Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik ősanyák, ők baba előtt...

Akik ősanyák, ők baba előtt is ilyenek voltak vagy az anyaság tette velük ezt?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok mint szoptatás orrba szájba utcán,mindehol,óvodás korig vagy még tovább, "mosiklubba" és "hurciklubba" járás, minden egyes szabály betartása,hozzátáplálásnál, nem használnak mikrót, rettegnek az üveges bébiételtől,és leszólják azokat akik nem igy gondolkodnak.

2020. márc. 9. 08:38
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenkinek szíve joga hogyan cselekszik és neveli a gyéreket. Én nem szólnék meg senkit semmiért és bele sem szólnék. Személy szerint nem biztos hogy mikrózni fogom a baba ételt, inkább cumisüveg melegítőt veszek és abban melegítem az üveges ételt. Tervezek szoptatni de ha nem úgy alakul, akkor természetesen nyitott vagyok a cumisüvegre és a tápszerre is. Hordozni szeretnék, de lesz babakocsi is. Én sem örülnék ha beleszólnának hogyan nevelem a gyerekem, így én sem szólok bele senkinek.
2020. márc. 9. 12:20
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, mielőtt anyák lettek, nem szoptattak, nem használtak mosipelust és nem jártak baba.mama klubokkal. Azért az már elvakult lenne :D

De akik károsnak tartják, gondolom, nem használtak mikrót és nem ettek maguk sem bébiételt :), na jó mondjuk konzervet. ÉS biztos másról osztották az észt (ahogy most te is teszed).

2020. márc. 9. 12:26
 23/33 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy ez a mositéma annyira túl van tolva, mintha vmi szélsőséges zöld lenne, aki műveli.

Pedig nem egy nagy cucc és gazdaságis is, 1 éve mosizok, van 8 külsőnk, márkásak, az mondjuk 40.000Ft (de nemmárkás kb a fele), van kb 3x annyi betét, még 40.000.

Nem nagy cucc mosni, se szárítani, nem szemetelünk vele stb.

2020. márc. 9. 12:38
 24/33 anonim ***** válasza:
74%
Az ilyen ősanyák olyan erőszakosak, rá akarják eröltetni a másikra a saját nézöpontjukat. Biztos van kivétel, de az nagyon ritka. Semmi bajom nincs velük, addig amíg engem békén nem hagyjak.
2020. márc. 9. 13:41
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a leszólós nők előtte is leszólósak voltak. Csak akkor nem volt közösség meg fb csoport 3000 rettegő nővel, hogy szar anyák.... ez egy felület, ahol egyszerre 1000 embert lehet megbántani egy fél mondattal. Nem tudod, hogy előtte mennyire voltak elviselhetetlenek és lekezelőek, de az utcán nem szokás idegeneknem így nekimenni, hogy miért van babakocsiban a gyerek. Na de fbon ez rögtön oké és elfogadot...
2020. márc. 9. 16:57
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, csak én pl mosizok, helyzettől függòen hordozok v bkocsizok (közeli parkerdőben nem is lehet bk-val közlekedni), szoptatok, de nem rajongok érte stb.

Sose szóltam le senkit, de az őaanyázást már hànyszor elszenvedtem.

2020. márc. 9. 17:03
 27/33 anonim ***** válasza:
21%
Én már ebben a kategóriában a babát tervezőktől is néha a hajam tépem; “pozi, babás, stb.”
2020. márc. 9. 18:44
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor én ősanyának számítok vagy sem?

Szoptatok. Akár óvodás korig is vagy még tovább. Ezt majd a fiam eldönti. Szoptattam párszor nyilvános helyen is, félrehúzódva, kendő alatt. A kutya se vette észre. Cumit, cumisüveget sose látott a babám. Babakocsit az első 3 hónapban nem használtunk, mert üvöltött benne a gyerek, képtelenség volt vele kimozdulni, ezért kendőben hordoztam. Azóta babakocsizunk, mert elöl már nem bírom el, háton meg nem szeret lenni. Nem mosielusozok. Nem teszem mikróba a kajáját. Legtöbbször magam készítem az ételét, de ha nem itthon eszik, vagy nincs idő/alapanyag, akkor üvegeset is kap. 9 hónapos, nem nézhet tévét, mesét. Inkább játszunk, énekelünk, mondókázunk, de nem rakom le a tévé elé. 3 éves koráig itthon maradok vele.

Egy szobában, de külön ágyban alszunk. Járok vele baba-mama programra (ringató).

Nem szóltam be soha senkinek, bár sokszor van, hogy nem értünk egyet valakivel bizonyos kérdésekben (hozzátáplálás, tv nézés stb), de mindig értelmes emberek módjára képesek voltunk erről eszmecserét folytatni. Beszólogatós fajtával meg nem állok le csevegni.

2020. márc. 10. 09:30
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek előtt is ősanya voltam.
2020. márc. 10. 09:54
 30/33 A kérdező kommentje:
A tv-vel én is úgy voltam h nem akarom. 1 éves koratól napi 15 percet megy a tv gyerekdalokkal, felismeri benne az állatokat pl. Mikor otthon n volt tv,de elmentünk valakihez ahol ment, odaragadt a képernyő elé h "de jó mi ez?" És akkor inkább kicsit nézhet de nem akarom h nagy szám legyen a tv. Igen egy kicsit ősanyának számítasz nekem, a mikró és a ovis korig való szoptatás miatt, a többi miatt nem. Szomszéd lányát nem engedték oviba mert egész napokat sírt a cici után. Ez az anya hibája.
2020. márc. 10. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!