Mit gondoltok azokról a szülőkről akik a gyereküket hibáztatják az anyagi instabilitásuk miatt?
Szerintetek jogos?
Elég sokba kerül egy gyereket felnevelni.
Attól függ hány éves a "gyerek". Pl teljesen jogosnak érzem ezt mondani a bátyámra aki 40+ évesen anyámék nyakán él és pumpolja őket, és anyukámék nem jutnak egyről a kettőre, mert nem lehet kipaterolni. Viszont egy 25 év alattit nem lehet hibáztatni, nem ő kérte, hogy megszüljék, és fiatal felnőttként még a szárnyait bontogatja.
Egy egészen kicsire meg ha ilyet mond a szülője az elképesztő. A szülő volt felelőtlen ha a semmire vállalt gyereket.
Ahogy az előző mondja, felnőtt gyereket már ne kelljen eltartani.
Nekem sokszor mondták, hogy mennyit nélkülöztek miattam. A szüleim még a nászajándékot is visszakérték, mondván nekik annál sokkal többe kerültem már.
Nem kell ahhoz kamaszkor sem. Elég, ha mondjuk fejlesztésre kell járatni. Nekünk ez havi 30ezer és ugyanennyi kellene logopédusra is, amit most fogunk kezdeni. Oviban úszás 7000. Egyéb oviba fizetendő havi kb 8000.Egy betegség esetén a gyógyszerköltség kb 10ezer.
Óvodás gyerekről beszélünk. És ebben nincsenek olyan extra kiadások, hogy egy ekkora gyerek is szeretne ilyen-olyan mesefigurás ruhàt, fizetős programokat. Se az ünnepeket, nyaralásokat. Se azt, hogy albérlet esetén sokszor drágább az, ahol hajlandóak gyereket is megtűrni.
Nyilván ezekért nem a gyereket kell hibáztatni, de tény, hogy a gyereknevelés elég költséges.
Es ahogy nő a gyerek, egyre dràgább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!