Szülés előtt állok. Ötletek, hogy milyen ételeket főzzek és fagyasszak le a szülés utáni időszakra?
Lesz segítségem, de mivel van egy kétévesünk is, szeretném, ha Vele is minél többet tudnánk foglalkozni, miután megszületik a kistesó. Ezért szeretnék előre bespájzolni, hogy se nekem, se a férjemnek, se a nagyszülőknek ne kelljen a konyhában robotolniuk, hanem foglalkozhassanak az unokákkal.
Miket főznétek és fagyasztanátok le? Mekkora adagokban kellene gondolkodnom?
Én nem szeretem a lefagyasztott ételeket, soha nem éltem ezzel a lehetőséggel.
Esetleg: fasírtalap, pácolt húsok, amit már csak fél óra megsütni, bableves, káposzta a családnak.
Pörkölt, több kis adagban és abból utána elég sok mindent lehet: higítod és krumplit raksz bele, tarhonyáshúsnak, feltétnek főzelékhez, kifőzöl tésztát mellé, stb. Ezek már nem telenek sok időbe. Töltött káposztát, székelykáposztát szoktam még, amikor tudom, hogy nem tudok főzni. (A párom egész nyáron úgy dolgozik, hogy nem tudnánk vele nyaralni, így amikor kell, elő tudja venni.)
Ill. készülj be olyan alapanyagokkal, amiből félórás ételeket tudsz csinálni, akár még a felkockázott hagymát is le lehet előre fagyasztani, főzésnél nem lehet észrevenni, és nem kell akkor vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!