Kisgyerekes családok, hányszor mentek boltba egy héten most a járványhelyzetben? Mit változtattatok a vásárlási és étkezési szokásaitokon?
Eddig is 1-2 hetente mentem bevásárolni, ezen most sem változtatok semmit.
Az étkezési szokásokon meg végképp nem tudom, mit és miért kellene változtatni...
Kb két hétig nem tervezek menni. Hétfőn voltam utoljára.
Veganok vagyunk így kicsit problémás a helyzet , zoldsegeshez el kell majd mennem , de csinaltak házhoz szállítást. Jövő hét elején egyszer hozatok velük friss gyümölcsöt zöldséget , aztán újra jól vagyunk egy hétig.
Fagyoba van , spenót , tok , zöldség keverékek. Ketten vagyunk 5 éves fiammal. Mindenféle levest főzeléket megeszik , tésztákat szoszokkal.
De nincs több minden itthon mint egy havi bevásárlás után. Csak zöldségből , gyümölcsből , mert nem akarok azért semenni.
Pékárut sütők itthon.
Mi 3 naponta mentünk boltba, ezt most kitoltuk hosszabb időre.
Enni lazább kajákat eszünk, igyekszünk beosztani az alapanyagokat. Pl szószos tésztát hús nélkül sajttal.
Fölöslegesen nem szedünk kétszer és inkább sütök valami kalácsot vagy piskótás sütit hogy legyen valami plusz.
A fiam nem eszik sokat. Mi pedig próbálunk optimálisan.
Igazabol még csak most kezdődött el z egész nemreg, hogy ne jarj boltba gyakran.
En heti 2szer mentem, de pluszba parom hozott pekarut, meg ő jart piacra, tehat a piac heti 1-2 plusz, pekaru heti 4. Szoval ez sok. Amíg élesztő es liszt hiany lesz, addig a pekaruert menni kell, de kisbolt, es csak a kenyeret fogja meg. Mihelyst az őrült felhalmozok miatt nem lesz hiány, ezt le tudjuk csökkenteni. Piac, most bevasarolt, jovoheten megy meg 1 szer, es igy kb 2 hetig jok leszunk. Addig kiesszuk a fagyasztobol ami feleslegesen foglalja a helyet..
Menutervet írok. Elég nehéz, ugyanis a párom beosztasa változó, es mivel itthonról visz kajat, igy amikor itthon van jo a grizes teszta..pl..de mikor egesz nap nyomja... Akkor kevés. De terveim szerint 2 hetes menutervet írok. Igy 2hetente egyszer piac(hús, zoldseg),2hetente bolt a menuhoz(kis helyen lakunk), heti 2szer pekaru. Meg abban valtozott meg hogy ettük amit megkivantunk, most esszük ami elő van irva. Hiszen ha mást csinalnek, akkor nem biztos hogy elég az alapanyag, amíg terveink szerint megyünk a boltba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!