Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, mi a baj velem?...

Mit tegyek, mi a baj velem? Nem szeretem a gyerekemet?

Figyelt kérdés

6 hónapos terhes vagyok. Nem szeretem őt, legalábbis úgy érzem. Az a baj, hogy egyáltalán nem érzem azt az érzést, amit éreznem kellene. Nem szeretem a terhességem se. Még a mai napig vannak reggeli rosszulléteim. Nem szeretem, hogy rugdos, mert nagyon fáj. Nem érzem azt a csodás érzést, hogy áldott állapotba vagyok. Nem értem, mi van velem, tervezett baba volt, örülnöm kellene neki, de nem tudok. Emiatt folyton sírok miatta. Félek, hogy nem fogom tudni szeretni. Úgy érzem magam, mint amikor megjött a menstruációm. Anyám elújságolta mindenkinek, mindenki gratulált, meg megölelt, mert megjött. Mindenki nagy örömmel fogadta, hogy menstruálok, csak én nem. Évekig gátlásos voltam miatta, aztán rájöttem, hogy nem velem van a baj, hanem a menstruáció tényleg egy nagy sz.opás. Most lehet hogy most is úgy érzek a terhességgel kapcsolatban. Mindenki örül, meg mindenki gratulál, milyen nagy pocakom van, és mindenki örül neki, csak én nem, mert lassan már leszakad a derekam miatta, stb.

Velem van a baj? Miért érzek így?

2020. jún. 15. 09:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

8

Szerintem jó ha van ilyenről is beszélve,mert van ilyen is.De meg kell keresni az okot, hogy miért alakult így és próbálni tenni ellene, nem csak együtt élni az ez van érzéssel.Aztán ha megtettél minden tőled telhetőt akkor valóban azon kevesebb nők közé tartozol akik nem jól mérték fel magukat és nem kellett volna gyereket vállalniuk, vagy nem akkor, nem úgy, nem azzal az emberrel stb..stb

2020. jún. 15. 10:59
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm ugyan így érzett, lett egy kis szülés utáni depressziója is. Aztán elmúlt a hasfájós időszak és szívből élvezte az anyaságot, komolyan jó volt rá nézni.
2020. jún. 15. 11:44
 13/19 anonim ***** válasza:
93%

Viccen kívül, a szülés utáni depresszióra is javasolják, meg egyébként terhesség alatt is a D-vitamin pótlását (4000 NE), több kutatás is bizonyítja, hogy a D-vitamin hiánya szorosan összefügg a depresszív érzésekkel.

Ezt leszámítva persze szerintem teljesen normális, amit érzel. Az is masszívan közrejátszhat, hogy milyen elvárásokkal, elképzelésekkel indultál neki ennek a várandósságnak- az, hogy úgy érzed nem azt érzed, amit "kell", erre utal, pedig NINCS olyan, hogy valamit "kell" érezned vagy sem-, de a korábbi tapasztalataid a nőiségeddel kapcsolatban is befolyásolhatják ezt az érzésed (pl a menstruációs sztorid- nem csodálom, hogy ez ennyire traumatizált, hogy most is ehhez hasonlítod az élményt).

Igenis jogod van rosszul érezni magad lelkileg is és testileg is. Meg szabad élned negatívnak a terhességet, mert ez tényleg teher a testnek és a léleknek is, nem egy sétagalopp. A saját tested "árul el" úgymond, amikor háttérbe szorítja a te igényeid és szükségleteid a baba érdekében (lásd pl: rosszullétek). Ezzel kicsit sem egyszerű megküzdeni, és ha nincs támogató közeg körülötted meg alapvetően jó kedélyállapotod, akkor egyedül lehetetlenség is. Beszélj erről nyugodtan a pároddal, barátnőkkel, esetleg pszichológussal, ha úgy érzed, és ne várj el magadtól olyasmit, ami nem jön természetesen. A szüléssel sem biztos, hogy csettintésre jön az a szerelem-érzés, amiről mindig olvasni lehet, és ez akkor sem garantált, ha egyébként jól éled meg a várandósságot. Szóval ne ess kétségbe, adj időt magadnak, a babának, hogy megismerkedjetek, összecsiszolódjatok, de ha úgy érzed, segítene, akkor tényleg keress fel szakértőt, hátha jobb lesz idővel. Attól még nem vagy szaranya, hogy nem jönnek az érzések csak úgy a semmiből.

2020. jún. 15. 11:54
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Mi is terveztük a babát,hónapokat vártunk rá,aztán sikerült. Nagy volt az öröm. Álom terhesség volt,még a hasam is alig nőtt,senki nem mondta volna meg,hogy szülni megyek,de azt sem,hogy terhes vagyok. És hiába volt minden tökéletes,terhesség alatt teljesen beparáztam,hogy nem korai e még,fel tudjuk e nevelni,biztos jól döntöttünk e. Nem beszéltem róla,de sokszor sírtam éjjel,valószínűleg egy kis depresszió befigyelt. Aztán megszületett a fiam,4 hónapja és azóta is imádom,ki nem adnám a kezemből. Ha nálad mégsem.jön el a mindent elsöprő szeretet szülés után,az sem baj,csak mert segítséget kérni. Fordulj szakemberhez
2020. jún. 15. 11:55
 15/19 anonim ***** válasza:
84%
Bár mi nem terveztük de megtartottuk.és még mások imádták a tehességüket én utáltam..és sokszor sírtam énis hogy vajon fogom e tudni szeretni majd jó anyukája tudok e majd lenni..és mikor megszületett és rám tették hát ezek a gondolatok eszembe se jutottak többé mert onnantól imádtam és tudtam hogy jó anyukája leszek és az életem értelme a gyermekem.. Ne aggódj ez nálad sem lesz másképp ahogy megpillantod majd meglátod hogy ez egy igazi csoda és imádni fogod őt hidd el ! 😍
2020. jún. 15. 13:06
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
15, ebben nem lehetsz biztos! A tervezett és a nem tervezett gyerekem is tök idegen volt az elején, mikor pl rámtették őket a szülőszobában az ég világon semmit nem éreztem! Vártam, hogy mikor szedik már le rólam a kis dzsuvás testüket, meg amúgy is tuti fáznak... Idő kellett mindkettőhöz hogy érzelmek legyenek, bár a másodiknál már próbáltam többet babusgatni, nem csak feküdt a kiskocsiban "leszedálva"
2020. jún. 15. 13:55
 17/19 anonim ***** válasza:
89%
Problémás terhességem volt heteket voltam a kórházban. Sürgősségi császár lett mindkettőnk részéről életmentő, aztán jött a szülés utáni depresszióm,de ezek ellenére szeretem a lányomat. Én ki merem mondani,hogy gyűlöltem a terhességemet számomra csak egy szükséges rossz, hogy babám lehessen. Most várom a 2. babát,de szintén semmi cukormáz,ha látom az ultrahangon, akkor örülök neki,de közben az van a fejemben, hogy inkább a karjaimban nézegetném már nem a hasamban. Utáltam a hatalmas testem,takargattam a hasam és nagyon utáltam, amikor megnéztek. Sosem engedtem a férjemen kívül senkinek sem,hogy hozzá nyúljon.
2020. jún. 15. 14:58
 18/19 anonim ***** válasza:
80%
Annyira sajnálatos, hogy ezekről az érzéseikről alig beszélnek a nők. Pont ezért is van szerintem az, hogy aki nem a cukormázas rózsaszín ködben érzi magát a terhességtől, azt hiszi, hogy baj van vele. Pedig nem egyedi és nem elítélni való érzések ezek. Ha beszélnének erről is, talán kevésbé érezné rosszul magát...
2020. jún. 15. 15:04
 19/19 anonim ***** válasza:
91%

A terhességet én se éltem meg valami pozitívan. 13 hétig végig rosszul voltam, aztán kialakult a terhességem alatt glutén és tej érzékenység (ami utána el se múlt). Kétszer voltam bent kórházba SOS-be. Így én el nem tudtam képzelni, hogy mások mit szeretnek és élveznek a terhességben.

És nem, nem biztos hogy elsőre meg lesz az a kapcsolat/kapcsolódás a babáddal. Ő is egy új "személy" akit meg kell ismerned és megfogod szeretni. Ez alakul, ez egy kapcsolat. Valakinek elsőre meg van amikor oda adják a kezébe és valakinek idő kell. Ez mind rendben van. Nekem az első babámmal ez volt, a másodikra azonnal ráhangolodtam.

Amikor az első babámnál véget ért a hasfájós időszak, nekem onnan volt az hogy tényleg ráhangolodtam.

De ez az egész egy folyamat. Lehet az elején nem leszel olyan türelmes, de te is folyamatosan tanulsz, és egyre turelmesebb leszel. Ezért ne ess kétségbe,legyél magaddal is türelmes.

(nekem ilyen volt a szoptatás, 2 hónapos korára elapadt a tejem bármit is csináltam nem segített, és olyan buntudatom volt, hogy nem bírtam ránézni a gyerekre, mert hogy milyen szar anya vagyok.)

Legyel türelmes! Minden kialakul majd! Sok sikert!

2020. jún. 15. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!