23 évesen szülni?
Nagy családot szeretnék.
21 évesen befejeztem az egyetemet és 2 évig dolgoztam a szakmámban (a pénz nagy részét félretéve)
A férjemmel úgy döntöttünk tavasszal, hogy akkor jön a baba, mikor szeretne, és hamar be is csekkolt.
Egyesek szerint korai, "elkapkodtuk", nekünk még utaznunk kéne és világot látni, stb. (szerintem amúgy ezt babóval is lehet)
Albérletben lakunk egyébként.
Arról mi a véleményetek, ha valaki "évenként", vagyis kis korkülönbséggel szeretne több gyereket szülni?
Én 30 éves koromig szeretném megszülni az utolsó gyerkőcömet, 5-öt szeretnénk.
Tehát 7 év alatt...
Szerintetek ezt testileg lehet bírni?
(szellemileg, lelkileg úgy hiszem bírni fogom, nagy családom van, kisebb testvéreim nagy korkülönbséggel akikre baba koruk óta és jelenleg is vigyázok, szeretem a gyerekeket, "arra születtem hogy anya legyek")
Tapasztalataim: Testvérektől + Babysitterkedtem 14 éves koromtól kezdve.. eléggé megbíztak bennem és sokan bízták rám a gyermekeiket, 17-18 évesen már egy éveseket, vagy kisebbeket is.
Nyilván nem ugyanaz valakire pár órát vigyázni, nem olyan mintha a saját gyereked lenne, de ha 14-18 évesen el tudtam vigyázni 4-6 órákat 2-3 gyerekre; főként 1,2,3,4 évesekre, akkor nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni 10 évre rá :)
sőt, szerintem saját gyermekre könnyebb lesz vigyázni, akinek az édesanyja leszek és erős kapocs fog minket összetartani, ragaszkodóbb lesz hozzám és jobban is fogom kezelni az egészet, bár tiniként sem voltam benne rossz.
Jaaj azt kifelejtettem, hogy 21 évesen fejeztem be, aztán 2 évig tanultam még (továbbkepzes, levelezős) de akkor már dolgoztam teljes munkaidőben.
A környékünkön kapkodnak ezért a munkáért, itt hiány van belőle, ezért is alkalmaztak a 3 év után rögtön, pedig még 2 évet tanultam tovább levelezőn :)
Édes a naivitásod!
"Szóval, 35 évesen már 5 éves lesz a legkisebb. Újra teljesen visszatérek a munkaerő piacra."
3 gyerekem van, örülök, hogy megtehetjük, hogy felállásban dolgozzak. Teljesen visszatérni egyelőre kilátástalan. Hidd el, a 3 gyerek is ad annyi elfoglaltságot, nemhogy 5!
De édes kislánynak tűnsz az elképzeléseddel! 😌
35ös
Köszönöm, hogy mesebe illőnek tartod az életem
Én is :))
És nagyon boldog vagyok:)
46os
Igen, vallásos környezetben nevelkedtem
Hát igen, az "átlagos" tinik nem szoktak gyerekekre vigyázni.
De ez nem azt jelenti, hogy én nem éltem "normális" életet.
Fesztiválokra is jártam, buliztam, csak mellette tudatos voltam és tapasztalatot és penzt kerestem, aminek legnagyob részét félretettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!