1 éves korba vagy afelett tejitalt kap a babátok vagy tehéntejet?
Figyelt kérdés
2020. febr. 5. 15:45
11/23 anonim válasza:
A kérdés egyszerű, vagy ezt adom, vagy azt, nem látom túlságosan indokoltnak a nullát.
Tejitalt adok, mert egészségesebb, mint a tehéntej. Tele van vassal, kalcummal.
12/23 anonim válasza:
Ha ennyire jó, a WHO mért nem ajánlja?
A disznóhúsban is sok a vas, normál étrend mellett szerintem jut eléghez.
Mondjuk az én lányom kb 1 deci tejet iszik, igazából ahelyett ihatna tejitalt is, de nem látom értelmét és nagyon drága is, a mi esetünkben felesleges kiadásnak tartom.
13/23 A kérdező kommentje:
12es menjmar innen a WHO-ddal. Ha megfujja a szel a gyereked mar beteg lesz ha ennyire ovod. Ne neveld burokba ha adhatok egy tippet ;) vagy neveld csak akkor a hulyesegeid tartsd meg. Nem az volt a kerdes hogy mit ajanl a who, mert nem igazan izgat. Masik hogy teny valoban sok benne a vitamin amire mondjuk egy 1 evesnek szuksege van vagy egy 2 evesnek:)!
2020. febr. 6. 08:08
14/23 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a who nem ajánlja, a tejital egy sima tápszer, csak hozzáadják megfelelő arányban a vitamint, ásványi anyagot az 1, 2 éveseknek. A tehéntej a bociknak megfelelő anyagokat tartalmazza, nehezen emészthető, én csak a kávémba teszek tejet, a lányom néha kap belőle kakaót és főzök vele. Azt nem gondolnám, hogy olyan egészséges lenne a tej, hogy napi 4 decit meg kellene belőle inni. Mivel a lányom kéri reggel este a meleg italt, így junior tejitalt kap.
15/23 anonim válasza:
Kérdező, Neked mi bajod? Mért baj a WHO? Ráadásul mi köze ennek a szélfúváshoz? Tökre nem értem. Pont a tehéntejtől szokták félteni a babákat, ha a szélfúvástól is félteném, pont ezt nem kapná. Nem értem, mért reagáltál így 😥
16/23 anonim válasza:
Valaki belinkelné ezt a WHO ajánlást?
18/23 anonim válasza:
Anyatejes volt 15 hónapos koráig, onnantól pedig tehéntejet kapott.
19/23 anonim válasza:
1 évesen elkezdtem bevezetni neki a tejet, hogy majd én a tápszer után azt adok neki. Hát ekcémája lett... így leálltunk a tejjel. Kapja a tejitalt amíg nem jutunk el gasztróshoz, hogy mi okozza nála. Viszont az ember az egyetlen lény, aki más tejét fogyasztja... ami mellesleg nem nekünk van kitalálva, hanem hogy a kisboci minél előbb megnöjjön és hízzon. Tele van hormonokkal. Igazából mai napig vita tárgya, hogy jó e az ha isszuk vagy sem... döntse el mindenki saját maga. Ettől függetlenül én nagyon szeretem. :-D
20/23 anonim válasza:
17 ez nem who ajánlás, a junior gyerekitalnál pedig láthatod, hogy ha jól táplálkozik a gyerek, akkor szükségtelen a tejital fogyasztása, na az enyém, alig eszik valamit, örülök ha a tejital fedezi valamennyire a szükségleteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!