Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretetmegvonással büntetni?

Szeretetmegvonással büntetni?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni, már nagyon el vagyok keseredve.

Van egy 9 éves lányunk, aki az utóbbi 1-1,5 évben teljesen kezelhetetlen lett. Iskolában nincs rá panasz, dicsérik, de itthon egy katasztrófa... Ami most, hogy 0-24 velünk van, csak még jobban kiütközik. Egy kis zsarnok hisztigép, nem tudok rá mást mondani. Akaratos, durva. Ha valami olyat kérünk/mondunk, ami neki nem tetszik, akkor egy ideig úgy csinál, mintha "siket lenne", a 6.-7. kérés után odajön hozzánk és belénk rúg egyet... De olyat, ami még a férjemnek is fáj. Vagy ami még nagy heppje volt, hogy megharapott folyamatosan. Teljesen váratlanul, az egyik percben még bújik, puszit ad, megölel, utána harap, ahol ér, vagy csíp, szorít.

Már magyaráztuk neki szépen, hogy nem szabad, fáj nekünk (komolyan, 2-3 évesen értelmesebb volt, úgy érzem). Mondtuk csúnyán is, hangosan. De ha kiabálunk vele, csak pimaszul nevet rajtunk és provokál, vagy úgy csinál, mint aki nem hallja. Ezért egy ideje azt csinálom, hogy fogom és beteszem a szobájába, tv, monitor, táblagép, telefon elvéve és gondolkozzon. Úgy érzem, ez az egyetlen, amivel hatást tudok elérni, mert ezekért tombol... Utána lenyugszik és bocsánatot kér, de ez is maximum 2 napig tart. Mégis ezzel érem el a legtöbbet, ezzel tudom kizökkenteni kicsit. Anyám szerint viszont így az jön le a gyereknek, hogyha rosszat csinál, akkor mi nem szeretjük és magára van hagyva. Meg hogy nem ez a megoldás. De amikor kérdezem, hogy szerinte mi, akkor a vállát vonogatja csak... Annyira el vagyok keseredve, rá sem ismerek a saját gyerekemre.

Mindig elmondjuk neki, hogy szeretjük nagyon, de így nem viselkedhet. Így én ezt nem úgy érzem, hogy "szeretetmegvonás" lenne, mert nem arról van szó, hogy ne szeretnénk... De amikor belém rúg, vagy hasba vág, nem bírom megölelgetni, hogy majd az biztosan segít... Annyira el vagyok keseredve, szerintetek mi lenne a célra vezető? Ez sem megoldás, hogy heti kétszer kipakolom nála a fél szobát, meg egy szó nélkül cipelem be.

2020. ápr. 13. 23:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem szeretetmegvonás. Ennél durvábban is büntetném a gyerekem, ha ilyen lenne. Sőt, ha nincs orvosi oka a viselkedésének, már esélyes, hogy kapott volna egy pofont, pedig nem vagyok híve a gyerek verésének.

Amúgy nem autista, vagy ilyesmi? Mert ez nem normális, ráadásul mondod, hogy kicsinek nem volt ilyen.

Szerintem szakember segítségét kellene kérnetek.

2020. ápr. 13. 23:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

megkèrdezhetem, hogy van testvère?

2020. ápr. 13. 23:28
 3/17 anonim ***** válasza:
98%

Ez nem szeretetmegvonás, amit csináltok, hanem figyelemmegvonás és nekem nem tűnik rossz technikának.

A szeretetmegvonás az lenne ebben az esetben, ha utána kigúnyolnátok vagy nem fogadnátok a bocsánatkérését. Vagy ha mondjuk még egy fél napig nem állnatok szóba vele, ha undokok lennétek vele.

2020. ápr. 13. 23:30
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

"Van egy 9 éves lányunk, aki az utóbbi 1-1,5 évben teljesen kezelhetetlen lett."

Milyen volt előtte? Előtte is voltak gázos dolgai, csak akkor durvult el ennyire? Vagy történt valami 1-1,5 éve, ami őt megváltoztatta?

Rossz hírem van: egy gyereket kamaszkoráig lehet nevelni, de leginkább élete első három évében. Ha 9 évesen ti ott tartotok, hogy belétek rúg, megharap, hasba vág, ill. pimaszul nevet rajtatok, akkor az alapok nagyon rosszul vannak lerakva. És a kamaszkor még ezután jön!

2020. ápr. 13. 23:38
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Jó ötletnek tartom.Sőt,én ilyen esetben 1hétre elvenném tőle a számítástechnikai kütyüket.Ha ez se használ,folytatnám további szigorításokkal,nem ehet édességet,nem kap semmit.Valahogy be kell törni,és mindent megvonni,ami neki fontos,vagy amit szeret.
2020. ápr. 13. 23:45
 6/17 anonim ***** válasza:
26%

Az enyém öt, mutatott hasonló tüneteket, én két hétre mindent elvettem tőle. És utána is csak a néha, programszerűen egy-egy mese jött vissza. Se telefon, se Tv, se tablet, se YouTube, semmi. És nem büntetésből, hanem mert ez az új rendszer.

Szerintem ez szeretetmegvonás amúgy.

2020. ápr. 13. 23:55
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
Mi történt 1- 1,5 éve hogy megváltozott? Fura a viselkedése egy 9 évesnek már nem így kéne megnyilvánulni! Nem szoktam ilyeneket tanácsolni de biztos kapna egy jó nagy pofonont a következő rugása vagy harapása után!! Amúgy büntesd nyugodtan ilyen viselkedés mellett megérdemli!
2020. ápr. 14. 01:59
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
A gyerek azt csinálja, amit lát. Ha megüti a kérdező, azzal azt üzeni, hogy a verekedés valid dolog.
2020. ápr. 14. 05:45
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző a kislánynak látnia se kell semmit,már így is rugdos és harap...
2020. ápr. 14. 07:00
 10/17 anonim ***** válasza:
98%

Én vissza sem adnám kütyüket vagy csak alkalom szerüen.

És én biztos hogy ha így bánná velem akkor nem szolnék hozzá fél délután elöbb utóbb rá jönne hogy ki a fönök nálatok és nem jó buli ha nem szóltak hozzá .

2020. ápr. 14. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!