Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak?

Szerintetek igaza van anyámnak?

Figyelt kérdés
A férjem válalkozó nem rég nyilt az üzlet sok pénzt tett bele és még nem olyan jövedelmező teljesen átlagosan élünk van két gyerekünk egy 3 hónapos es egy 2 éves gyerekek .A férjem van hogy nagyon sokat dolgozik reggel 8-tol este 9-10 ig .A gyerekeket sokszor kell orvoshoz vinni vagy néha besegíteni ,mikor szólok anyukámnak hogy segítsenek kocsival elvini a gyerekeket orvoshoz (nekünk nincs kocsink ).Sokszor megmomdja ott a férjed miért nem mész vele vagy ha kérem hogy tud e segíteni azt mondja ott a férjed ,mit csinál a férjed ?.Azt hiszik mert válalkozása van tele van szabadidővel és pénzel pedig nem.De a helyzet az hogy itthon vagyok sokszor 2 picivel reggeltől estig semmi segítség és csak akkor szólok nekik ha ha nincs más megoldás .Eleggé roaszul esik amugy meg eljönnek segíteni ha olyanjuk van de akkor is mondják oldja meg a férjem ne öket rángassam .
2020. febr. 9. 00:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
26%
Nem, valóban ne, értem, hogy két felnőtt minek vallat két gyereket, ha képtelenek ketten megoldani a nevelésüket és agg ellátásukat. Ha anno nem kértek se engedélyt, se véleményt a nagyszülőktől a gyermekvallalasra, akkor semmilyen elvárásuk se lehet feléjük. Igen, meg lehet kerni őket, higy segítsenek, ők meg mondhatnak igent, avagy nemet es lehet szamukta terhes is a segitseg. Ennyi.
2020. febr. 9. 12:08
 52/73 anonim ***** válasza:
67%
De ha igent mond, mért tesz megjegyzést? Ha a havi 1 vizsgálat akkora megterhelés, akkor remèljük, ajándék se kell az unokáktól meg cuki fotók, amiket a szomszédnak mutogat, és 10 év múlva nem kell majd q gyerekeknek átjárni szórakoztatni.
2020. febr. 9. 12:17
 53/73 anonim ***** válasza:
29%
Nyilván azért szól be anyád, mert kezdted taxiszolgálatnak használni. Gondolom, ha nem szólna be, akkor heti többször is mehetne sofőrködni. Fél órára van kocsival, akkor azért az nem kis táv. Segítséget lehet kérni, de elvárni nem. Ugyanis gondolom őt marhára nem kérdeztétek meg, hogy vállaljatok e gyereket, ha igen mennyit és mikor, étterem nyitásnál gondolom nem lett megkérdezve, hogy be tud e szállni apuka helyett a szülői feladatokba... ha megkérdeztétek és mindenre igen mondott, akkor elnézésedet kérem, jogosan haragszol. Amúgy nem.
2020. febr. 9. 12:25
 54/73 anonim ***** válasza:
74%
Én ha nem tudnám vállalni, azt mondanám, bocs, nem tudom vállalni, esetleg röviden indokolnám, nem a vejemet ekézném.
2020. febr. 9. 12:30
 55/73 anonim ***** válasza:
73%

Szalljatok már le a férjről! Nem ez volt a kérdés. De mert sokaknak nem megy a szövegértés, lecsupaszítom a kérdést. A mamanak terhes, hogy időnként! Segítsen a lányának a gyerekek körül. Ez normális e? A válasz az, hogy nem. Az a normális ha a családtagok függetlenül bármitől kérhetnek és kapnak segítséget egymástól.

En anyam se tudott minden nap jönni szules után, mert dolgozik. De amikor meg tudta oldani jött. Önként és szívesen. Nem beszólogatni jött, hanem segíteni. Ez a normális. Ha nem tud jönni valamiert akkor a szájával azt mondja hogy sajnos most nem megy. Nem pedig mártírkodik és beszologat. Nem baj ha valaki nemet mond. Csak azt így lehet normálisan is.

2020. febr. 9. 12:47
 56/73 anonim ***** válasza:
36%
De, utolsó, normális hogy terhes a nagymamának. Az csak egy szép mesebeli elkepzeles, higy a nagyszülő mindig azonnal és boldogan ugrik, ha segíteni kell. A valóság az, hogy a nagyszülő is ember, nekinis meg van a saját élete és bizony van olyan hogy nem akar menni, nincs kedve segíteni, más dolga van. Önálló ember, éli a saját életét. A kerdezo megintcsak önálló ember, élje ő is az életét. Neki nem a szüleitől kell segítséget kérnie, mivel felnőtt ember, csaladanya, neki kell megoldani a ferjevel. Pont.
2020. febr. 9. 12:51
 57/73 anonim ***** válasza:
18%
Mondjuk ez az orvoshoz elvinni a gyerekeket pont az a kategória, amit egyedül is meg kellene tudnod oldani. Amikor belevágtatok a másodikba, akkor nem gondolkodtatok abban, hogy előbb kéne neked jogsi/autó? Vagy úgy voltatok vele, hogy a nagyinak úgyis van, úgyis szívesen unokázik?
2020. febr. 9. 13:29
 58/73 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem jobban át kellett volna gondolni a második gyerek bevállalását..

Nekünk is beteg a gyerek, 3 hetes korától az ország kórházait járjuk... De nem is vállaltunk másikat!!!

Nagyon nehéz döntés volt, de beláttuk, hogy nem bírnánk el mégegy (esetlegesen beteg) gyerekkel.

Az én férjem másik városban dolgozik gyárban, folyamatos műszakban (3 nap meló 3 nap szünet). Mindig úgy időzítjük a kontrollokat, hogy szabadnapja legyen. Ha nem vérvételes kontroll, akkor már egyedül is elviszem. (4 éves kislány).

Kb 3x kértem eddig segítséget anyukámtól. Pedig mi hordjuk Szabolcs megyéből Budapestre is kórházba a gyereket, meg ide-oda...

Egyszer egy ismerős néni mondta, hogy "most már szülő lettem, MINDENT meg kell tudnom oldani".

Nem a nagyszülő feladata. De ha megkéred, és nem segít, az nagyon furcsa egy nagyszülőtől, és nem normális hozzáállás, az biztos.

2020. febr. 9. 13:36
 59/73 anonim ***** válasza:
56%

Hát érdekes szüleid lehetnek...

Nekem pl nincs jogsim... És mikor férjem nem ért rá, anyuék zokszó nélkül jöttek és elvittek néhány kivizsgálásra terhesség alatt is... Mikor bent feküdtem kórházban szülés előtt egy hetet, édesanyám többet látogatott meg mint férjem... 😅

Aztán mikor meglett a baba még ő mondta, ha bármi van nyugodtan szóljunk jön és segít...

Számtalan alkalommal volt itt fürdeni mikor férjem dolgozott... Csomószor hozott ebédet az első hat hétben... Sőt kijelentette hogy a szombat délelőttök az övéi és olyankor nála van kislány...

Pedig ő is még aktív dolgozó... És két gimnazistát nevel még... 😀

Férjednek és neked is kitartást... :)

2020. febr. 9. 13:56
 60/73 anonim ***** válasza:
7%

"Sőt kijelentette hogy a szombat délelőttök az övéi és olyankor nála van kislány..."

Oh, ez érdekes, anyád rendelkezik a gyereked felett????

2020. febr. 9. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!