyobb
2020. jún. 26. 16:34
 50/67 anonim ***** válasza:
74%
Hagyjátok! Ő is kislány még fejben, akinek a gyereknevelés csupa szivárvány és vattacukor felhő. Majd megtapasztalja. Lehet valóban menni fog amit elképzelt, de az is megeshet, hogy az első gyerek után kifut a világból.
2020. jún. 26. 16:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!