Hogy neveled a gyereked? Milyen elveid vannak?
Következetesen? Mindent megengedsz neki? Hisztit hogy kezeled?
Elsősorban kisgyermekesek válaszára vagyok kíváncsi, de nagyobb gyerkőcök szülei is írhatnak.
#8, #19, #20 igazából anyukád tudja mit csinál, majd ha egyszer előveszik ezért valamilyen módon akkor utána lehet meggondolja, hogy kézre csapkod-e. Engem sajnos nem tudsz meggyőzni, hogy ez az ideális nevelői hozzáállás, mert nem az. Nincs pedagógiai végzettségem, de ezek a gyerekek jó eséllyel ezt látják otthon is, rosszalkodik és kap egy sallert, ergo úgy érzi az a megoldás ha verekszik, ő is így csinál az oviban és mit tapasztal? Az óvónő fogja magát és csapkodja a kezet, tehát ugyanazt kapja mint otthon. Ha visszatérő probléma van a gyerekkel akkor én mint sztár óvónő először a szülőkkel beszélnék, amennyiben nem vevők rá nincs hatása a felettesemmel és együtt kitalálnánk mi a megoldás (eltanácsolas, szülők újbóli bevonása, más szerv bevonása ha mondjuk tudjuk, hogy otthon rossz a helyzet/szülői hozzáállás). Az hogy szerintetek liberális nevelést kap nem biztos, hogy a valóságot tükrözi. Nekem is volt pár ilyen problémás ismerősöm, lehet te ráhúznád, hogy liberálisan neveltek, de az igazság az, hogy nem szerető szülők mellett egy olyan környezetben nőttek fel többségében, ahol azért volt nekik minden megengedve, mert le sem szartak őket. Illetve de, ilyen volt a felső szomszédunk fia, liberálisan rossznak tűnt, csak arról nem szólt a fáma, hogy az anyja mikor 4 éves volt lelépett egy pasival, apa egyedül nevelte, túlterhelt volt, és ha valami nem tetszett neki úgy elverte a gyereket, hogy nem egyszer kórházban volt emiatt. De amúgy egy szintig “liberális” volt.
Nálam is van olyan helyzet, amikor a gyerek kezére csapok, de ez az “inkább ő sírjon 10 percig mint én egy életen át” elv alapján megy, tehát amikor magára nézve valami veszelyeset csinál, de akkor sem azzal kezdem, hogy elkezdem verni mint szódás a lovát, hanem minimum tízszer megkérem, el is magyarázom miért nem szabad, először szépen, aztán nyilván emelve a nyomatékon és hangerőn, és csak a legutolsó ha a kezére csapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!