Képtelen vagyok pihenni? Mit csináljak?
Sziasztok!
Kislányom 10 hónapos,nagyon jó baba. Már csak ebéd után alszik.
Viszont én egyszerűen nem tudok aludni. Se éjjel se nappal vele! Éjjel forgolódok,lesem a plafont ,hajnal 5ig kb 2-3 órát alszok részletekben.
(Lányom max 1x szopizik még éjszaka,alszik így szinte estétől reggelig)
Próbálok délután mellé lefekűdve aludni,de hiába helyezkedem el ,becsukom a szemem...és ennyi!
Fogalmam sincs miért nem megy az alvás,pedig teljesen ki vagyok merülve emiatt. Férjem ha szabadnapos sokszor elviszi nagyikhoz a picit,addig pihenni küld engem,hátha!
A szoptatás miatt altatók stb nem jöhetnek szóba sajnos.
Volt valaki hasonló helyzetben? Mi segített?
Vagy van tippetek mit tegyek?
Azért nem tudsz pihenni, mert aggódsz, folyton jár az agyad, nem tudod "kikapcsolni" ezt?
Vagy csak simán lefekszel, aludni próbálsz, nem agyalsz semmin, csak egyszerűen nem megy?
Hú, én voltam hasonló helyzetben. Így utólag az volt a baj, hogy besokalltam az otthonlétből. Az oldotta meg, hogy visszamentem dolgozni.
De ezt csak így utólag láttam át, mert annyira az a sztereotípia, hogy a babázást élvezni kell, hogy magamnak sem vallottam ezt be.
Nem biztos, hogy ugyanez a bajod, de szerintem nálad is van egy olyan alap problémád, amit elnyomsz magadban.
Esetleg ha fizikailag is lefárasztod magad? Pl. este elmész futni, vagy valami kardio jellegű sport.
Másik ötletem, ha elalvás előtt olvasol, de nem tableten, telefonon, hanem hagyományos könyvet.
Vagy meditálj. Próbálj meg kényelmesen feküdni, sötétben, csendben vagy vmi halk zenére, figyeld a légzésed, tudatosan lassítsd le, ezzel együtt próbáld a cikázó gondolataidat is lelassítani, majd egyesével lazítsd el a testrészeid.
Hirtelen ezek jutottak eszembe, amik ilyen otthoni praktikák. De jó lenne rájönni, mi lehet a háttérben.
Bizony, az utolsó válaszoló nagyon jól írta, pajzsmirigyet meg kell nézetni, terhesség után előfordulhat hogy elkezdtúlműködni, tipikusan ilyen tüneteket csinál!
Illetve a hagyományos könyv olvasás is jó ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!