Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kulfoldi munka utan, mikozben...

Kulfoldi munka utan, mikozben otthon is fizetem a tb-t, tenyleg nem vagyok jogosult gyedre, tappenzre es tgyasra, csak gyesre?

Figyelt kérdés
Angliaban dolgozom ket eve, elotte otthon nem volt tartos munkaviszonyom, csak kiskonyvvel dolgoztam. A parommal szeretnenk babat, de otthonra terveztuk. Itt kinn hivatalos a munkam, fizetek minden adod, es gondoltam otthon is elkezdem fizetni a TB-t, hogy legyen biztositott napom. De nemreg olvastam valahol, hogy a kulfoldi (UNIOS! ) munka nem szamit alapnak, es nem eleg, ha fizetem magamnak a TB-t, igy nem leszek jogosult gyed-re, tappenzre es tgyas-ra. Az lenne a kerdesem, hogy ez igaz-e? Unioban dolgozok bejelentetten, fizetem magamnak a TB-t otthon es nem kapok semmit, csak 25e ft gyest havonta? Mit tudok tenni, hogy jogosult legyek? Nem fer bele 1-2 ev munka, mert akkor meg keso lesz a gyerekvallalashoz. Tanacstalan vagyok.
2010. júl. 30. 01:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

100%,hogy meg van tiltva legalább is magyarországon

mi angliában élünk ,fizetjük itt a tb-t

és mikor otthon akartam fizetni ugye az APEH-től kellett kikérni a papírokat és a nyomtatványon van egy rublika, ami mellett az áll,hogy elismerem,hogy az unión belül más tagállamban nem fizetek tb-t

ha ezt nem x-eled be akkor nem adnak csekkeket,hogy fizethess otthon tb-t

beikszelheted, de akkor az hivatalosan családnak minősül

2010. júl. 31. 20:40
 12/15 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, ,,csalásnak" minősültet akartam írni
2010. júl. 31. 20:42
 13/15 anonim ***** válasza:

APEH-nál dolgozom, jogászként, és megnyugtatlak, hogy ez nem minősül csalásnak. Amikor plusz kötelezettséget vállalsz, akkor nem büntet meg senki. Érdekes is lenne:)

Azért kell beikszelni, mert ha be van, akkor nem kell itthon is fizetned:) De igazából teljesen mindegy. Viszont n mindig tanulok, kérlek, linkeld be a jogszabályt, amelyik megtiltja, hogy plusz terhet vállalj:)

2010. júl. 31. 21:00
 14/15 anonim ***** válasza:

szia, az vagyok,aki a linket küldte még az előző oldalon.Szerintem ha oda feliratkozol meg tudod kérdezni, ott olyanok vannak fent, akik már több ideje kint élnek, tudják ezeket a dolgokat.

Én mikor még kint voltunk találtam egy oldalt ezzel kapcsolatban, de sajnos már gőzöm sincs milyen oldal volt...de utána nézek, ha találok valamit belinkelem.

2010. júl. 31. 21:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Ha 147000-re jelent be valaki,akkor mennyit kell utanam fizetnie?
2010. aug. 2. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!