Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A barátommal hogy beszéljem...

A barátommal hogy beszéljem meg, hogy egyelőre nem állunk készen egy kisbabára?

Figyelt kérdés

19 leszek 2 hónapon belül, a barátom 20 éves, mindketten egyetemre járunk. Kiderült, hogy terhes vagyok (nem vagyok kíváncsi a MiÉRt sZeXelsZ VéDEkeZéS NéLkÜL?? szövegre, tehát aki ennyit akar ideírni, kérem szépen ne tegye). Első sokk után megmondtam a barátomnak, és tényleg úgy éreztük, hogy akarjuk mindketten. Nagyon lelkes lett. Én is az voltam, de bevallom, hogy az anyaság árnyoldala akkor nem jutott el az agyamig... Hogy mit is jelentene, ha lenne egy gyerekem már most. De az megnyugtatott, hogy ő mennyire akarta szinte azonnal, úgy éreztem ez nekünk jó lesz. Aztán elmondtam először az anyámnak... Aki kiakadt. Hogy mi lesz így a jövőmmel, ők nem ezért taníttattak, fizették az iskolákat, különórákat, nyelvvizsgákat. Meg hogy így elfelejthetem a normális életet, mindenki úgy fog rám emlékezni, hogy én vagyok a lány, aki ilyen fiatalon terhes lett. Sokat beszélgettünk (nem vitáztunk), és a végén mondta, hogy anyagi támogatásra se nagyon számítsak tőlük, mert ennyi erővel a Dunába is dobálhatnák a pénzt... Meg hogyha ők nem lesznek, mi lenne velünk. Mert az tény, hogy nagyon jó élethez szoktam, és mindig azt terveztem, hogyan teremthetem meg majd ezt később én saját magamnak. Nem azt, hogy egyetemistaként, diploma nélkül gyereket szülök. Azt majd 10-12 év múlvára terveztem... A szüleim támogatása nélkül nem is tudom, mi lenne velem. Tudom persze, van diákmunka, meg minden egyéb, de így belegondolva, tényleg rengetegbe van az életem. Meg terhesen mégis mit dolgoznék?! Utána a baba miatt szintén nem tudnék. Meg tényleg, nagyon alacsony órabérek vannak mindenhol, nekem meg azért ennél több kell. Beláttam, hogy anyának igaza van, és nem tarthatom meg a babát. Mondta, hogy segít mindenben, már voltunk orvosnál is. Tegnap próbáltam beszélni a barátommal erről és nagyon rosszul végződött. Nekem esett, hogy azt sem tudom, mit akarok, és egy anya nem így viselkedik, meg hogy a pénz nem minden. És ő már beszélt a nagybátyjával is, aki alkalmazná futárként és a borravalót megtarthatná (pizzázója van), az egyetemet meg folytatja levelezőn... De egy kisbabát nem nevelhetünk fel borravalóból... Meg nem úgy akarok kisbabát, hogy közben minden másról lemondok, és pénzem sincs. Hanem tényleg élvezni akarom az életet, anyaságot. Szóval összevesztünk, aztán ma már írt, hogy sajnálja nagyon, beszéljük meg és megoldjuk. Ő mindig optimista, és mindig mindent megoldana... De itt csak egy megoldás van, és ezt nem fogadja el. Délután is csak azt hajtogatta, hogy majd megoldjuk, és minden rendben lesz. De én nem akarok még gyereket, nem akarom feladni az életemet, a jövőmet.

Őt nagyon szeretem, nem akarok szakítani. De kikészít, hogy nem érti meg, nem akarok még kisbabát. Pedig anya szerint már ennek az egy érvnek is elégnek kéne lennie. Vagy hagyjam lenyugodni, hátha elfogadja magától a tényeket?

2020. febr. 20. 19:50
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
79%

Egyesek baromira el vannak tájolva. Mi az, hogy az anyjának kéne eltartania??! Ti normálisak vagytok? Komolyan arra buzdítotok egy 19 éves egyetemistát, hogy a szülei pénzére szüljön?! Ez aztán nagy karrier. Különben is, mire fel kéne a szülőknek még a lányuk felelőtlen döntéseit is pénzelni?! Így is támogatják amiben tudják, iskola, nyelvvizsga, lakás, étel stb. Ti sem gondolhatjatok komolyan, hogy még ezt is a nyakukba kéne venniük. Ez a pofátlanság legteteje.

Különben is, értelmes ember nem szül úgy, hogy anyagilag 100%ig mástól függ. Ilyet max az csinál, akinek semmi esze és úgy van vele "majd lesz valami". Bravó.

És mégis mi közötök van ahhoz, hogy lett terhes?? Mintha ezen lehetne utólag változtatni. Komolyan érdekelne, akik itt csak offolni tudnak és minden második kommentben megkérdezik, miért nem védekezett meg "jajj védekezni kellett volna", azok mire számítanak? Hogy ettől a kérdező hirtelen már nem is lesz terhes?? Ezzel már semmire sem mentek, eső után köpönyeg, szóval akkor minek lovagoltok rajta? Ennyire unalmas az életetek, hogy ide kell feljönnötök kötekedni?

2020. febr. 21. 10:33
 52/57 anonim ***** válasza:
80%

#49 Neked kéne egy jó alapos pszichológus, mert valami nincs rendben a fejedben. Itt éppenséggel te vagy az undorító, de rohadtul, hogy mindenáron rá akarnal erőszakolni egy szülést és terhességet a kérdezőre, úgy hogy ő maga NEM AKARJA!! Ráadásul mindezt kerek 0 Ft-ra. 👋👋 Egyébként eltartani ti fogjátok?? Csak mert annyira kalimpáltok itt, hogy "így élet, úgy élet", nosza akkor az anyagi támogatást is megoldjatok? Hisz a kérdezőnek nincs bevétele, márpedig a semmiből nem lehet eltartani és felnevelni egy gyereket, épp ezért is nem akarja megtartani, nagyon helyesen. Legalább ő ésszerűen tud gondolkodni, ha ti nem is.

Szanalmas ösztönlények vagytok.🤮

2020. febr. 21. 10:45
 53/57 anonim ***** válasza:
85%

#56 De, teljesen biztos. :) Aki arra biztat egy 19 éves fiatal lányt, hogy akarata ellenére, a semmire, munka, tapasztalat, pénz és stabil kapcsolat nélkül, egyetem alatt szüljön, ráadásul úgy, hogy ő maga nem is akarja ezt az egészet, arra nincs jobb szó, mint ösztönlény, ráadásul abból is a szánalmasabbik fajta.

Másrészről - na nem mintha bármi közötök is lenne hozzá - leírta a kérdező, hogy szedte a gyógyszert!! Nincs 100%-os védelem, a foggátlónak is van hibaszázaléka, ez van. Lehet jönni egyből azzal, hogy kamuzik, de teljesen felesleges, a dolgokon semmit sem változtat!

Bár érdekelne ti pontosan kinek hiszitek magatokat, hogy vadidegen embereket kérdőre vonjatok és a szexuális életében túrkáljatok. A kérdés NEM EZ volt. Senkit nem érdekel, hogy szerintetek mi a felelőtlenség és mi nem.

Mondjuk az érdekes, hogy a kérdezőt felelőtlennek tartjátok, hisz ugye "ész nélkül dug" de ahhoz elég felelősnek tűnik, hogy megszuljon es felneveljen egy gyereket, akit nem akar? Ez igen, logika lvl99.

Azt sem teljesen értem, hogy miért teljesen alapvető, hogyha valaki hibázott is a védekezésben - hisz ugye emberek vagyunk, mindenki hibázik - akkor élete egész hátralévő életében szívnia kell a nem kívánt gyerekével. Ez gusztustalan. Nagyon.

68%-os te amúgy félelmetesen frusztrált vagy és iszonyat gáz, ahogy itt höbörögsz és vergődsz. Kezeltesd az agressziódat.

Ja és továbbá: ez az oldal arra való, hogy kérdezzünk!! Nem te fogod megszabni, hogy ki, mit és mikor kérdezhet, úgyhogy őszintén tudom neked ajánlani, hogyha ennyire nem tetszik a kérdés és képtelen vagy kulturáltan, érdemben hozzászólni, akkor fogadd meg a saját tanácsodat, miszerint "húzz innen a pi.cs@ba". Senki nem kíváncsi a hisztidre, alaposan bemutatkoztal, köszönjük!

2020. febr. 21. 11:55
 54/57 anonim ***** válasza:
92%
Miután már döntöttél, csak a döntésedet kell közölnöd. A te tested. Viszont arra készülj fel, hogy ennek a kapcsolatnak vége.
2020. febr. 21. 12:02
 55/57 anonim ***** válasza:
85%

68%-os neked elgurult a gyógyszered vagy mi a fene bajod van? Jó ég, kritikán aluli, amit itt lemuvelsz, a stílusod pedig gyomorforgató.

Engedtessék már meg, hogy mindenki arról írjon ki kérdést, amiről akar! Ki vagy te, hogy megszabd miről lehet kérdést kiírni?!

Ha ennyire nehezedre esik a kulturált válaszadás, akkor "Isten áldjon". Senki nem kötelez válaszadásra, nemde? Akkor meg? Nehogy már még te akard elküldeni a kérdező a saját kérdése alól! Agyhalál komolyan.

2020. febr. 21. 12:03
 56/57 anonim ***** válasza:
86%
68%-os szólj az uradnak, csináljon veled valamit este, mert rémes milyen frusztrált vagy...
2020. febr. 21. 12:04
 57/57 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy alakultak végül a dolgok?

2021. júl. 15. 09:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!