Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik megbánták, hogy gyereket vállaltak?

Figyelt kérdés

Sokszor mondanak olyanokat, hogy “a sajátodat majd szeretni fogod”, vagy “életem legjobb döntése volt gyereket szülni”.

Szóval vannak olyanok akik bevállalták a gyereket és utólag visszagondolva inkább nem tartanák meg?

2020. ápr. 23. 18:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
77%
Az ilyesmit szerintem még névtelenül sem merik bevallani az emberek. Nincs gyerekem még, tehát érdemben nem tudok nyilatkozni, csak szembejött velem ez a kérdés, azért válaszoltam.
2020. ápr. 23. 18:33
 2/29 anonim ***** válasza:
78%

Érdemben én sem tudok hozzászólni, de szerintem vannak. Nok kozott szerintem kevesbe, a legtobb noben beindul az anyai oszton, meg ugye sokat számit, hogy 9 honapig a szive alatt hordja.

De apák kozott biztosan sokan vannak. Mennyien elhagyjak a gyerekuket, uj családot alalpitanak, nem torodnek az elozo hazassagbol a gyerekkel, csak nyug nekik, hogy gyerektartast kell fizetni. Az ilyenek biztosan megbánják.

Persze nem általánositani akarok, sokan vannak, akik válás után is imádják a gyerekuket es foglalkoznak veluk. Olyanokbol is sok van, akik ugyan nem bánták meg a gyerekvállalást, de talán soha nem vágytak rá igazán, amolyan kozombosek a tema irant, a gyerek felno, de nem igazan foglalkoznak vele. Bár 30-40 éve szerintem tobb ilyen volt.

2020. ápr. 23. 18:38
 3/29 anonim ***** válasza:
87%
Időnként igen, így kamaszkorban, amikor kb a pokolban telnek a napok rendszeres agyverzesekkel, idegosszeroppanasokkal.
2020. ápr. 23. 18:39
 4/29 anonim ***** válasza:
26%

Nem akarsz általánosítani, de sikerült.

Igen, biztosan vannak. Én nem vagyok ennek a csapatnak a tagja.

2020. ápr. 23. 18:53
 5/29 anonim ***** válasza:
88%
Van
2020. ápr. 23. 19:22
 6/29 anonim ***** válasza:
92%
Például akik a hírekben vannak hogy megölték az x éves gyereküket (nemrég is volt két ilyen hír sajnos!) na ők ez a kategória lehetnek.
2020. ápr. 23. 19:47
 7/29 anonim ***** válasza:
77%
Hát nem mondanám hogy megbántam, de kifogtam egy szörnyen hisztis babát. Nálunk tulajdonképpen a férjem akart gyereket, ez látszik is, mérföldekkel több türelme van. 11 hónapja szültem de már milliószor mondtam neki, hogy minek kellett gyerek, olyan jól megvoltunk ketten. Persze nagyon cuki a lányom , mikor "normális" igazi kis tünemény,imádom, de a hisztiket olyan nehezen viselem hogy leírhatatlan. Ráadásul magas vékony hangja miatt még hallgatni is borzalom.
2020. ápr. 23. 20:04
 8/29 anonim ***** válasza:
83%

Én sem a kislányomat bántam meg, csak nagyon hiányzik a régi életem + nehéz eset (autizmus gyanús). Nagyon nem így képzeltem el a gyereknevelést. Ha újra kezdhetném várnék még 10 évet.

28 évesen vállalatunk gyereket nulla segítséggel. Az ismerőseim még vígan élik az életüket: utaznak, tanulnak, buliznak én meg egyedül rothadok a négy fal között.

Úgy terveztük, hogy gyerek mellett is viszonylag sok időnk lesz. Elmehetünk programokra (hármasban), kirándulni, barátokhoz. Ehhez képest a lányunk nagyon hisztis, fél az idegenektől, fél az új szituációktól, nagyon sokat sír. Távol élünk a családtól így az sem megoldható, hogy valaki átvegye legalább fél órára ameddig én összekapargatom magam. Volt már rá példa, hogy estére összeomlottam és álomba zokogtam magam. Sajnos a házasságunk is kezd összeroppani a teher alatt.

DE: a pillanat amikor kacag, rámnevet, megölel vagy puszit ad, az feltölt. Ad egy hatalmas löketet.

2020. ápr. 23. 23:13
 9/29 anonim ***** válasza:
70%
Te jó ég, na én pont ezért nem akarok gyereket.
2020. ápr. 24. 03:05
 10/29 anonim ***** válasza:
89%

Többet is ismerek, pl. a saját anyám is ezt vallja.

Másik ismerősöm olyan szintre jutott, hogy úgy döntött, állami gondozásba adja. Olyan "csendes szenvedő" pedig rengeteg van, akik kifelé eljátszák a tökéletes családot, de négyszemközt csak letargikusan néznek, és azt hajtogatják, bárcsak visszaforgathatnák az idő kerekét.

A tragikus dolog az, hogy olyannyira tabu téma, hogy mindenki úgy hiszi, hogy szinte nincs is ilyesmi. :(

2020. ápr. 24. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!