Így lehet büntetni egy 13 évest?
13 éves iker lányaim vannak.
Nem egyformák a képességeik, azt belátom.
De egy ideje lustaságból az egyik csak 1-es és 2-eseket hoz történelemből, a másik kitűnő.
Már mindent megjártunk, beszélgettünk, korrepetálás, stb.
Ma is: egyik lány 5-ös, másik lány 1-es dolgozat, nagyon bepöccentem, nagyon belefáradtam.
Pénteken lesz "kis" osztálykirándulás.
Szereintetek az megoldás, ha oda nem engedem el a rossztanuló lányt?
Szerintem nem igazán, de a férjem szerint jó lecke.
Viselkedése jó egyébként, szerény, csendes lány, az átlaga 3.8.
Mit tegyek?
Igen, de a magántanár sem jutott semmire.
Nem alázom meg, isten ments!
Már néha a férjem mondja, hogy ez már durva, hogy én tanulok helyette.
A kirándulásra nagyon szeretne menni.
Èn írtam a megalázást.
Ha te minden nap tanulsz vele és ennyire nem megy neki, akkor elgondolkodtató, hogy ebbe az iskolába való-e. Szerintem nem. Valami nagyon alap iskolát válassz neki, ahol amennyi az ö képessége meg tud tanulni. Mert ha minden nap tanulsz vele akkor egy normál iskolába simán közepesen meg kellene állnia a helyét.
Egyszerüen te vársz el töle többet mint amennyit képes.
Ez egy alap városszéli iskola, semmi extra, semmi tagozat.
Gimibe nem engedjük, az már tuti, csak Őt érnék kudarcok. Nem neki való.
Felhívnám a figyelmet rá, hogy a matekban és a töriben is legfőképpen számokkal kell foglalkozni (pl. évszámok). Nem lehet, hogy diszkalkuliás? A diszkalkuliásoknak az idő követése is problémát okoz!!!
Nem feltétlen venni észre egyből, sőt gyakran rejtve is marad. Sokszor lustaságnak tudják be, hogy a gyerek nem jó bizonyos tárgyakból, de nem feltétlen az az oka, hanem nehezen dolgozza fel az információt. Kudarcainak hatására persze kialakulhat a "lustaság" hiszen értelmetlennek fogja tartani a tanulást. Ezt mindenképpen tartsátok szem előtt!
Köszi, már én is gondoltam rá, hogy esetleg beteg az, akinek ennyire nehezen megy logikusan gondolkodni. De érdekes, hogy nyelv ennyire jó! Mondjuk az "más terület az agyban".
Mondjuk koraszülöttek is voltak, volt oxigénhiány meg minden szörnyűség. Ez visszaüthet ilyen későn?
Nem dacolna, nem olyan típus. Inkább ilyen lelkis.
Szia,
mintha minket írtál volna le:)csak nekem fiaim vannak,és már 18 évesek.
Ugyanezt végigjátszottam én is velük,egyik jó képességű+bűbáj,a dumájával is el tudja adni magát,a másik srácnak minden nehezebb volt+inkább lelkis,magának való alkat,az általánost végigkínlódtuk(szintén főleg a matek miatt)Születéskori oxigénhiány is játszott nála.(Nálatok nem balkezes pl.a nehezebben tanuló gyerek?)
Nálunk nem jött volna be a kirándulástól való eltiltás,így is állandóan kudarcélményei voltak.Nem is jutott eszembe,ellenben korrepetálással,fejlesztéssel,egyebekkel próbálkoztunk.
Ami miatt írok Neked,az az,hogy én már látom,hogy van fény az alagút végén: a középsuliban,ahová járnak,megfordult a dolog,tiszta lappal indulhattak,és az én gyerkőcöm pl.5-ös lett félévkor matekból!:)sikerélményei vannak,egy csapat jó fej tanár mellett.
Ja,és meggyőződésem,hogy nálunk a zenélés nagyon sokat segített.
Bocs,hogy hosszú lettem:)
ja,még egy,amit elfelejtettem: egyszer az osztályfőnökük mondta,hogy nem ülhetek be helyette a suliba,nem tanulhatok helyette,amíg nincs meg a belső motivációja arra,hogy jobb legyen,addig meg is feszülhetek.Igaza van,én az önérzetére tudtam hatni:)
17-es voltam
Hogyne üthetne vissza ilyen "későn" hiszen ha komolyabb károsodás nem történt, akkor máskor nem is üthetne vissza. Korábban nem derülhet ki, ha gondja van a matekkal. Egyes agyterületek amúgy is később aktiválódnak és kezdenek használatba kerülni, nem véletlen nem első osztályban veszik a másodfokú egyenleteket. Amint írják is sok helyen, sokszor a középiskoláig is rejtve maradhat ha diszkalkuliás a gyerek. Gondolom a pubertás is rásegít, hogy felerősödjön.
A diszkalkulia nem betegség, hanem állapot. Ő ilyen. Azért jó a nyelvi területekben mert az agy kompenzál és más területeket erősít meg. Rossz példa, de ugyan ez van a vakoknál is. A diszlexiások meg fordítva vannak, ott a nyelvi helyett különböző műszaki területeken remekelnek, az autistákról nem is beszélve, akik sokszor egy értelmes mondatot sem tudnak elmondani embertársaiknak, az érzelmeket nem tudják értelmezni, de Nóbel-díjat kapnak fizikából és az összes prímszámot fejből tudják, vagy megmondják, hogy 2561 szeptember 6 a hét melyik napjára esik.
Nem bántásként mondom, de mint szülő, már előbb eszedbe kellett volna jusson, hogy esetleg ilyen jellegű problémája van a gyereknek. Nekem előbb ez jutna eszembe, aztán az, hogy lusta.
Vidd el szakemberhez, aki adott esetben segítséget tud nyújtani. Valószínűleg a büntetéssel semmire nem mész, sőt csak ártasz, főleg ha valóban diszkalkulia a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!