Mennyire kell félnem a szülés utáni hetektől?
Nem tudtam hová írjam a kérdést, tehát bocsánat, ha eltévedtem. Pár napja olvastam, h a szülés után folyás, vérzés, Wc-zési problémák jelentkeznek. Rettenetesen félek a szüléstől is magától és ez amit olvastam még jobban megrémisztett, ráadásul rosszul is lettem tőle. Tudom, h rengetegen szülnek, de én nagyon félek tőle. Mit tegyek, h ne féljek? Még nem vagyok terhes, csak tervezzük a babát a férjemmel, de én most nagyon bestresszeltem.
köszönöm
Szülés után egy két nap ami nehéz. A kórházból pl ki se engednek ha nem produkálsz a vécén.
felesleges ráparázni. Jön minden magától. Ami még nem az kialakulását.
Jó baba...öhm... csinálást...:)
Csak egy tipp: ne olvass ilyesmit.
Tényleg csak beijed az ember tőle, meg úgyse olyan lesz a tiéd!
a wc gondok egYaltalan nem altalAnosak, a legtobb no szules utan 2-3 nappal mar teljesen normalisan urit. a verzes sok, viszont nem faj vagy ilyesmi. folyasom nem volt...a csaszar utan faj a heg, a has, persze de en mar masnap azt mondtam babaval az olemben: barmikor ujra vegig csinalnam.
azert jo ha vmelyik nagyi be tud koltozni egy hetre mert az elso par nap ejjel nappal szopiztatni kell h legyen tejed. ilyebkor jo ha a hazimunkat atvallalja vki.
Én azzal nem értek egyet, hogy ne olvasgasson ilyet. Vagyis nem feltétlenül. Van, akinek tényleg jó, ha inkább nem tudja mi vár rá, de én például pont az a típus vagyok, akit meg a tudatlanság, az ismeretlen stresszel és idegesít. Én még csak 10+2 hetes vagyok, rengeteget olvasok, kérdezek anyumtól arról, hogy mi vár rám. Nem ijeszt meg, inkább jó, hogy tudom, mert felkészülhetek. Lehet, hogy rosszabb, ha felkészületlenül szembesül ezekkel az ember. Én legalábbis így érzem. Tájékozódom a kellemetlen dolgokról is, ettől függetlenül nem félek a szüléstől, legalábbis nem jobban, mint bármitől, amiről tudom, hogy rohadtul fog fájni. Úgy vagyok vele, hogy ez van, rengeteg olyan nő élte már túl, aki sokkal gyengébb nálam, biztosan menni fog nekem is. Elkerülni különben sem lehet.
Kérdező, gondolj arra, hogy hányan végigcsinálták, akik között biztosan sok olyan van, aki gyengébb nálad. Mégis sikerült neki, neked is fog.
9-es, azt tudom, hogy magára a szülésre nem készülhetek fel. Most hiába próbálja nekem bárki elmagyarázni, hogy mit érzett, úgysem tudom elképzelni, amíg át nem éltem. Nem magára a szülésre gondoltam, hanem az ilyen "járulékos" dolgokra, amikről a kérdező is beszél, mert elég kellemetlen, ha utána lepődik meg az ember, hogy jééé, nagyon vérzek utána, jééé, a gátsebet mégis érezni lehet, vagy hiába telt le a 6 hét, még mindig fájok odalent. Vagy ugye a szoptatás... nem annyira vicces, ha azt hiszi az ember lánya, hogy csak odadugja a cicit, aztán megy az magától, mosolyogva, fájdalom nélkül. Én ezt értem felkészülés alatt :) A szülést úgysem lehet előre elképzelni, tudom, hogy még csak hasonlót sem él át előtte az ember, ezért mondtam, hogy arra úgy gondolok, hogy nálam gyengébbek is végigcsinálták már, csak megoldom én is :) Egyébként nem ijesztettél el, bár én egyébként is terhes vagyok már, úgyhogy most már mindegy :D
Neked is boldog karácsonyt :)
8-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!