Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? KIsmamik mit tennétek?

Figyelt kérdés

Én 24 éves vagyok a párom 23,és van egy gyönyörű 3 hónapos kisfiunk.

DE, kezd elegem lenni a páromból...:(

Ha nem dolgozik soha nincs itthon velünk,mindig a barátaival van,fel kel 11 kor délig kávézik,utána összekészül aztán megy..este 9 körül ér haza,néha elöbb,de inkább késöbb.Talán ha 1 fürdetésnél volt jelen,akkor is csak nézte, még soha nem volt kint velünk sétálni egyet,vagy ugy,hogy elkisér a parkba,aztán megy tovább,és jobb esetekben (ami nagyon ritka) vissza jön mikor indulunk haza.

Ha alszik már a kisbabánk(este),nem hogy dumálnán 1 kicsit vacsiznák stb. hanem beül a gép elé,és mitha nem is itt lenne,meg sem hallja amit mondok,mitha csak a teste lenne itt ,lélekben meg koncetrál a hülye játékokra(már a gépezés közben).

Ma meg bejelenti nekem,hogy este házibuliba akar menni...Én mondtam ,hogy nem,de ő mindenképp menni akar.Ha meg nem szabadnapos,reggel 6tól este 10ig dolgozik.Szóval szinte nem is találkozunk,csak ha alszunk..:(

Ugy irigylem azolat a kismamikat,akiknek a párjuk segit,és örömmel tölti az időt velük,nekem ez nem adatott meg,pedig mindem vágyam egy szép család volt.

Elhagyni nem merem,mert azért szeretem,és nem szeretném,ha a kisfiam,nem családban nőne fel,bár a szabadideje 90%-át nem velünk tölti,de azért az a maradék 10% is fontos nemem,obb mintha nem lenne!

Vagy nem?Ti mit tennétek,olyan szomorú vagyok!Nem tudom mi lenne a helyes.és a legjobb a kisfiamnak??

2010. júl. 31. 16:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
75%

nem tudsz vele beszélni erről?elmondani neki így mint nekünk és megkérdezni ő hogy látja a dolgokat?

Vagy nem tudod egy hétvégén, akár csak egy napra "lepasszolni" a kicsit és együtt programot csinálni, és akkor beszélni vele?

2010. júl. 31. 16:40
 2/24 anonim ***** válasza:
79%
Az én páromat a cuccai várnák a küszöbön a házibuli után. Nem érdemel meg benneteket.
2010. júl. 31. 16:42
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

A fiadnak az a legjobb ha az anyukája és az apukája együtt van, nem csak testben.

A kicsi még annyira pici, ha most befutna az igazi neked, észre sem venné a cserét.

Ülj le vele beszélni, ha nem segít pakolj össze, és menj haza anyudékhoz nyaralni kicsit. Gondolkodjon, hogy kell e neki a családja. Ha igen képes változni, ha nem, akkor meg egy kis idő után találsz valakit aki a kicsivel is elfogadna.

Ha te rámész egy kapcsoltra az egyikötöknek sem tesz jót.

Ha csak nyelsz nyelsz, akkor minek. Én felállnék. Úgy is, hogy a második babámat várom a páromtól. Ha meghülyülne, mennék.

2010. júl. 31. 16:43
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nagyon sajnálom hogy ilyen a párod. Ilyen dolgokban nehéz lenne tanácsod adni mert ha azt mondom hagyd ott nem biztos hogy jó megoldás lenne. De hogy én mit tennék a helyedbe azt le írhatom.

Szóval valahogy csináljatok egy szabad estét és probáljátok meg beszélni. Hogy egyáltalán mit szeretne, mert én ahogy ki veszem nem épp veletek lenni és ha ez így van akkor miért érez így? Szerintem ha meg van az ok és javítható akkor meg lehet oldani. De amúgy van valami sejtésed hogy miért ilyen? Még egy kérdés tervezett baba volt vagy becsuszott?

2010. júl. 31. 16:48
 5/24 A kérdező kommentje:

ÓÓ már hányszor probáltam vele beszélni,ha napi 100x akkor egyszer sem.Néha l

tszik rajta valami megbánás (1 hónapban 1x),akkor aznap itthon van és kész,de akkor is ugy van jelen hogy alszik vagy gépezik, a babával max 30percet foglalkozik.

Elmenni nem tudok,ugyan is az én szüleimnél lakunk:(

Ez is rátesz,ők is basztatnak,hogy miért engedm, stb..Ez is baj,hogy mivel a szüleimnél lakunk,olyan kiszolgáltatott a helyzet és kénylmetlen nekem,hogy rájuk zuditom a családomat,és ők is mindenbe bele tudnak szólni,és már tele a hócipőm.

Nem tudom mit tegyek.

Jó lenne a közös program is kettesben,szerintem segitene is,de anyámék nem hiszem hogy támogatnának ebben,mert szerintük ha valakinek gyereke van,annak már otthon kell megrohadnia,és csak a gyerekre koncentrálnia.

Pl.anyámnak odaadtam egy receptet mert ment a gyógyszertárba,hogy váltsa ki nekem,tremészetesen adtam oda pénzt is rá.Megkérdezi mi ez? Mondom fogigátló.Erre megkérdezi minek nekem az?Mintha én nem élhetnék nem életet stb...

Nem tudom mit csináljak,legszivesebben elrepólnék innen...:( Persze a kisfiammal:)

2010. júl. 31. 16:55
 6/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: "becsuszott"
2010. júl. 31. 16:57
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

szia

sajnálom a szituációdat

a véleményem,hogy a fiú valamiért nem érzi a felelősséget, még mindig gyerekként viselkedik.

a másik dolog még , ami eszembe jutott, hogy talán van valakije rajtad kívül. Nagyon sok dolog erre utal abból, amit leírtál. Sajnos családon belül volt hasonló eset és ott , mint kiderült barátnője volt a férjnek.

Ez,hogy te ott van a picivel túl sok súlyt rak a nyakába. Nem volt tervezett a pici, és most ott a felelősség, munka.. Ő pedig menekül a szituáció elől vagy van valakije.

Én a helyedben elköltöznék a szülőktől a fiúval együtt és, ha nem változik a helyzet 2-3 hónapon belül, akkor egyedül költöznék vissza a saját szüleimhez. Még fiatal vagy szerintem is ha most találsz még új párra a picit nem fogja megviselni. Viszont sokáig ne tökölj, mert akkor már ő is nagyobb lesz és neked is fogynak az éveid

A legjobbakat kívánom neked!!

2010. júl. 31. 18:16
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Mit tennék? Megmondanám neki, hogy ezt a csavargást havi egy alkalomra csökkentse le, vagy vége! Szabj határokat még most, tovább ne hagyd, hogy kihasználjon. A gyereket nem csak magad kedvéért szülted, bár van egy mondás, hogy a nők maguknak szülnek igazából. Nagyon nem helyes, hogy úgy viselkedik, mint egy 17 éves. Te még ilyen pici babát nem tudsz lepasszolni, Ő meg megy, mint aki független, szabad?!
2010. júl. 31. 19:31
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag nincs más választásod. Leülteted és megmondod, mi a családotok szabályzata. Igenis ki kell vennie a részét a gyermeknevelésből, akkor is ha nincs hozzá kedve. El lehet menni szórakozni, de nem mindig, amikor csak kedve tartja, mert ez már nem egy szimpla 'járás'. Amennyiben ezt nem tudja felfogni, én kiraknám. Természetesen ésszerű érveket mondanék, miért nincs rá szükségünk, ha egyszer nem képes a felelősségvállalásra. Szerintem max. 1 hét (vagy kevesebb) és iszonyúan hiányoznátok neki. Ha nem , akkor nincs veszíteni valód. Így csak egy látogató, vagy még annyi sem. Ahogy yegy régi filmben mondták: "etetnél egy olyan kutyát, aki csak egy héten kétszer jár haza?"... érdekes. Gondolkodj el rajta, neked megéri -e a szenvedést, feszültséget, veszkedést ez a kapcsolat!
2010. júl. 31. 21:21
 10/24 Allison ***** válasza:
10%
Azért a párod is meg lehet érteni... 6-10-ig nyomja gondolom hogy nektek legyen pénzetek. Ha azon kívül mindig veletek lenne akkor ő mikor élhetne? Nem mondom hogy helyes amit csinál de talán ilyen korán nem kellett volna gyereket szülni, mert fiatal a párod hozzá és arról nem tehet. Miért áldozná föl az életét hogy 23 évesen egész napos munkáról meg gyerekről szóljon?
2010. júl. 31. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!