Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik a feltételei annak, hogy...

Mik a feltételei annak, hogy valaki 56-58 évesen nevelőszülőként befogadhasson egy 4-5 éves gyereket? Hogy válik valaki nevelőszülővé?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

nagyon szigorú feltételei vanak és úgy tudom egyedülálló személy nem fogadhat örökbe jelen álláspont szerint

továbbá nézik az anyagi hátteret van környezettanulmány és sajnos már asszem negyven éves korig lehet csak pályázni mert igy is évekig tart.

de ezek amikről hallani lehet

Azért remélem sikerül!!!

2010. júl. 26. 19:39
 2/7 anonim válasza:

Szia a református egyháznál van nevelőszülői program, ez nem olyan örökbefogadós állami dolog, hanem az egyház a rászorulo gyermekeken igy akar segiteni, és némi támogatást is ad a szülöknek. Szerintem ennyi idősen ez jöhet szóba, az állami örökbefogadás sokkal nehézkesebb lenne.

elérhetőségük:

e-mail: reformatusgyvedelmiszolgalat@gmail.com

Országos szakmai koordinátor: Horváthné Váradi Ildikó

református diakónus, intézményvezető

Tel: 06/ 30/ 841 0907

2010. júl. 26. 19:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. júl. 26. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:

56-58 evesen mar nem vehetsz magadhoz 4-5 eves gyereket.Azt hiszem a max megengedett korkulonbseg 45 ev.

Igen szigoru feltetelei vannak.eu alkalmassag pszihologiai alkalmassag,tanfolyam,vizsga.

2010. júl. 26. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:
De a kérdező nem örökbe akar fogadni,csak nevelni!Ott sztem nincs kormegkötés-a max 40 év korkülönbség-,teljesen más szabályai vannak mint az örökbefogadásnak.
2010. júl. 26. 20:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ha valaki nevelőszülő akar lenni akkor jelentkeznie kell egy tanfolyamra amit el kell végezni, a nélkül nem megy a dolog. Nagyon komoly környezettanulmányt is végeznek, meg van határozva gyerekenként hány négyzetméternek kell meglennie. Sajnos tényleg 45 év a maximális korkülönbség ami lehet a gyerek és a nevelőszülő között, bár néha lehet kivétel, ha például van idősebb testvér is akkor odakerülhet a kicsi is, de nem hiszem, hogy ez a jellemző. Egyébként egyedülállő személy is lehet nevelőszülő ha a körülményeket tudja biztosítani. Ja , Anyukám 53 éves és van nála egy 3 éves kisfiú, mert neki meg van egy 15 éves nővére aki előbb odakerült, majd jött az akkor 8 hós baba a csecsemőotthonból.:) Tanfolyamről a helyi gyermekvédelmi intézménynél lehet érdeklődni.
2010. júl. 26. 21:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ervenyes a neveloszulore is a kor.En is az akartam lenni onnan tudom.De lehet itt rugalmasabbak.
2010. júl. 27. 10:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!