Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves korba vagy afelett...

1 éves korba vagy afelett tejitalt kap a babátok vagy tehéntejet?

Figyelt kérdés

2020. febr. 5. 15:45
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

17: Legalább elolvasnád, amit linkelsz.

"A csecsemők és a kisgyermekek számára a tápanyagellátást elsősorban az anyatej és / vagy az anyatej-helyettesítő tápszerek révén kell biztosítani"

Vagyis tápszer helyett nem jó. Ezt itt nem is állította senki.

"Azonban ezek a termékek - ha megfelelő az összetételük- felhasználhatóak a növekedés elősegítésére, a vas-, D-vitamin-, a többszörösen telítetlen omega-3 bevitel zsírsavak-, és a csökken a fehérjebevitel stratégiának részeként."

Magyarán nem ártalmas, sőt vitamin kiegészítésre jó is.

Akkor mi a búbánatról beszélünk?

Amúgy ez nem WHO ajánlás, ez egy blog, ami amcsi szervezetek ajánlásait foglalta össze. Hogy jól vagy rosszul, azt nem tudom, mert ilyenkor már nincs erőm megnézni az eredetit. De ha tudnál adni egy who.int kezdetű linket, az baromi jó lenne. Amennyire én tudom, csak az újszülötteknek ellenjavalt a tejital, nekik anyatej vagy tápszer kell szerintük.

2020. febr. 6. 23:52
 22/23 anonim ***** válasza:
77%

Ez egy blog, ami elemzi majd bemutatja a WHO ajánlást. Amiket idézel, a dietetikus kommentjei, aki azt írja, hogy természetesen a gyerekekhez egyedileg kell szabni.

A WHO ajánlásban ez az ital a "nemajánlott" kategóriában van. Az ajánlás 0-5 éves korig foglalja össze az igényeket arról, hogy egy gyerek egy nap mennyi és folyadékot igényel.

Külön írják, hogy az anyatejes és tápszeres táplálásról nem szól a cikk. Te olvasd el.

És keress rá, ha annyira akarsz, és szerinted nem ajánlás. Elképesztő vagy.

A vita egyébként onnan indult, hogy ahogy mások, én is leírtam, mit adok és milyen szempontok miatt és ott szempontként írtam a 2019-es WHO ajánlást.

2020. febr. 7. 00:28
 23/23 anonim ***** válasza:
49%
De linkeld már be.
2020. febr. 7. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!