Egy 15 éves lehet jó szülő?
Lehet azzal érvelni, hogy egyik 15 éves ilyen... másik olyan..
Ez igaz..
Nem menstruáltam, és nem éltem nemi életet 15 évesen.
Valahol az érettség nálam ott is kezdődik, hogy felméri egy ember az élet nehézségeit.. ergo nem vállal be arra gyereket, higy lehet elveazik tőle, hogy másra van italva.
Ez lehet 25-35 évesen is... de 15 évesen biztosan.
Bármennyire szeretheti a gyerekét, érzelmileg sem stabil.
Nem, nikcs olyan 15 éves, aki az lenne.
Nekik pont az érzelmi instabilitás a solguk.
Ez mutatja, hogy egészségesen fejlődnek, mert ez segíti elő a szülőktől való leválást.
Régen: a legtöbb korán szülő nő a másodlagos szerepet tölti be a párkapcsolatában a régi időkből.
Ahol nem, ott a nagyon ritka eset, hogy összekovácsolódott a pár.
De ne felejtsük el, hogy a mai 15 éves nem olyan, mint a 60-80 éve élt tini.
15 évesen egy gyerek nincs tisztában magával, nem kész egy gyerek érzelmi igényeit kezelni.
/ pl.: most kiabált több,
Mint 1 órát a fülembe a 1,5 éves, aki nem rudja elmondani mi baja van..
Kiságyba nem akar, velem aludni nem akar.. semmir sem akar.. én pedig fáradt vagyok nagyon, mond fizikailag, főleg mentálisan.. de muszáj mellette lenni.. saját igényeket félretenni.. most pedig nehéz leereszteni..
Mire elalszom kel megint...vajon 15 évesen, iskola mellett ezt birná? Még felnőttként is sokszor a tűréshatáromon vagyok/
Csinálhat jól dolgokat egy 15 éves szülő, de hogy nem lesz "jó szülő", az biztos. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a személyisége még baromira kialakulóban van ennyi idősen. Nem azért, mert hülye, vagy felelőtlen, vagy akármi, hanem mert 15 éves. Olyan dolog lenne elvárni egy 15 évestől, hogy érett személyiséggel rendelkezzen, mintha azt várnánk a háromévestől, hogy megértse a szögfüggvényeket. Egyszerűen nem tart még ott.
A felnőtté válás hosszú folyamat, és ebbe nem igazán fér bele kamaszként egy gyerek nevelése. Vagy kimarad a kamaszkor - annak minden tanulási folyamatával, ami ahhoz kell, hogy egy stabil, érett, önazonos felnőtt legyen belőle -, mert feladat van, és nincs lehetősége megélni a korának megfelelő szerepeit, hanem egy minifelnőtt lesz belőle azonnal, de ez az anyára (apára, ha fiúról van szó) lesz káros hatással később, vagy nem maradnak ki ezek a dolgok, hanem éli tovább a tinik szokásos életét, de akkor meg a gyereket nem tudja megfelelően ellátni, azt meg a gyerek szívja meg. Viszont még az első esetben is könnyen visszaüthet ez az egész a gyerekre, csak nem kicsi korában, hanem később.
Utolsó
Azért nem mindegy ugye, hogy 15 vagy 17!
Ez olyan, mintha a 2 évest a 4 évessel tenném pariba...messze vannak egymástól..
A tinikorban is sok 2 év.
Elég merész kijelentés másrészt.
. 2 gyerekem van..
Majd 10 év múlva sejtem és 20 év múlva kiderül jó anyjuk vagyok-e..
Addig csak próbálom jól csinálni.
Nem. Gyerek ne akarjon gyereket.
Egy 15 évesnek nincs keresete nincs meg az érzelmi intelligenciája,stabilitása. Egy 15 éves még önmagát sem ismeri. Egy 15 éves lázad,nem tud felelősséget vállalni.
Gyereket nem szülünk se anyu/apu se anyós/após nyakára.
Egy 15 éves tanuljon, éljen tapasztaljon alapozza meg jövőjét.
Nézd meg az amerikai sorozatot tini mamik címmel..
Ez a szemelytol fugg en peldaul majdnem 16 voltam amikor meg szuletett a lanyom es nem bantam meg.. sot en nevelem a 29 eves noverem 2 lanyat is :) a ferjemmel o 18 volt amikor meg ismerkedtunk en 14
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!