Közel 50ezer Ft havonta elegendő egy gyerek felnevelésére, (ebbe minden beletartozik: étel, ital, ruha, a gyerek miatt megnövekedett számlák, stb. ) Vagy ezt ki kellene egészítenem a saját fizetésemből?
Maximum, ha kisbabáról van szó, vagy talán úgy 2 éves koráig szűken elég. Tapasztalat, hogy amunt ovis vagy bölcsis, sokkal többe kerül a gyerek.
5 éves a nagyfiam, és gyors fejszámolás után is szetintem többet költünk rá havi szinten, pedig nem nagyzolunk, es nem tömjük csokikkal halálra.
Ez a teljes összeg, ami rá tudunk fordítani, nincs sehonnan más pénz.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Hány éves korig elegendő a havi 50ezer. És minden felmerülő költséget jó lenne beleszámítani, ezért írtam, hogy a miatta keletkezett rezsinövekedést is.
Neked mennyi elég egy hónapban?
Egyedül az étkezése olcsóbb pár évig. De egy normális gyerekcipő ugyanannyi, mint egy felnőtt, és ő nem hordja 2-3 évig, csak 2-3 hónapig. Nálunk volt olyan növekedési ugrása, hogy egy hónapon belül ki kellett cserélni a komplett ruhatárat. És nem csak baba korban! A kamasz fiam lába 4 számot!! nőtt egy év alatt. Tavaly 38 bakancsot hordott, idén 42-est, és gyanítom, hogy tavaszra 43-as sportcipő kell neki.
Amikor bekerül bölcsibe, akkor egy vagyont fogtok költeni a gyógyszerekre.
És akkor ugye ott vannak a "rejtett költségek", amire nem is gondol az ember. Pl. Fejlesztő torna, logopédus, magándoki.
50 ezer szerintem is 2 éves korig elég. Utána nem. Kamasz kortól többe kerül havonta, mint egy felnőtt.
Saját tapasztalat: 0 évig.
Nékünk később lett (egy időre) olcsóbb, de a legelején dupla ennyi volt az átlag.
Reflux, allergia és mivel vákuummal született, oxigénhiány érte, ami miatt izomhipotón lett, gyógytornára szorul(t). Az állami kezelésre várólistáról 13 hónapos korában kerültünk be, akkor lett egy picit kisebb az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!