Mit tennétek a helyemben? KIsmamik mit tennétek?
Én 24 éves vagyok a párom 23,és van egy gyönyörű 3 hónapos kisfiunk.
DE, kezd elegem lenni a páromból...:(
Ha nem dolgozik soha nincs itthon velünk,mindig a barátaival van,fel kel 11 kor délig kávézik,utána összekészül aztán megy..este 9 körül ér haza,néha elöbb,de inkább késöbb.Talán ha 1 fürdetésnél volt jelen,akkor is csak nézte, még soha nem volt kint velünk sétálni egyet,vagy ugy,hogy elkisér a parkba,aztán megy tovább,és jobb esetekben (ami nagyon ritka) vissza jön mikor indulunk haza.
Ha alszik már a kisbabánk(este),nem hogy dumálnán 1 kicsit vacsiznák stb. hanem beül a gép elé,és mitha nem is itt lenne,meg sem hallja amit mondok,mitha csak a teste lenne itt ,lélekben meg koncetrál a hülye játékokra(már a gépezés közben).
Ma meg bejelenti nekem,hogy este házibuliba akar menni...Én mondtam ,hogy nem,de ő mindenképp menni akar.Ha meg nem szabadnapos,reggel 6tól este 10ig dolgozik.Szóval szinte nem is találkozunk,csak ha alszunk..:(
Ugy irigylem azolat a kismamikat,akiknek a párjuk segit,és örömmel tölti az időt velük,nekem ez nem adatott meg,pedig mindem vágyam egy szép család volt.
Elhagyni nem merem,mert azért szeretem,és nem szeretném,ha a kisfiam,nem családban nőne fel,bár a szabadideje 90%-át nem velünk tölti,de azért az a maradék 10% is fontos nemem,obb mintha nem lenne!
Vagy nem?Ti mit tennétek,olyan szomorú vagyok!Nem tudom mi lenne a helyes.és a legjobb a kisfiamnak??
Kedves utolsó:
Én is fiatal vagyok 24 éves,ugyan ugy járnék én is bulizni szórakozni mint az előtt,de tudom,hogy van 1 gyerekem és neki szüksége van rám és az APJÁRA is!!
Lehet,hogy nem volt tervezett,de neki nem volt kötelező ezért velem maradnia.Felajánlottam neki akkor hogy mos még mehet,de NEM ment!Szeret minket,és nem hagy el.
Szerintem neked nincsen gyereked és max 16-18 éves lehetsz különben nem irtad volna ezt.Ha nem járna el mindig,csak 1 héten 1x,már boldog lennék, de nem...
Többieknek köszönöm,hogy probáltok segiteni!
Ha más lenne ilyen cipőben én is ezeket tanácsoltam volna,de olyan nehéz....:((
Szép családot szerettem volna,ahol mind a 3man boldogok vagyunk,és most hagyom/hagyjam széthullani????
Nem tudom,hogy kibirnám e...:(((

Egy nő előbb lesz érett mint a férfiak. És kérdés mennyit dolgozik? Mert ha pl normálisan mint a legtöbb ember, tehát 5 napot akkor az azért már durva hogy 5 napig 6-10ig dolgozik utána otthon van, ez egyenlő nulla élettel... Te ezt könnyebben elfogadod mert te voltál terhes meg minden de neki nem ilyen egyszerű, ő nem nő ezért ne véárd tőle hogy ugyanúgy érezzen és gondolkozzon mint te. És még mindig azt gondolom hogy ennyi idős korban még nem is kell hogy erről szóljon az élete. Te nem látod milyen kisfiú? Amiket írtál abból totál ez jön le. És arról is felvilágosítalak hogy nem csak terhesen hanem utána is bármikor joga van elhagyni büntetlenül, mert mégis honnan tudná előre mit vállal?
És valóban könnyű mondani de mást akkor sem tehetsz. Vagy beszélsz vele és ha nem hallgat rád akkor elhagyod vagy tűrsz.
Nyilvánvaló,hogy akármikor megteheti,hogy le koccol.
Nekem nem ez a problémám,mert tudom,hogy nem tenné meg,bár ki tudja mit hoz a jövó.
Igen sajnos,valóban kisfiús a viselkedése,és engem ez háborit fel!
Szerintem magadon kivül nem sok embert találsz aki az ő tetteit támogatja.
Ha meg birta csinálni a gyereket,akkor igen is foglakoznia kéne vele.Nem azt mondom,hogy minden percét velünk töltse és éljen ugy mint 1 remete!
NEM!
Hanem pl, mi abban a nehéz,hogy elmegyünk sétálni,vagy abban,hogy 1 héten 1x ő ürdessen,talán azért mert ő 23 éves,ezek alól felmentést élvez???Nem hinném.
Szóval akárhogyan is csűröm csavarom,igen is foglakoznia kell a családjával,mert nem kisgyerek már.
Ha arra volt energiája,hogy "oda durrantson", akkor arra is legyen ,hogy kiveszi egy kis részét a gyereknevelésből.
Amugy kedves utolsó: megérdezhetem van gyereked,éltél már 1ütt valakivel,és hogy hány éves is vagy?

Kedves Allison!
Nem tudom hány éves vagy de sok mindennel nem vagy tisztába. Pl az első hogy akinek gyereke van azt el is kell tartani, és ezért nem a gyerek a hibás. Szerintem abszolút nem helyes az hogy ahelyett hogy a gyerekkel lenne inkább bulizik. Főleg azért kéne a picivel lennie szabad idejében mert sokat dolgozik.
2 Ha ahhoz érett volt hogy gyereke legyen akkor most is legyen érett és tök mindegy hogy hány éves egy ember. Amikor meg született a gyerek neki tisztában kellet volna lennie azzal hogy ez mekkora felelőség és hogy most mekkora változás lesz az életében mert annak a picinek szüksége van az apjára is nem csak az anyára.
Szóval én nem értem a viselkedését, és nem értek veled egyet. De ez a magán véleményem.
Kedves kérdező
Én úgy érzem ha te ezt a fiút választás elé állítod hogy a család vagy a buli nem hiszem hogy titeket fog választani.
Kitartást kívánok neked és a kis fiadnak.

A gyereket te is csináltad. Talán jobban kellett volna vigyáznod és csak annak szülni akiben 200% biztos vagy hogy akarja - előre is és nem csak utólag amikor már megvan. Az hogy ő nem vigyázott nem azt jelenti hogy neked sem kellett volna és hogy fel vagy mentve. Lehet nincs gyerekem de ettől függetlenül jogom van oda írni ahova akarok és nem vagyok kisgyerek. És főleg soha de soha nem laknék a barátommal a szülőknél, nem hogy még gyereket is szüljek oda. Lehet mondani hogy hülye vagyok de látod milyen rosszul alakul minden, talán van benne igazság.
Ja és amúgy én sem mondtam hogy helyes amit csinál csak azt hogy valahol meg lehet érteni. Nem hinném hogy szándékosan csinálja hogy neked rossz legyen. Azért csinálja így mert neki ez még nem való.

Szerintem nagyrészt ijedség is lehet a dologban.Bízom benne h jóra fordul minden de azért ülj le vele,akár szülőkkel együtt is.
Kedves Allison!
Meg lehet érteni a fiú viselkedését is persze,de most nem ennek van itt az ideje!Ő ezt vállalta!Akkor ennyi erővel az anya is elmehetne bulizni hisz az h ő hordta ki az még nem jelenti azt hogy meg van kötve.Igenis ugyanúgy az apáé is mint az anyáé.És ez nem kor függvénye!Másrészt olyan a világon nincs h valakit biztos ismerünk 200-100%-ig mert honnan tudod hogy mi lesz mondjuk 1 év múlva?????Ha ilyen alapon gondolkodna mindenki akkor nem lennének azok a bizonyos 20-30-40 stb évig tartó házzaságok stb,kapcsolatot.Vagy te előbb kisérgetsz valakit 5 évig aztán rájössz h "hoppá ez nem jó mert nem 200%-os"???az ilyen felfogásoktól van az a sok nő akik 30 fölött szülnek,és nem győznek vizsgálatra járni,mert már 30-35 év fölött rizikósabb a gyermekvállalás.
Igen ott volt amikor a gyereket csinálták,de ebből is az szűrhető le h benne volt annyi kurázsi és felelősség érzet,hogy ha már megfogant akkor meg is tartsa nem pedig abortuszra menni,mert az könnyebb lett volna.A kérdező sem azt írta h nem érti meg,de gondolkozz,nem sok azért napi szinten csavarogni?????????És akkor arról nem beszélve h nem a saját villanyát használja,gázát,vizét stb...Inkább örülne h a lány szülei "oda fogadták őket" mert simán lehetett volna az is h ha már megcsinálni meg tudta akkor lakhatást is biztosítson.Ja és nagyon könnyen dobálózol azzal h te nem laknál a szüleiddel ilyen esetben és még csak szülni se szülnél oda.....tegyük fel van egy párod 2-3 évig utána becsúszik egy baba,már nem vagy 18 de 30 sem vagy,és inkább mész abortuszra minthogy a szüleid házába vidd a gyereket is?Ha te ezt tényleg igy gondolod akkor szerintem úszkálsz a milliókban.Gondolom nem élősködnek a szülein mert a párja dolgozik,na meg a baba után is kap pénzt,és itt arról nem esett szó h nem adja le a pénzt.De egyébként meg tudod Mo 90 %-a nem teheti meg hogy saját lakást vegyen azonnal,főleg készpénzből.Nyilván a kérdező is lakna külön a szüleitől,de igy mozdulni sem tud szerencsétlen ha fasírtba vannak a párjával....na meg azért még pici a baba ahhoz h hurcibálni kelljen.
Úgyhogy is senki sem ért veled egyet.

Nem azt mondtam hogy 200% ismerje hanem 200% akarjon gyereket amikor épp készülnek rá. Már az is jobb indulás a a semminél.
Amúgy meg felőlem lehet egyet nem érteni de akárhogy durcáztok hogy milyen csúnyákat mondok, ha igazatok lenne akkor a kérdező most boldogan élne...
Mi az hogy ha igazuk lenne a válaszolóknak akkor én boldog lennék!
És felettem ne törjön pálcát egy 15 éves csitri,hogy miért szülök anyámék nyakára 1 gyereket.Tudod nem minden fekete és fehér!
Ha akartuk volna abortuszra is mehettem volna,de nem.Nem ölöm meg a saját gyerekemet,mint ahogyan a párom se akarta volna,és a szüleink sem.Lehet ,hogy a te családodban igy megy,de nem nálunk,és sok más családban sem!
És csak ahogyan az előttem szóló mondta,hacsak nem uszkálsz a milliokban,kiváncsi leszek,hogy hogyan termelsz ki majd magadnak 1 saját lakást stb...
És csak ugy mellé tenném, nem igyen lakunk a szüleimnél,ami saját dolgunk mindent magunknak vásárolunk,az utolsó rágóig,és természetesen a rezsibe is segitünk,amennyit csak lehet.

Kedves válaszolók, kérdező,
Én is és a párom is 23éves, a párom 9hónappal fiatalabb. Napi 5nap 9-7ig dolgozik, mellette főiskolát csinálja, a gyerek előtt én is így éltem, és tudjátok mit, hazajön, eszik, gyereket fürdet, babázik, és már Ő altat, nekem nincs energiám hozzá, előbb hortyogok én, mint a törpe.
Tény, hogy az elején nehezen mentek a dolgok, meg kellett szoknia, hogy apa, de a kicsi mellett is segített, nem csak most, hogy már egy éves és érdekes. Az újszülötet lehet csak kétszer fürdette, és kicsit többet ült a gép előtt, de mégis, együtt sétáltunk amikor hazajött, nem havonta jár el, hanem amikor hívják, néha csak akkor tudom meg, amikor mennek, de szól, megkérdezi nem baj e, nem jön haza részegen, na jó spiccesen, de neki fél sör is KO.
Az, hogy egy ffi fiatal, meg feladja az életét, meg dolggozik nem mentség...
És lehet ki sem tesszük anyák a lábunkat a lakásból, de a gyerek és a háztartás is kemény munkával jár. Egyszer ne adj enni a párodnak, vagy ne figyelj a gyerekre, megtudod milyen, arról nem beszélve, hogy sok esetbe a Nőnek tényleg fel kell adnia az addigi életét a törpék tizenéves koráig, mert addig nem önálló. Nekem 13HÓNAPOT kellett arra várni, hogy a párommal eljussak moziba, miért, mert mindig azt hallgattam szegény gyerek még olyan kicsi, én nem vigyázok rá. És mellé napi 24órában itthon-bolt-játszótér volt a program, no kikapcsolódás, csak egy megszokott napi ritmus, a mókuskerék, és én nem ugorhatok csak úgy el a haverokkal bedobni egy sört, mert akkor ki vigyáz a gyerekre, ki főz, ki vasal, ki tesz rendet. És ha szépen is kérsz bármit, vidd ki a büdös zoknid, akkor már leesik a karikagyűrű az ujjukról, mert ők fáradtak. Akkor nem kéne a teremtés koronáinak képzelni megukat, ha csak ennyit bírnak. Szóval sajnáljuk szegény férfiakat, mert két három évig csak Ők az igáslovak, és mint a teremtés koronáinak de rossz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!