Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jártál már úgy hogy gyereked...

Jártál már úgy hogy gyereked feldugott valamit az orrába? Hogy vetted észre? Mi történt?

Figyelt kérdés
Másfél éves a kislányom és a múltkor a kavicsokkal játszott kint,persze nagyon figyeltem nehogy a szájába kerüljön. Erre a szomszéd szólt hogy az rosszabb ha felnyom az orrába. Mi van ha felnyom valami apró dolgot amit nem veszek észre? Mostanában szörcsög a kicsi de nem jön semmi az orrából úgyhogy attől félek hogy az történt.
2020. febr. 17. 07:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyermekeim szerencsére még semmit sem dugtak az orrukba, én viszont gyerekkoromban napraforgót dugdostam bele. Anyuék észrevették, vagyis aművelet után odamentem és bejelentettem milyen "ügyes" vagyok. Vittek a háziorvoshoz, ő szedte ki valami csipesszel. (Ezt anyuék mesélték én nem emlékszem rá, azt nem tudom mennyi idős lehettem)
2020. febr. 17. 07:34
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Ismerős gyereke legót dugott az orrába az oviban, nem vették észre, éjjel megfulladt tőle.
2020. febr. 17. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha aggodsz akkor ugyeletre vidd, ott azonnal megvizsgaljak. Inkabb egy siras mert megijed, mint hogy nagyobb baj legyen.

Mi kb 6x jatszottuk el ezt :(

2020. febr. 17. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyik fiam egyszer répadarabkát dugott az orrába, befogtam a másik orrlukát, és határozottan rádörrentem, hogy fújjad!! Kifújta, repült a répa. Több ilyen nem volt.

Én parás voltam, mikor kicsik voltak, mindig mindig koruknak megfelelően volt kialakítva, berendezve, biztonságos játékok is kor szerint. Sosem voltak egyedül hagyva, pedig az első kettő iker volt, de figyelni kell rájuk nagyon.

Ha orrszívóval nem jön ki semmi, és te sem vettél észre orrba dugást, akkor szerintem tényleg nincs ott semmi.

2020. febr. 17. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Egészségügyi szakközepet végeztem.

Ott tanultuk, hogy arról lehet észrevenni, ha a kicsi valamit (bármit) az orrába dugott, hogy iszonyú büdös az orra. Ilyenkor azonnal az ügyeletre kell vinni, vagy mentőt hívni. Inkább felesleges kört fussunk vele, mint nagyobb baj legyen.

Példaként felhoztak egy esetet. Babot fejtettek az asszonyok, körülöttük voltak a gyerekeik. Az egyik kisfiú feldugott egy babot az orrába, ami kicsírázott, és megfojtotta őt.

Ha csak szörcsög (ez lehet megfázás is), de nem büdös az orra, nincs gond.

2020. febr. 17. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
nekem a lányom a kindertojás csomagolásából egy összegyűrt darabot dugott az orrába, talán még 1,5 sem volt... mutogatta az orrát kívülről és sírt, én orrszívóval szívtam meg neki, akkor jött ki... nem tudom, hogy csinálta :/
2020. febr. 17. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan a gyanu, hogy az orraban van valami akkor vidd azonnal korhazba. Nem azt kell nezni, hogy budos e az orra, hanem cselekedni es vinni az ugyeletre!
2020. febr. 18. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!