Van olyan, akinek a gyermeke valamilyen különlegesebb, átlagon felüli neve (ke) t visel? Ha igen, mi az?

Te igen, felnőttfejjel, de a gyerekeknek nagy fájdalom szokott lenni, mikor (főleg alsóban) valamivel kipécézik. Elég ha hasonlít valamire a név, és nem is kell hogy a kislányod valami rosszat tegyen, elég ha hangzásban hasonlít valamire. Itt van amit a fentebbi hozzászóló írt: zongora. Vagy donga. Olyan leleményesek ebben, hogy őrület. És pokollá változtatják egymás életét. Mi a suliban külön konferenciát szoktunk tartani a kipécézett gyerekek miatt, amibe bevonjuk a szülőket, a bántalmazó gyerek szüleit, stb. 90%-uk a neve miatt jut erre a sorsra (bár többségük cifrább, mint a Zonga).
A Zonga amúgy dallamos, szép hangzású, és kívánom, hogy ne legyen igazam, és ne akarjon a gyerek 12 évesen a hatszázezredik Zsuzsi lenni. :)

Köszönöm a válaszaitokat, a Zonga név nagyon aranyos, semmi kifogásom nincs ellene, az viszont nem (csak) a neve miatt lehet, ha csúfolják. Én nem szeretném senkinek a pártját fogni, de ha idejöttünk, akkor inkább ne veszekedjünk!
Nagyon köszönöm ! :-)

19:16-nak
Én lennék a "kolléga". Talán az én esetem nem épp "reprezentatív" statisztikát hoz, olyan iskolában dolgozom, ahol a gyerekek fele külföldről hazatelepült, félig magyar, félig más nemzetiségű, innen az érdekes nevek, a gyerkőcök (az itteniek) pedig imádják kipécézni őket, ezért is van szükség külön foglalkozni a problémával.
Amúgy valóban nem kell egy szokatlan név a csúfoláshoz, de én itt úgy tapasztalom, hogy egy szokatlan név jó belépő a pécézettek közé.
De ne értsetek félre, én nem arra hajtok, hogy az igazam bizonygassam arról, hogy Zongának milyen rossz lesz. Ne legyen az, Isten ments, a legjobbakat kívánom neki. Csak az anyukájának szerettem volna az emögött rejlő hozzáállást megvilágítani kicsit, mert ez az a logika ami miatt pedig sokan elzárkóznak az idegen nevek elől, így egyértelműen nem jelenthető ki egyik oldalról sem, hogy az az "igaz" oldal.
Ameddig valóban nem jutunk a Dzsenniferig, meg a kurtán-furcsán magyarított szappanopera-, divat- és filmnevekig, addig baj nincs.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!