Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik a legnagyobb hibák, amit...

Mik a legnagyobb hibák, amit egy szülő elkövethet a gyerek felnevelésekor?

Figyelt kérdés

Mik lehetnek ilyen hibák, és mi lehet a következménye?

r/askreddit-en olvastam régebben ezt a kérdést, de már nem találom. Rengeteg jó válasz volt, és egy marha érdekes thread volt az egész. Például az egyik, ami nagyon meglepett, bár belegondolva logikus, hogy azt írták, sose cukkold a gyereket lányokkal, mert később akkor sose fog ilyenekről megnyílni. Érdekes lenne még ilyeneket olvasni, szóval köszönöm előre is a válaszokat

2020. jún. 21. 00:33
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
De egyébként a dolgok nagyrészével egyetértek
2020. jún. 21. 07:05
 12/14 anonim ***** válasza:
89%
A túlzott féltés a legrosszabb amivel ellehet rontani egy gyerek életét. Ha nem adsz neki pl darabosat, és még 5 évesen is csak majszolgatja az ételt mert nem ismeri az ízeket. Ha nem hagyod az immunrendszerét kialakulni. Aztán sápitozol hogy beteges a gyerek, mert mindenki a közelébe van, de a kedves szülő nem veszi észre hogy ő betegiti meg a gyereket, azzal hogy burkolt von köré.
2020. jún. 21. 08:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Ezzel is egyetértek, és nagyon jó tipp.
2020. jún. 21. 09:41
 14/14 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon sok mindent köszönhetek a szüleimnek. Ami részben óriási könnyebbség az életemben, részben pedig hátrány. Ugyanis azt érzem 32 évesen önállótlanabb vagyok azoknál, akik kevesebbet kaptak. Nem, nem vagyok életképtelen, de érzem hogy bizonytalanabb vagyok másoknál sok helyzetben.

Szerintem fontos dicsérni egy gyermek külső adottságait is. Nem kell agyondícsérni, de segíteni kell neki hogy legyen egy egészséges önbizalma. Engem sosem dicsért senki, míg a szomszéd lányt mindenki folyton ajnározta. Nagyon sokáig küzdöttem miatta komplexusokkal, ami a kapcsolataimra is kihatot. Bár a szépség szubjektív, de felnőtt fejjel már azt gondolom, visszanézve a közös képeket, hogy valójában én voltam a szebb.

2020. jún. 21. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!