23 évesen szülni?

Figyelt kérdés

Nagy családot szeretnék.

21 évesen befejeztem az egyetemet és 2 évig dolgoztam a szakmámban (a pénz nagy részét félretéve)

A férjemmel úgy döntöttünk tavasszal, hogy akkor jön a baba, mikor szeretne, és hamar be is csekkolt.

Egyesek szerint korai, "elkapkodtuk", nekünk még utaznunk kéne és világot látni, stb. (szerintem amúgy ezt babóval is lehet)

Albérletben lakunk egyébként.

Arról mi a véleményetek, ha valaki "évenként", vagyis kis korkülönbséggel szeretne több gyereket szülni?

Én 30 éves koromig szeretném megszülni az utolsó gyerkőcömet, 5-öt szeretnénk.

Tehát 7 év alatt...

Szerintetek ezt testileg lehet bírni?

(szellemileg, lelkileg úgy hiszem bírni fogom, nagy családom van, kisebb testvéreim nagy korkülönbséggel akikre baba koruk óta és jelenleg is vigyázok, szeretem a gyerekeket, "arra születtem hogy anya legyek")

2020. jún. 25. 22:54
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
100%
35-46os vagyok: nem voltal atlagos tini az tuti, viszont semmikepp nem mondhatom hogy nem normalis csak, eltero. Ha ti egy olyan helyen laktok ahol a csaladok segitik egymast es a gyerekek egymasra vigyaznak megoldhato persze kerdes hogy mennyire egeszseges. Gondolom nincsenek tul nagy anyagi javakra valo igenyeitek, esetleg meg hazassag elott sincs nemi elet. Hat igen, ezert is nehez megerteni egy atlag nem vallasosnak az elkepzeleseid de lathatoan mukodik mert eletben tartjatok egymast.
2020. jún. 26. 16:44
 52/67 anonim ***** válasza:
86%
Le leszek pontozva, de szerintem marhára nem egészséges egy szervezetre 5 gyereket kihordani ilyen rövid idő alatt. Ráadásul eltervezni, hogy mellette teljes életet élni, későbbi karrierrel, utazásokkal. Ráadásul szép a szerelem, de mi van, ha apuka időközben kihátrál. Persze tudjuk kérdező a tiéd nem, mert te biztos tip-top leányzó leszel, nem lesz súlyfelesleged, nem leszel frusztrált mikor a pelenkahegyekből rohansz a dacoshoz, utána a háziba segíteni, miközben úszik a ház és kialvatlan vagy. Apuka a kemény melóból hazaér egy csatatérre. Körülbelül ez a valóság, hacsak nem passzoljátok le sűrün a gyerekeket vagy a párodnak nincs milliós fizetése, hogy a 7 tagú család mellé segítséget fizessen. Ez közelebb áll sajnos a valósághoz.
2020. jún. 26. 17:43
 53/67 anonim ***** válasza:
87%
És párod ebben partner? Neki oké, hogy ő lesz a családfenntartó, valszeg kell másodállás? Ő terhe, hogy legyen albira (már ha találtok ennyi gyerekkel), vagy lakás önerőre/hitelre, ételre stb.
2020. jún. 26. 17:52
 54/67 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek áruld el, mi az a foglalkozás, amivel 2 év alatt albi mellett egy házravalót/ önerőt össze lehet rakni, és ahova 10-15 év kihagyás után 5 gyerek mellett vissza lehet térni.

Nem kötekedésből, csak épp karrierváltáson gondolkodom, és keresem a lehetőségeket.

2020. jún. 26. 17:55
 55/67 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy attól nem félsz, mi van, ha a párod "kiesik". Jó, tudom, a ti kapcsolatotok olyan, hogy sose hagyna el. De ha elveszri a munkáját? Balesetben megrokkan, ne adj' isten meghal? Mit csinálsz 5 gyerekkel?
2020. jún. 26. 17:58
 56/67 anonim ***** válasza:
100%
54: 14 eves kora ota dolgozott felretett, gondolom a sulit is maganak fizette. (Biztos azt irna hogy maganak fizette) Viccen kivul valszeg a szulok tudtak adni valamennyit vagy a ferj szulei amivel nincs is baj. Irta hogy alberletbol mennek kerteshazba amit felujitanak szoval vagy hitelbol vettek vagy orokoltek. Egy hazravalot kizart hogy osszegyujtott, de indulasnak eleg lehet egy kis onerohoz a hitelfelvetel miatt, felujitani meg aprankent lehet egy hazat.
2020. jún. 26. 19:31
 57/67 anonim ***** válasza:
91%
Az egy dolog, hogy te nagy családot szeretnél, de vajon a gyerekeid is díjazni fogják-e. Érdekes módon a sok általam ismert nagycsaládos gyerek közül egyik sem akar háromnál több gyereket, ha felnőtt lesz. Nem is csodálom. Nem lovagolhat, mert nincs pénz az összes testvérét beiratni, a minap hallottam hogy egy kisfiú ilyen indok miatt nem kapott csokit, egy másik nem járhat sportolni. Lehet mondani, hogy az a legfontosabb, hogy legyen tető a fejük fölött, meg legyen parizeles kenyérre való, meg hogy a legnagyobb ajándék a testvér, de ez csak önámítás.
2020. jún. 26. 19:49
 58/67 anonim ***** válasza:
25%

#57 ha valaki azért nem ehet csokit, mert a tesó nem jár sportolni, ott sztem nem azzal van a baj, hogy sokan vannak....

De szálljatok már le a kérdezőről. Van tapasztalata. Tudja, milyen egy gyerek, sőt azt is, hogy milyen több gyerek. Feltételezem, hogy beszélgetett és ismer olyan anyukákat, akik úgy élnek, mint ami az ő célja is, ezáltal ismeri a dolgok elöl- és hátulütőit is. Miért itt feni rajta mindenki a fogát? Pont azért fog letenni a céljáról, mert a gyk-n megmondják az 1 gyereket nevelők, hogy ő (a kérdező) márpedig kis naiv, mert KÉPTELENSÉG, hogy a sok gyerekes család jól működjön és mindenki boldog legyen benne? - annak ellenére, hogy a tapasztalat és a valóság azt mutatja, hogy igenis működik ez, sőt: segítenek egymásnak a családok, támogatják egymást a testvérek, és ez egy olyan rendszer, amibe minden résztvevő, ha minimálisat belead, akkor mindenki olyat profitál, ami másnak elképzelhetetlen.

Szerintem, mint már többször írtam is, ne turkáljon senki a másik

-pénztárcájában

-kapcsolatában

-családi életében

-testi lelki épségében

-a gyerekek !feltételezett! elégedettségében

hanem mindenki akkora családot alapítson, amekkorát szeretne akár 0, 1, 3, 5 vagy 8 gyerekkel.

2020. jún. 26. 21:41
 59/67 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a kérdező kérdezte a véleményünket, elmondtuk. Akkor mi a gond?
2020. jún. 26. 21:58
 60/67 anonim ***** válasza:
100%
59: Nem tetszik neki, hogy mas velemeny is letezik nem csak az o eve.
2020. jún. 27. 05:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!