Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy gyerek egyest kap...

Ha egy gyerek egyest kap akkor meg szokták büntetni?

Figyelt kérdés
Én ebben a tanévben még nem kaptam egyest :DD de egyébként meg szokták büntetni amiatt a gyereket (ha megérdemelte)? És hogyan?
2012. febr. 24. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Feltételezem, hogy ez eléggé változó. A gyerekközpontú, konfliktust kerülő családokban inkább pszichológust hívnak meg feng suit és megváltoztatják a szoba színét, vagy elverik a szobalányt, hogy mégis valaki szenvedjen. A reálisabb helyeken valami elbeszélgetés, kedvezménymegvonás elképzelhető. Bizonyos szélsőséges helyeken nadrágszíj leakaszt, gatya letól, boka megfog... és a lehetőségek száma végtelen.
2012. febr. 24. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:
...és persze van szülő, aki nem büntet meg senkit és nem is érdekli a dolog egyáltalán...
2012. febr. 24. 15:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem azért nem büntetek, mert nem érdekel. Ritkán, de megesik, hogy a két hetedikesem egyike egyest hoz haza. Megkérdezem, hogy ez hogy jött össze. Volt, hogy bevallotta, hogy elfelejtett tanulni arra az órára. Oké, legközelebb figyelj oda. Olyan is előfordult, hogy matekból összejött 5 fekete (felszerelés, hiányos házi, szóval nem nehéz összehozni), azaz kijött az egyes. Most erre mit mondjak? Van ilyen. Kreszből úgy sikerült egyest kapniuk, ráadásul mindkettőnek, hogy srégan mentek át tanítás után az úton, meglátta a tanár, és ez nála egyes.

Mindig meghllgatom Őket, mindig megbeszéljük, de nem büntetek. És valahol működik a dolog, mert nem titkolják el, nem sumákolnak és jó 4-es az átlaguk.

Nálunk így működik :-)

2012. febr. 24. 16:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Az utolsóval értek egyet. Elég büntetés lesz neki, ha emiatt majd nem veszik fel továbbtanulni.

Szépen beszélve kell megértetni a gyerekkel a dolgokat, ha büntetni akarnak téged, beszélj velük, hogy rád sokkal jobban hatna, ha kedvesen megbeszélnétek.

2012. febr. 24. 17:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem értem. Az első sem mondta, hogy meg kell büntetni a gyereket, csak azt írta, hogy számtalan variáció van. Ilyen is, meg olyan is... és a kettő között a lehetőségek száma végtelen.
2012. febr. 24. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem, én a 4-esnél rosszabb jegyre azt mondom, hogy az egy jelzés, hogy valamit nem tud. Utána pedig gyakoroltatom amiből rossz jegyet kapott. Persze még mind a két gyerekem alsós, az egyértelmű, hogy olvasni-írni tudni kell, számolni tudni kell.

Viszont előre félek ha felsősök lesznek, és mondjuk abból kapnak rossz jegyet, amiről tudom, hogy teljesen használhatatlan az életben.

Nemrég volt a 20 éves érettségi találkozónk, és bizony nem a mindenből kitűnő tanulók érvényesültek, akik csak ész nélkül magolni tudtak.

2012. febr. 24. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!