Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így lehet büntetni egy 13 évest?

Így lehet büntetni egy 13 évest?

Figyelt kérdés

13 éves iker lányaim vannak.

Nem egyformák a képességeik, azt belátom.

De egy ideje lustaságból az egyik csak 1-es és 2-eseket hoz történelemből, a másik kitűnő.

Már mindent megjártunk, beszélgettünk, korrepetálás, stb.

Ma is: egyik lány 5-ös, másik lány 1-es dolgozat, nagyon bepöccentem, nagyon belefáradtam.

Pénteken lesz "kis" osztálykirándulás.

Szereintetek az megoldás, ha oda nem engedem el a rossztanuló lányt?

Szerintem nem igazán, de a férjem szerint jó lecke.

Viselkedése jó egyébként, szerény, csendes lány, az átlaga 3.8.

Mit tegyek?

2013. jún. 4. 13:27
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Töriből és matekból ilyen gyenge. Alapvető hiányosságai vannak ebből a két tantárgyből. De pl.: angolból osztályelső.
2013. jún. 4. 13:28
 2/21 anonim ***** válasza:
Én nem ilyennel büntetném. Inkább keress valakit, aki foglalkozik vele, vagy ülj le vele tanulni. Suli időben délutánonként ne engedd el barátnőzni csak ha megtanult.
2013. jún. 4. 13:31
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem büntetni, hanem ösztönözni kell! A tiltással max dacot váltotok ki belőle... Ez csak az én magánvéleményem, még nem tartunk itt, kisebbek a gyerekeim...
2013. jún. 4. 13:32
 4/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tedd ezt. Így még inkább bele fog tojni az egészbe, én is ilyen voltam :) Ha volt valami ösztönző, akkor szívesebben tanultam még történelmet is, pedig az utáltam. A matek meg vagy megy, és érti, vagy belerokkanhat, és akkor sem fogja fel. Szerintem.
2013. jún. 4. 13:35
 5/21 anonim ***** válasza:

Hát csak akkor jó megoldás, ha nagyon szeretne amúgy menni. Ha nem, akkor marhára nem fogja érdekelni, hogy nem mehet el. Majd lustizik otthon:)

Nekem is ikreim vannak, bár közel sem ennyi idősek, de azt látom, hogy ők sem lesznek egyformák:)

Tudom, hogy tisztában vagy vele, de 13 évesen a 3.8-as átlag nem valami jó, mi lesz késöbb? Bocs, csak a magam és a környezetem példáján látom, hogy aki általánosban is lejjebb csúszik tanulmányilag, az a középiskolábn sem szedi össze nagát annyira:(

Ha nem hatja meg az, hogy osztálykirándulásra nem mehet, akkor adnék neki valami jó kis házimunkát hétvégére, persze a tanulás mellett. Tényleg, kikérdezni nem szoktad őket?

Te tudod, mi az ami szíven üti és tényleg hat rá!

A többi tárggyal hogy van? Én is utáltam a törit, de azért más tárgyak mentek:) Na meg azért mindig jobban kellett nekem is teljesítenem az 1-esnél, mert akkor nem itt tartanék:)...

2013. jún. 4. 13:35
 6/21 anonim ***** válasza:
Bocs, már közben látom, hogy írtad a többi tárgyat!
2013. jún. 4. 13:36
 7/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a büntetés a legrosszabb ami csak lehet, ez csak dacot vált ki belöle, szerintem rögtön megromlik a kapcsolatotok. Mivel évvége van semmihez nem vezet,mert esélytelen, hogy javítson, mire szeptember lesz meg már mindent elfeljetetek, de a harag ott marad majd benne. Ezzel meg is alázod én azt gondolom.

Az egyetlen büntetés, ami egy gyerek nem tanulásánál lehet, hogy minden nap kikérdezed, hogy minden nap leülsz vele tanulni. ez elég nagy büntetés egy gyereknek, és elég nagy segítség is neki a bajban.

Amit tehetsz, ha szeretnéd a hiányosságait pótolni, akkor a nyáron megtanulja azakat. Törit simán lehet otthon házilag tanulni. Fogod és minden hétre egy részt elvársz töle, hogy megtanuljon. kikérdezed és már is behozta magát az öszre. Büntetés lesz neki, nem is kicsi, mert nyáron mindenki utál tanulni.

Amit te találtál ki az konkrétan megalázás, nem büntetés. Egy olyan módszer, ami neked lehet jó, mert semmit nem kell tenned, de a gyereknek nagyon nagyon rossz.

2013. jún. 4. 13:36
 8/21 A kérdező kommentje:

Az ösztönzésen már rég túlvagyunk. 1 éve szenvedünk.

Minden nap tanulok vele, volt már iskolai korrep, magán korrep, kis bünti, nagy bünti.

Jó példát is láthat, mivel és is a munka mellett is felnőtt fejjel egyetemre (TTIK-ra) járok, itthon csak ezt látja.

Én nem értem.

Azt mondja, hogy nem érti a törit és ennyi mindent nem tud megjegyezni és nem is érdekli.

Ez már csak lustaság sztem.

Mondjuk számfogalma sincs nagyon, de az még oké, mindenki nem lehet kitűnő.

De törin nem értem, mit nem ért.

2013. jún. 4. 13:37
 9/21 anonim ***** válasza:
Az alapvető hiányosságokat próbáljátok pótolni?Pl. magántanárnál külön órák.
2013. jún. 4. 13:38
 10/21 A kérdező kommentje:
Minden nap tanulok velük. Jah, csak vele. A másik lányzóval 5 percet,míg felmondja vagy kérdez valamit. Vele 2 órát. nekem is fárasztó azért.
2013. jún. 4. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!