Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha sokáig csak egy gyereked...

Ha sokáig csak egy gyereked volt mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Sok olyat ismerek akinek már sulis vagy tizenéves gyereke volt mire született babája vagy hirtelen kettőt vállalt. Ugyanugy a férjétől tehát nem elváltak. Neked hány éves volt már a gyereked mire tesója lett és mi volt az oka hogy ennyit vártál? Mindenki saját története érdekel. ( fiam 6 éves sajnos nincs még tesója)
2020. máj. 7. 23:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk csak negy ev a kulonbseg, de en kevesebbet szerettem volna. Az oka, hogy igy alakult pedig az, hogy meg kellett varnom, mig a ferjem is rabolint, hogy johet a teso. Nem lenne jo vege raeroltetni, ha o meg nem all keszen.

De mig koztem es a tesom kozott csak masfel ev van, igy nottem fel ezert en is a kis korkulonbseg hive vagyok, a ferjem es a novere kozott 7 ev van, ezert ok ezt erzik jobbnak. A novere is pont 7 ev kulonbseggel vallalt ket gyereket.

A 4 ev vegulis egyfajta kompromisszum nalunk.

2020. máj. 8. 03:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
8 év... sokáig csak 1et akartam, a nagy nagyon beteges volt, dolgoztam, tanultam...így jött ki, de nem bántam, kicsi korkülönbséget amugy sem akartam
2020. máj. 8. 06:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (remélhetőleg) 6,5 év lesz köztük.. mi is kevesebbet szerettünk volna.. 45 m2-es lakásba vagyunk egyenlőre.. újítanánk a nagyobb lakást, de sajnos még a tulajdonosok pereskednek rá, így addig nem tudunk hozzá nyúlni.. 2 éve várunk, hogy lezajlódjon a per, de nem egyszerű.. Mivel már nagyobb korkülönbséget nem szeretnénk így most úgy döntöttünk bele vágunk és ki alakítunk a melléképületből még egy gyerekszobát.. Aztán remélem minél elöbb neki vághatunk a nagyobb lakásnak is.
2020. máj. 8. 07:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert hiába próbálkoztunk, volt 4 vetélésem mire megszületett a második. Így lett 5,5 év. Ha nem ment volna el, akkor 2 év lett volna.
2020. máj. 8. 07:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
8 éves lesz a fiam jövő hónapban, a kishugàt szeptemberre várjuk. Eddig nem vàgytam második gyerekre, most igen, ennyi az oka.
2020. máj. 8. 07:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőméknél az első baba becsúszott, nagyon hamar, 20 évesen.

Utána felepítettek egy egzisztenciát, átmentek egy kapcsolati válságon,9 év múlva lett 1 mad 11 év múlva egy 3. Gyerekük is

2020. máj. 8. 08:14
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

5,5, majdnem 6 év,van a gyerekek között. Azt mondtam akkor lesz tesója,ha szobatiszta lesz (ez 3 évesen történt meg),ha egyedül fel-lejön a 4.-ről (akkot még ott laktunk, néha még 4 évesen is cipeltette magát), illetve a legfontosabb, ha átalussza az éjszakát. 4,5 éves elmúlt, mikor már ébredés nélkül aludt, ja és persze elaludt egyedül.

A lehető legjobb így, örülök, hogy nem jött hamarabb a tesó. Már 3 éves kora körül elkezdtünk próbálkozni, de akkor nem jött össze, pedig majdnem 1 évig próbálkoztunk. Akkor jegeltük a témát egy kicsit, mert közbe nekem új munkahelyem lett meg ugye a "feltételeket" sem teljesítette még a fiam. Utána 2. aktív hónapban megfogant a lányom.

2020. máj. 8. 09:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
7 év van a gyerekeim között. A fő ok, hogy nem is szerettünk volna kisebb korkülönbséget. A másik,hogy kis lakásban élünk, nem rég kezdtünk építkezni, ha minden jól halad akkor ősz tájékán költözhetünk. Így nem kell sok ideig "nyomorognunk" itt, elég szűkös lett 2 gyerekkel.
2020. máj. 8. 10:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi négyen vagyunk testvérek, hárman 2 év különbséggel születtünk, kistesónk 15 év csúszással. Egyszerűen becsúszott a szüleinknek, nem tervezték, az pedig nem volt opció, hogy ne tartsák meg. Álom gyerekkora volt neki ennyi nagytesóval. :)
2020. máj. 8. 12:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első két gyerek között 2 hónap híjján 8 év a korkülönbség. Én alapból legalább 3 évet akartam, ráadásul úgy alakult, hogy mire az első betöltötte a hármat, még épphogy vissza tudtam menni dolgozni tavasszal, de őszre megszűnt a cég és munkanélküli lettem. Bizonytalanságban, munkanélküliként szülni nem túl szerencsés, szerintem. Eltelt pár hónap, találtam új munkát, de próbaidő után nem hosszabbítottak (mindenkivel ezt csinálták, mert akkor támogatás járt pár hónapig annak, aki reg. munkanélkülit vett fel, ezért 3 havonta cserélték az embereket). Ezután újra munkanélküli lettem, következő év januárjában sikerült munkát találnom. Ez közigazgatás volt, 6 hónapos próbaidővel, addig semmiképp nem lett volna érdemes belevágni. Aztán véglegesítettek, dolgoztam, igyekeztem jól megtanulni a szakmát, és már hopp! el is repült még 1,5 év. Utána jött a tesó. A második és harmadik között is majdnem 4 év lett, itt már tudatos is volt, hogy nem akarok kisebb különbséget, nagyon jól bevált a nagyobb, szükségem is volt arra, hogy visszamenjek dolgozni egy kicsit.

A fentiek mellett voltak egyéb okok is, de az nem publikus.

2020. máj. 8. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!