Mit szóltok a Csinszka lánynévhez?

Én el tudom vonatkoztatni Adytól, de úgy látom, hogy a többség nem. :(
Igen, szeretném ezt adni, elsőre a férjemnek is tetszett, csak őt megijeszti a sok ellenvélemény.
Tudom, hogy a csacsiból ered, de annyira játékos, eleven. Már van egy kislányunk, hozzá nagyon is illett volna...

Hajnali egy órás válaszoló vagyok:
Szerintem ne mások véleményére hallgassatok, ha nektek tetszik. Szépen hangzó név szerintem. Ezerszer jobb a Dzsesszikáknál, Dzsenifereknél stb.
Sok névnek érdekes a jelentése, mégsem foglalkoznak vele. Van, ami sólyom, medve. (pl: Orsolya-kismedve)

Igazából már mielőtt a kérdést kiírtam eldőlt, hogy Csinszka nem lesz, csak kíváncsi voltam, hogy az emberek tényleg furán néznének-e egy ilyen név hallatára.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az első gyermekünk egyébként Blanka. Most végül pedig a Lilla, Linda, Liza, Elza, Csilla, Veronika nevek közül válogatunk.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!