Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik ősanyák, ők baba előtt...

Akik ősanyák, ők baba előtt is ilyenek voltak vagy az anyaság tette velük ezt?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok mint szoptatás orrba szájba utcán,mindehol,óvodás korig vagy még tovább, "mosiklubba" és "hurciklubba" járás, minden egyes szabály betartása,hozzátáplálásnál, nem használnak mikrót, rettegnek az üveges bébiételtől,és leszólják azokat akik nem igy gondolkodnak.

2020. márc. 9. 08:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a kerdezo most nem minositeni akarta az osanyakat, csupan szemleltetni, kikre gondol. Es az volt a kerdese, hogy ezek az anyak vajon az anyasag elott is ilyenek voltak, vagy sem.

Kedves kerdezo, szerintem a legtobb anya az anyaság által vált ilyenné. Mert amikor a gyerekrol van szo, akkor mindenki a legjobbat akarja a sajat gyerekenek, elotte nem is gondolnak a legtobben ilyesmire, hogy meddig fognak szoptatni, meg milyen pelenkát adnak a gyerekre...csak a terhesseg alatt razudul az anyukara tomerdek informacio, amibol o aztan kivalogatja azt, ami neki megfelel. Nyilvan atformalja ot, mert a legtob dologrol addig nem is hallott, gondolkodott, igy kialakult velemenye sincs rola.

Aztan amikor megszuletik a gyerek, akkor megintcsak sokminden valtozik, mert az elmeletet at kell ultetni a gyakorlatba.

Ketlem, hogy a legtobb ilyen ember a szules elott is annyira kornyezettudatos volt, hogy nem hasznalt mikrot, csak bio kajat evett, tartositoszer nelkul, nem hasznalt zacskot es nem termelt szemetet. Viszont ha az vesszuk, a gyerekneveles kozelebb vitte oket a kornyezettudatossaghoz, es ez jó, sot ha mindezt aztan atadjak a gyerekeiknek /es nem valtoznak vissza "átlagos" anyává/, akkor már sokat tettek a kornyezetukert.

Lenyeg, hogy mindenki ugy csinalja, ahogy szerinte a legjobb, es hogy ne egy kenyszer legyen az anyukanak, mert akkor csak kimerul benne, aztan lesz a gyereknek egy feszult, faradt, kedvtelen anyukaja.

2020. márc. 9. 10:26
 12/33 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem egy popoláció. Mindenki ősanya, aki bármelyiket csinálja ezek közül?

Pl tápszeres a gyerek, de mosipelust használ v ilyesmi?

2020. márc. 9. 10:27
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Másik kérdésem, baba előtt hogy lehet vki ősanya?
2020. márc. 9. 10:28
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ránézésre be lehet lőni, hogy később ki melyik "anyatípus" lesz. (De utálom ezt a kategórizálást!)

Aki a wc-re is kocsival megy, bulizik, cigizik, biztos, hogy nem bio csicsóka pürével eteti majd a gyereket. Aki saját horgolású kis szatyorral jár vásárolni, és sose venne nejlon szatyrot, az meg nem valószínű, hogy üveges bébiételt fog venni.

A személyiséget nem alakítja át teljesen az anyaság. Ami igen, az maga a gyerek, mert bármilyen hihetetlen, ő egy külön személy. Attól, hogy te hordozni akarod, vagy egy éves korig akarsz szoptatni, ő ezt még lehet, hogy nem akarja, te meg kènytelen vagy hozzá alkalmazkodni. Szerintem a legtöbb anya egy kézen nem tudja megszámolni, mi nem alakult a tervei szerint, a szüléstől mondjuk az ovis korig.

2020. márc. 9. 10:41
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is a 14-es válaszoló álláspontján vagyok, már gyerek előtt is látszik valakin, hogy gondolkodik az egészséges életmódról, a környezetvédelemről, stb.

Nálam ez úgy volt, hogy már gyerek előtt pl natúr mosószereket, tisztítószereket és kozmetikumokat használtam.

Persze, hogy a gyerekemnek is a saját elveim mentén igyekszem a legjobbat adni. Általában saját kézítésű ételt evett, bár nem szoptattam "orrba-szájba", hordoztam kendőben, de volt babakocsink is, a mosható pelenkákat csak messziről nézegettem (ezt egy kicsit bánom), és egyébként is környezettudatos szemléletre nevelem.

Igazából ebben az egészben a beszólogatás a gáz csak. Nekem pl tök nyolc, hogy te hogy csinálod. Van olyan ismerősöm, aki soha, egyszer sem főzött a babájának, csakis üveges bébiétellel etette. Mégis jóban vagyunk.

2020. márc. 9. 11:10
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Na várj, az igazi ősanya szerintem már BLW-zik. :D

Én sokáig szoptattam, előfordult nyilvánosan is.

A nagy kapott bébiételt, a kicsi is most kezdi. Sőt, a biorépa-nass mellett vettem neki kukit. Mosipelus nincs, viszont hordozom.

Én ősanyának számítok?

Egyébként régen nem igazán szerettem a gyerekeket, bár az enyémeken kívül most se különösebben szeretem másét. Az enyémmel egykorúval és kisebbel legalább már tudok mit kezdeni, plusz benne van sógornő kezelhetetlen fia, aki sokat hozzátett az "idegen gyerek-szeretetemhez".

2020. márc. 9. 11:22
 17/33 anonim ***** válasza:
19%
Gyík vagy.
2020. márc. 9. 11:35
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha a felsorolt lista nálad az ősanyaság, akkor biztos én is az vagyok, de még nincs meg a baba se. Sajna egy két elképzelésemet így is radikálisnak tartják, pedig szerintem senkinek semmi köze hozzá, és szerintem te is ítélkezel most...

Nem fogok 2 tonna nem lebomló szemetet termelni a gyerekemmel, és érdekel a környezetvédelem, így igen moshatózni fogok.

Nem akarok babakocsit. Nagy, ormótlan, nehéz, emeletre kellene fel-le cipelni, és egyszerűen nagyon unszimpatikus eszköz nekem, nem tudom miért, és hordozást tervezek. Ebből persze engedek ha a baba nagyon nem szereti a dolgot, de ezen hökken meg mindenki a legjobban és már nem is merem mondani, mert rögtön ráakarnak beszélni egy babakocsira.

Szoptatni 1 éves koráig tervezek, majd meglátjuk a többit.

Az üveges bébiétel pénzkidobás, és megint csak extra szemetet termel.

Nem tudom ezzel ősanyának fogok-e számítani, de igen a terhesség előtt is érdekelt a környezetem.

2020. márc. 9. 11:37
 19/33 A kérdező kommentje:
Szerintem az az ősanya aki ezek közül mindent csinál, és társasagban is hangoztatja, mindenhol demonstrálja h ő mennyire csak a gyerekének él,és beszól,leszólja aki nem így van ezzel.
2020. márc. 9. 11:38
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
De a mosipelust pl nem azért választja vki, mert "csak a gyerekéért él". Kicsit felületesen ítélkezel.
2020. márc. 9. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!