Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én vagyok ilyen gondatlan...

Csak én vagyok ilyen gondatlan szülő?

Figyelt kérdés

1.5 éves lányom van.

Én pl adok neki hideg italt, néha iszik már tejet, én azt odaadom neki úgy hűtőből hidegen, nem melegítgetem. Már 2* is volt aki megrökönyödött nálunk hogy ilyen hideget adsz neki?

Ha pár órára elmegyünk valahova én nem pakolm fel a házatkicsi, csere ruha meg ilyenek, popsitörlőt viszek max mindig , mert az sokszor jól jön, meg innivalót, meg a kedvenc nyulát. Mást nem. Indulás előtt tisztába teszem mindig nyilván, pelust se mindig viszek magammal, csak ha olyan helyre megyünk ahol van pelenkázó.

A cumiját én nem nyalom le mielőtt visszaadom neki, én még sose vettem be a számba mint másoktól látom. Ha leesik ha van lehetőség elmosom, ha nincs és látszólag nem koszos odaadom neki.

Csak én vagyokvagyok ilyen gondatlan anya?

2020. ápr. 22. 10:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Sorban:

- nem adtam hidegen a tejet vagy mást.

- egyszer burítja le magát vagy pisil be (ha majd szobatiszta lesz), aztán meggondolod majd, hogy viszel-e csere ruhát. Vagy bekakil és órákig kakis pelusban marad? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Én inkább vittem mindent.

- a cumit mi alváshoz használtuk, így nem szokott koszba esni. De nem adnám vissza koszosan, és víz általában volt nálam.

Ettől függetlenül nem tartalak gondatlannak, az szerintem ennél súlyosabb dolgoknál kezdődik.

2020. ápr. 22. 13:13
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

A múltkor a lányom az udvaron elejtette a cumiját, mire felvettem volna, ő már megtette és visszatette a szájába. Ki tudja mi tapadt rá?! Mostmár mindegy. Ilyeneken nem parázok én sem, és biztos nem nyalnám le.

1 pelenka azért mindig van a táskámban a biztonság kédvéért, de én sem cuccokok oda nagyon. Popsitörlő, innivaló, ennyi.

A hűtőből is evett már, bár 2 falat után mondta, hogy melegítsük meg. A férjem szokása ez a hidegen evés, én melegítek mindent, a joghurtot is kiveszem előbb, de ez más, az én fogam nem bírja a hideget. A gyereknek nem veszem ki előbb, ő a hűtőből eszi.

22 hónapos

2020. ápr. 22. 13:20
 13/19 anonim ***** válasza:

-Az én lányom 2 éves, de nem hagyja hogy megmelegítsem a tejet, kakaót, stb-t. A tápszert is csak hidegen fogadta el. Szóval én se melegítem ezeket.

-Ha pár órára megyünk csak valahova, én se viszek csere ruhát. A pelenka attól függ mennyire megyünk messze. Ha csak a közeli játszótérre megyünk, akkor szinte semmit nem viszek, csak vizet meg játékot. Ha bepisil, bekakil, éhes lesz, stb, az azt jelenti, hogy ideje hazamenni. Ha messzebb megyünk, ahonnan nem 10 perc hazaérni, akkor azért pelenkát is viszek magammal, ne üljön fél óráig a kakiba.

-Hát a cumit én azért át szoktam törölni popsitörlővel, vagy ha nincs nálam, akkor nem adom vissza neki. Azért egy másfél éves gyerek már megérti, hogy koszos a cumi, majd csak akkor tudod vissza adni neki, ha hazaértetek és megmostátok. De koszosan én se adnám a szájába. Oké, hogy kell a baci a gyereknek, meg a földről több koszt nyal fel, mint a koszos cumiról, de azért amit egyszerűen el lehet kerülni (pl nem adod vissza koszosan), azt miért ne kerülnének el? 🤔

2020. ápr. 22. 13:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi a baj a hideg itallal? Én ezt nem értem, egy másfél éves már fagyit is ehet. Csecsemőnek még nem adok hideget de ennyi. Ez olyan mint az öltözködés, a gyerekek két réteggel több ruha, vagy nem nyitnak ablakot mert a “gyerek” de folyik rajta a víz. Ha nekem melegek van neki is, és lehet hogy ő is hidegen szereti a tejet. A cumi: ha olyan helyen esik le ahol amúgyis hagynám mászni, illetve úgyis belekóstol a homokba, akkor nem mindegy? Mondjuk egy busz padlójáról nem adnám vissza.
2020. ápr. 22. 13:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk én sem értem hogy nem viszel csere ruhát és pelenkát. Illetve ha csak a közeli játszótérre mész akkor ok, de ahonnan nem tudsz könnyen és gyorsan hazajutni, elég kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Hát még a gyerek aki hasmenésben/hànyásban ül, vagy téli hidegben tiszta víz a ruhája.
2020. ápr. 22. 14:00
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen nekem is attól függ a pelenka, hogy mennyire messzire megyünk. Nyilván ha 50 km-re a nagyszülőkhöz, oda viszek.

De ha csak a szomszéd város nagy játszóterére, oda pl nem.

2020. ápr. 22. 14:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Vagy ha elmegyünk normál esetben 1-2 órára a tescoba oda se viszek.
2020. ápr. 22. 14:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kb 1,5 éves volt a fiam mikor abbahagytam a mindenhova minden kellék, ruha, pelus, cumi szóval pelenkázó táska cipelést, és a babakocsi is maradt otthon.

1 kulacs víz, és popotörlő egy 10x 20 cm kis táskában.

Hideget is kap a hűtőből, és cumi is volt hogy leesett és bekapta. Úgyhogy nem vagy "gondatlanabb" mint én.

2020. ápr. 22. 14:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én megmelegítettem neki, mert ő kakaóként itta inkább meg. De ha simán itta éppen, nagyon picit meglangyosítottam. Nekem se esik jól felnőttként a hideg, kivéve nyáron.

Ha mentünk valahová, mindig vittünk váltópelenkát, popsitörlőt, innivalót. Mást nem.

A cumiját viszont ha leesett a földre, le soha nem nyaltam, viszont mindig megmostam. Ha nem tudtam megmosni, akkor nem adtam neki oda. Én se szoktam semmit a számba venni, ami lent landolt a földön.

De ettől nem tartalak gondatlan anyukának. :)

2020. ápr. 22. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!