Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nektek van tartalékot...

Anyukák, nektek van tartalékotok erre a nehéz időszakra?

Figyelt kérdés
Van félretett pénzetek amihez nyulhattok ha baj van? Ha nem tudnátok dolgozni,meddig lenne elég?
2020. márc. 17. 10:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó nem csak te vagy okos, mi is tettünk félre, és te is mondtad, ha ekkor meg ekkor jött volna ez a dolog akkor bajban lennétek. Én ha fél évvel ezelőtt nem döntök úgy, hogy kifizetek 1,5 milló forintot valamire ami simán várhatott volna, akkor nekem is lenne tartalékom, és ha a másiknak nem most megy tönkre a kocsija, neki is lenne tartaléka. Ne az eszed áldjad, hanem a szerencséd. Lehetnél most rossz helyzetben ha rosszkor költekezel ki.

Bocsi nem lerohanni akartalak, de szerintem most értem el a pénzügyi pánikom csúcspontjára.

2020. márc. 17. 17:34
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Most mentem vissza dolgozni, szerencse, hogy a próbaidő legalább lejárt. A férjemnek nincs most állása, eddig jól is jött, hogy ő itthon tud lenni a gyerekekkel, mert nincs hely az oviban.

Tartalékunk úgy szólván nincs. Ami van, az hetekre elég, ha csak kaját veszünk.

Ugyan senki se számszerűsítette, és itt a gyakorin feltűnően sok a milliomos. Mi öten havi 500 ezerből jövünk ki, alsó hangon. Ez fél évre 3 millió forint tartalékot jelent. Nem tudom, más hogy van vele, de mi ennyit nem tudunk félretenni évek alatt sem, csak ha a gyerekek se kapják meg a megfelelő ellátást.

Bónusz kérdés: csak én látom úgy, hogy sokkal többe kerül egy heti bevásárlás? (Már ha van a boltban mit megvenni...) Ilyen drágulás mellett még több tartalék kellene.

2020. márc. 17. 17:40
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

22es épp azért vettem észre ma a hus amit szoktam venni 1100 helyett 1600... és kb semmi sincs ki van fosztva

A sok Liszt bajnok egyen lángost meg fánkot amíg él 😀

2020. márc. 17. 17:47
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem hiszem, hogy ilyen stílusban írtam, mint te...

Azért áldom az eszem, mert amikor 550ezret kerestem, akkor nem 550 ezret költöttem el, mint nagyon sok munkatársam. Nem vettem új ruhákat, nekem nem volt csak Iphone-om...

Es ahogy a végén írtam, bele gondolok milyen, amikor nincs tartalék, nekünk is volt időszak, amikor minden pénzünket a házra stb költöttünk, lehet, hogy szerencse, hogy ez 2 éve volt, nem most.

De nem ez a kérdés....

2020. márc. 17. 18:09
 25/33 anonim ***** válasza:

Minden drágább lett.

Konkrétan eddig Lidl-Ben átlag 8-9 ezret fizettünk hetente, most 13-14, úgy, hogy ugyanazokat vesszük ott mindig

2020. márc. 17. 18:11
 26/33 anonim ***** válasza:

Mi úgy tudunk félrerakni magasabb fizu melett, hogy csak 50 ezer a hitel és kB 50 a rezsi.

Ha 150 ezres albi lenne és 100 ezres rezsi, akkor nekünk se menne.

2020. márc. 17. 18:12
 27/33 anonim ***** válasza:
A hús drágább lett, kevesebb van és azon is emeltek a beszerzőknek, ahogy számítsatok a zöldség, gyümölcs emelkedésére is.
2020. márc. 17. 18:25
 28/33 anonim ***** válasza:

2.vagyok. Arra elfelejtettem válaszolni, mennyi ideig lenne elég a tartalék. Kb. 1 évre biztosan elég lenne, de nagyon nem erre szeretném felhasználni.

Mi is gondolkodtunk egyébként a diákhitel egyben visszafizetèsèről, de elvetettük, pont az ilyen vàratlan helyzetekre tekintettel.

2020. márc. 17. 18:37
 29/33 anonim ***** válasza:
#23: kenyérsütőnk van, ugyan 50 kiló lisztet nem vettem most sem, de pár kiló nálunk mindig van itthon. Úgyhogy nem csak fánk és lángos :D Nokedliről meg hasonló dolgokról még nem is írtam, mi alapból használunk lisztet. Tudom nem túl egészséges, de amennyi ház, annyi szokás.
2020. márc. 17. 19:29
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van.

Fél évig szűken.

2020. márc. 17. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!