Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak?

Szerintetek igaza van anyámnak?

Figyelt kérdés
A férjem válalkozó nem rég nyilt az üzlet sok pénzt tett bele és még nem olyan jövedelmező teljesen átlagosan élünk van két gyerekünk egy 3 hónapos es egy 2 éves gyerekek .A férjem van hogy nagyon sokat dolgozik reggel 8-tol este 9-10 ig .A gyerekeket sokszor kell orvoshoz vinni vagy néha besegíteni ,mikor szólok anyukámnak hogy segítsenek kocsival elvini a gyerekeket orvoshoz (nekünk nincs kocsink ).Sokszor megmomdja ott a férjed miért nem mész vele vagy ha kérem hogy tud e segíteni azt mondja ott a férjed ,mit csinál a férjed ?.Azt hiszik mert válalkozása van tele van szabadidővel és pénzel pedig nem.De a helyzet az hogy itthon vagyok sokszor 2 picivel reggeltől estig semmi segítség és csak akkor szólok nekik ha ha nincs más megoldás .Eleggé roaszul esik amugy meg eljönnek segíteni ha olyanjuk van de akkor is mondják oldja meg a férjem ne öket rángassam .
2020. febr. 9. 00:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 A kérdező kommentje:
Igen folyton orvoshoz járunk de nem mindig szólok nekik csak ritkán mit nem lehet ezen megérteni .Ugy látom már át mentünk kötözködésbe ....
2020. febr. 9. 10:49
 42/73 anonim ***** válasza:
41%

Nem a dolgozó férfi feladata az otthon lévő feleség helyett a gyerekeket orvoshoz vinni.

De a közös felelősségük olyan döntéseket hozni, ami az életüket befolyásolja. Az ő életüket, nem a teljes családét... Ha tudták, hogy nincs autó, nem tud velük tömegközlekedni, akkor 1. vagy még nem vág bele, amíg nincs legalább egy olyan ember, akire bármikor rábízhatja a boltot, vagy úgy kalkulál, hogy ilyen esetre a feleségnek legyen egy fix segítsége. Az, hogy ők azt hitték, majd a nagyi ugrik mindig, nem ez a kategória.

Segíteni, meg hagyni, hogy kihasználjanak nagyon más. Ők a család szent nevében elvárják, hogy mindig a mama rendezze őket, mert van autója? Na ne...

2020. febr. 9. 10:50
 43/73 A kérdező kommentje:
Es hogy mondjak egy konkrét peldát utoljára december 6 án voltak meg a multhéten tényleg ugráltatva vannak.😒
2020. febr. 9. 10:54
 44/73 anonim ***** válasza:
55%

Szálljatok már le a Kérdező férjéről, vendéglátós vállalkozást nem lehet lassan vagy félgőzzel indítani

De átgondoltan lehet. Nem két beteg gyerek mellett. Nemrég indult, miközben három hónapos a kicsi. Biztosan most volt a legjobb??? Segítség nélkül ez agyatlan döntés volt.

Ráadásul úgy soha nem vállalkozunk, hogy nincs B terv, márpedig itt nincs. Apu holnap rosszul lép és eltöri a bokáját, akkor bezárnak? Jó lenne, ha ezen gondolkodnának a nagyira köpködés helyett.

2020. febr. 9. 10:54
 45/73 anonim ***** válasza:
82%

Hatodszor írja le, hogy csak ritkán fordul a mamához.

Az élet nem ilyen, hogy mindig mindent tudsz irányítani. Ezért a családtagok jó ha segítik egymást.

Pl nálunk van most egy fél nap, amikorra én is munkát kaptam, de a párom 24-ben van, így viszem anyukámhoz a babát, viszont pár nappal később meg visszük a párommal az alig mozgó apukámat kontroll vizsgálatra, ahogy vittük máskor is, ahogy vigyázott Anyu máskor is a gyerekre (egy ev alatt mondjuk 3-4x volt rábízva pár órát, szóval nem mondhatni hogy kihasználjuk).

Mindenki kapott igy segitséget és nem btatja a másikat.

A nagyszülő is bármikor segítségre szorulhat és majd tárhatja szét a család a kezét, hogy mi a baja mamánaj azzal, ha 24 órán belül köteles csak hazaszàllítani a kórházból a betegszállító, igazán nem siet sehová a mama...

2020. febr. 9. 10:55
 46/73 anonim ***** válasza:
87%

Én nem tudom ki milyen álomvilágban él, hogy azonnal mindenért a férjet kell elő venni és elrángatni a munkahelyről?

Én ilyen dologért biztos nem szólnék neki. Ha nagyon beteg lenne a gyerek, hirtelen rosszul lenne, vagy vmi súlyosabb, akkor alap hogy felhívom.

De amúgy a kérdésben nem is a férjről van szó...

2020. febr. 9. 11:19
 47/73 anonim ***** válasza:
88%
#44-es válaszoló. Annyira a segítség ellen vagy.. Majd te is beintesz a gyerekednek, ha segítséget kér az unokáddal kapcsolatban?
2020. febr. 9. 11:29
 48/73 anonim ***** válasza:
70%
Nem olvstam a kommenteket, így nem tudom, mit írtál még kiegészítő információnak, de a kérdés alapján szerintem nincs igaza. Egy szülőnek jó esetben támogatnia kell a gyerekét és örülni annak, hogy az olyan párt választott, aki igyekszik. Igyekszik és tesz azért, hogy a családnak jobb legyen, jelen esetben egy vállalkozás beindításával. Mert elmehetne dolgozni 8-tól 4-5-ig havi fix. állandó aprópénzekért, de nyilván ez nem életcél. Szóval szerintem jól csináljátok, anyukád lehetne türelmesebb ése együttérzőbb.
2020. febr. 9. 11:58
 49/73 anonim ***** válasza:
36%

"Én nem tudom ki milyen álomvilágban él, hogy azonnal mindenért a férjet kell elő venni és elrángatni a munkahelyről?"

Hát inkább őt, mint a nagyszülőt, elvégre az ő gyerekéről van szó, nem?

2020. febr. 9. 12:00
 50/73 anonim ***** válasza:
38%

49

Nem erted, nem magyarázom el többet.

2020. febr. 9. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!