Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van anyámnak?

Szerintetek igaza van anyámnak?

Figyelt kérdés
A férjem válalkozó nem rég nyilt az üzlet sok pénzt tett bele és még nem olyan jövedelmező teljesen átlagosan élünk van két gyerekünk egy 3 hónapos es egy 2 éves gyerekek .A férjem van hogy nagyon sokat dolgozik reggel 8-tol este 9-10 ig .A gyerekeket sokszor kell orvoshoz vinni vagy néha besegíteni ,mikor szólok anyukámnak hogy segítsenek kocsival elvini a gyerekeket orvoshoz (nekünk nincs kocsink ).Sokszor megmomdja ott a férjed miért nem mész vele vagy ha kérem hogy tud e segíteni azt mondja ott a férjed ,mit csinál a férjed ?.Azt hiszik mert válalkozása van tele van szabadidővel és pénzel pedig nem.De a helyzet az hogy itthon vagyok sokszor 2 picivel reggeltől estig semmi segítség és csak akkor szólok nekik ha ha nincs más megoldás .Eleggé roaszul esik amugy meg eljönnek segíteni ha olyanjuk van de akkor is mondják oldja meg a férjem ne öket rángassam .
2020. febr. 9. 00:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
83%
Nem nincs igaza. 3 nagyszülő van nálunk, mindegyik hozza-viszi az unokát ha kérem, és nem is csak a mi lányunkat, hanem a többi unokát is, ennek az az oka, hogy szeretik őket. Ha nálatok ez nem így van, nem akarnak velük lenni, nem akarnak neked segíteni, akkor nem tudsz mit csinálni.
2020. febr. 9. 07:49
 12/73 anonim ***** válasza:
85%

Igen, ha lecsupaszitjuk a dolgot, akkor valóban nem lehet mástól ELVÁRNI a segítséget. De... azért az nagyon meglepő nekem, hogy egy magyszülő ne legyen szívesen az unokájával és ne segítsen szívesen a lányának. Lehet, hogy én máshogy szocializálódtam, de bennem fel sem merül, hogy egy ilyen helyzetben ne legyek ott a szülőm/gyerekem mellett.

Az ilyen nagyszülők lepődnek meg aztán pár év múlva, mikor őket kell orvoshoz furikázni és nem lesz ott senki, és megkapják hogy remélem nem azért szülted a gyereked hogy öregkorodra legyen aki elvisz orvoshoz...

Amúgy mondom, ez nekem rémesen furcsa, mert szüleim 200 km-ről is eljöttek mikor baj volt szívesen, zokszó nélkük és pont emiatt nekem is alap, hogy én is azonnal mentem, ha nekik volt arra szükségük.

2020. febr. 9. 07:51
 13/73 anonim ***** válasza:
77%

Többet vállalatok mint amit bírtok. Nem kellett volna kistesó meg vállalkozás is egyszerre. Mivel a gyereket nem lehet visszacsinálni, a ferjednek kell változtatni.

A nagyszülő nem kötelezhető unokázásra. Főleg ha még aktív korú. Igaza van anyukádnak. De! Én nem hívnám többet, sőt be sem engedném. Ha nem akar segíteni ne tegye, szíve joga. De akkor máskor se akarjon unokázni.

Egy normális nagyszülő segít, örül ha unokázhat. Persze van olyan mikor mindig le van passzolva a gyerek és megunja a nagyszülő.

Én a helyedben így nem kérnék tőlük segítséget. De nem is kérnék belőlük.

A férjed változtasson és oldjátok meg ketten.

2020. febr. 9. 07:55
 14/73 anonim ***** válasza:
40%
Bocs, sehol nem írtam, hogy nem segítek, ha kell. De ti nem nem tudjátok, hanem nem akarjátok megoldani. A parod nem tud ratok szánni fél órát? Fenét, csak nem akar. Mi lesz, ha ő betegszik meg, éhen haltok?
2020. febr. 9. 07:58
 15/73 anonim ***** válasza:
44%
12es, lehet hogy ők is kértek már szívességet a kérdezőtől, amire húzta a száját.. nm tudhatod.
2020. febr. 9. 08:05
 16/73 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem sincs igaza.Hasonló a felállás nálunk is mint nálatok, annyi a különbség hogy párom sokszor hetekre elutazik, olyankor tényleg 0-24 minden az enyém.Ha valami olyan probléma merül fel amihez segítség kell akkor nem sok választás marad minthogy anyunak szólok.Ő amúgy mindig mondja, hogy megoldjuk.Soha nem kérdezte hol a férjed, mit csinál? Pontosan tudja ,hogy rengeteget dolgozik azért, hogy előbbre jussunk és haladjunk.Mondjuk nekem annyi szerencsém van, hogy a gyerekorvos, védőnő pld kb 800m távolságba van, addig nem nagy durranás eljutni, meg van két tesóm is akik ha időben szólok szintén tudnak időt szakítani.Múltkor pld be kellett tenni a mosógépet a helyére mert az alatt az idő alatt krepált be a másik míg párom elvolt.Hát ha nekem kellett volna betenni akkor még mindig kint volna ahova a szállítók letették.
2020. febr. 9. 08:31
 17/73 anonim ***** válasza:
84%

Hát meglepődtem a válaszokon. Ikreim vannak, ha csak az egyiket kell orvoshoz vinnem, és anyu épp ráér, akkor biztos nem rángatom haza a férjem munkából. Anyu meg is sértődne, hogy nem őt kérem meg, ha ráér.

Nem hiszem, hogy sokat vársz el, nincs igaza. És amúgy szerintem undorító, amikor a mama megpróbál feszültséget kelteni a párkapcsolatban.

2020. febr. 9. 08:34
 18/73 anonim ***** válasza:
28%
17, reggeltől késő estig nincs otthon az apa. A legtöbb, amit a nagyi tehet a lányáért meg az unokáiért, ha nem segít, mert akkor legalább ennyit velük lesz apuci :(
2020. febr. 9. 08:38
 19/73 anonim ***** válasza:
74%

Furak a szüleid. En most szültem. Anyukam és anyósom is főz, jön segít pl a furdetesben ha a ferjem nincs itthon. (Első gyerek, benazok a furdetesnel). Imádják az unokát. Ez a nem neki szültem szöveg szerintem visszataszító. Egy mama legalább annyira kene hogy szeresse az unokát mint ahogy az anyja szereti. (Nyilván más módon). Persze neki terhes ha segíteni kell. Akkor majd ha idős lesz és vinni kell orvoshoz ot, akkor majd te mondod, hogy oldja meg? Családon belul teljesen természetesnek kellene lennie az ilyen fajta “segítségnek”.

Ez max annyiban szól a ferjedrol, ha nem kedvelik plusz egy maceralasi pont. Igazából arról szól hogy nekik nincs kedvük az unokákkal foglalkozni. En hagynám a francba és megoldanám “csakazértis”.

2020. febr. 9. 08:40
 20/73 anonim ***** válasza:
36%

biztos nem rángatom haza a férjem munkából.

Pár napja volt egy kérdés arról, hogy apuka is jár a terhesgondozásra, mert az ő gyereke is. Akkor az miért rángatás, hogy a saját beteg gyerekére meg kimerült, egész nap egyedül levő feleségére áldoz egy órát???

2020. febr. 9. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!