Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még rajtam kívül olyan...

Van még rajtam kívül olyan szülő aki megbánta a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés
Azt hiszem rosszul választottam apukát, elsiettem a döntést, és úgy erzem megbántam az egész gyerekvállást. Természetesen nem a pici életére gondolok, mert ő egy nagyon boldog és kiegyensúlyozott baba (közel 1 éves) akiért az életemet oda adnám. Türelmes és odafigyelő anyukának tartom magam aki alkalmas az anyaságra. De büntudatom van hogy nem a megfelelő körüményekbe született. Itt most az erzelmi dolgokra gondolok. Valószìnü hogy egyedül kell majd felnevelnem. Amit nagyon bánok, mert szerintem az erzelmi biztonsághoz 2 szülő kell. Így kevés leszek neki, és azt kívánom hogy bárcsak visszacsinálhatnám. Anyagilag apuka mindent megteremtett nekünk, nyilván ezután érzelmileg is anyagilag is csorbulni fog a dolog. Szeretnék egy jobb apukát neki, de tudom hogy tökéletes család már nem leszünk. Ezért akarnám visszacsinálni az egészet.
2020. jún. 19. 11:00
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
És azt se akarnám hogy a pici bármit is érezzen ebből, hiszen őt szeretem. Megbántam, mert nem úgy alakult az élet ahogy azt elképzeltem, és tehetetlennek erzem magam ezzel szemben, mert olyan már úgysem lesz. Más anyukák akik hasonlóan éreznek, van ebből kiút, ha minden vágyam egy kiegyensúlyozott család???
2020. jún. 19. 11:01
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Mióta vagytok együtt? Nem szereted az apját? Megoldhatatlan a kapcsolat? Esetleg párterapeuta?
2020. jún. 19. 11:10
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Hát én nem éreztem soha így, hogy visszacsinálnám. Az én két gyermekemnek meg kellett születnie és mérhetetlen hálás vagyok, hogy ők vannak nekem. Az megint más kérdés, hogy én is úgy érzem elkapkodtam anno a házasságot, gyermekvállalást. "Természetesen" vége lett a házasságomnak, a gyerekek a körülményekhez képest nem viselte meg annyira mint ahogy én vízionáltam ezt korábban. Azóta újra férjhez mentem, csodálatos párkapcsolatban élek, mindig ilyenre vágytam és most itt van. Együtt neveljük a gyerekeket és úton van a közös babánk is. Egy család vagyunk és ha már így alakult, hogy elváltam, próbáljuk a legjobbat kihozni az egészből. Úgyhogy azért ne temesd magad, lehetsz még boldog. Csak egy tanácsot fogadj el: ha már biztos vagy abban, hogy nem a férjed mellett akarod leélni az életedet, nincs szeretet, szerelem, megbecsülés, akkor minél hamarabb lépj. A gyermek is minél kisebb, annál könnyebb lesz neki a válás.
2020. jún. 19. 11:34
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Van
2020. jún. 19. 11:55
 5/13 anonim ***** válasza:
29%
Mondjuk ezt az érzést nem értem. Azt írod, szereted a gyerekedet. Mégis visszacsinálnád? En a gyerekemet semmiért oda nem adnám. Ő tökéletes. Azt értem, hogy a szituációd megbántad, de komolyan el tudnál viselni egy olyan világot amiben nem ismered őt?
2020. jún. 19. 12:07
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Ugyan ezt éreztem, ugyan ezen mentem keresztül. Rossz embernek szültem, nem ismertem meg igazán, 8 hónap együttjárás után lettem terhes.

Ő 30 éves volt ekkor, saját házzal, jól menő vállalkozással, sok pénzzel. Megtartottuk, boldogan vártuk a lányunkat. Aztán megszületett, s elromlott minden,kiismertem milyen ember is valójában.

Csalódott voltam, nem akartam elválni,mert mindig is egy boldog családról álmodoztam,de rá kellett jönnöm,hogy mi sose leszünk együtt boldogok.

2 éves volt a gyerek mikor elhagytam az apját.

Azóta 5 év telt el....közösen neveljük tovább a gyereket, fizet rendesen havonta, és mindent megad a lányának.

Közben megtaláltam a tökéletes férfit, aki fantasztikus ember, és nagyszerű apuka! Olyan akiről mindig is álmodtam. Idén házasodtunk. Imádják egymást a lányommal, igazi , boldog család lettünk, s most tervezzük a kistesót.

Úgy érzem jól döntöttem!

2020. jún. 19. 12:52
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem a gyermek életet bántam meg, szerintem hatalmas szeretettem nevelem öt.

Azt erzem amit az utolsó válaszoló leírt. És most mérlegelem hogy lehet-e ebből a kapcsolatból még boldog család. A gondom az hogy más emberrel se tudom elképzelni. Szomorú lennék miatta ha egy másik ferfi nevelné az apukája helyett. Pont ezert ismétlem, hogy szeretem a gyermekem, ezért is vagyok boldogtalan, mert rá kell jönnöm hogy nem tud egy boldog családban felnőni.

2020. jún. 19. 13:48
 8/13 A kérdező kommentje:
A legjobbat szerettem volna neki, de egy boldogtalan anyuka mellett neki sem jó. Azt szerettem volna hogy az apukájával neveljük fel.
2020. jún. 19. 13:49
 9/13 A kérdező kommentje:
A kapcsolat nem megoldhatatlan, de sok a gond, és nem érzem hogy apja mindent beleadna abba hogy normalis csaladkent eljünk. Úgy erzem a sokadikak vagyunk az életében.
2020. jún. 19. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj. A gyereknek nem feltétlen teljes csalad kell. Hanem kiegyensúlyozott szülők és szeretet. Nem alakulhat mindig minden a terv szerint.
2020. jún. 19. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!