Tényleg ilyen meglepő manapság, hogy csak egy gyerekünk van és nem is akarunk többet?
"A világon mindenhol be kellene vezetni, hogy mindenkinek maximum csak egy gyereke lehessen."
He?
Ez aztán a "senkinek semmi köze, hogy hány gyereked van" hozzáállás👏👏
Szerintem mindenkinek legyen annyi, amennyit szeretne, és amennyit becsülettel fel tud nevelni. Akinek ez 0, annak 0. Akinek 1 annak 1, akinek 4 annak 4, akinek 7 annak 7.
Senkinek semmi köze hozzá.
Nekem is egy gyerekem van. 4 éves lesz a kisfiam. Én is mindig kapom az ívet, de mindig olyanoktól, akiknek van 2-3-4 gyerekük, akik leharcolt, szakadt cuccokban járnak, a legvacakabb minőségű ételekkel etetik a gyereket. Ezek az emberek mondják, hogy jajj de jó a testvér. Közben pedig mindenhonnan úgy kuncsorognak össze mindent a gyereknek is. Aztán amikor már 10-15 éves lesz a gyerek, és 50m2-en nyomorognak 5-en, 6-an, az már nem annyira jó buli.
Ezek az emberek beszélnek ki engem a hátam mögött, amikor epret, áfonyát, stb merek venni a gyerekemnek.
Sok többgyermekes nem gondol arra, hogy a gyerekek nőnek és lesznek igényeik is. Aztán olyankor amikor az egy gyerekes megveszi a gyereknek a jó biciklit stb akkor jön a rosszindulat, irigykedés, és beszólogatás.
Én úgy voltam, hogy inkább legyen egy gyerekem, akinek a lehetőségeimhez képest még tudok adni mindent, és az életben is el tudom indítani.
"Hogyne lenne senkinek semmi köze hozzá! Többszörös populáció él a bolygón, mint amennyi kívánatos lenne"
Az megvan, hogy ez leginkább Afrika meg Ázsia legszegényebb régiói miatt van? Nem az európai kultúrember fog túlnépesedést csinálni a másfél körüli gyerekvállalási kedvvel, hanem az, akinek a nyomorban van 8-10, majd amikor meghallják hogy náluk nyomor van, nálunk meg vmilyen életszínvonal, akkor idejön hozzánk kuncsorogni munkát meg ellátást az államtól. (Migráció) Ha itthon nem szül senki, akkor attól ők még vígan túlszaporodnak, csak még megspékelik azzal is, h idejönnek, a mi államainktól kuncsorogni.
Ja és nem csak a 6-8 gyerek szülőjével történhet baj, hanem az 1-2 gyerekével is. Azt is megtiltsuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!