Mennyi gyerektartást fizessek?
Itt most az a kérdés hogy egymás között megbeszélve , bíroságot kihagyva mennyi lenne a reális mindent figyelembe véve.
Van egy 11 hónapos kisfiam.
Az anyuka megcsalt és kiderült ( tudom hogy ez semmit sem változtat csak mielött kérdés jönne , ezért nem vagyok már vele.)
A fiamat két hetente láthatom es mivel pici így nem vihetem el erre az időre. ( még nincs is bírósági döntés ezügyben de csak két hetente mehetek mert így enged be)
Havi 50.000ft ot fizetek ( 3 hónapja történt)
A havi keresetem nettó 255.000ft tisztán igazolható.
Ezen felül az elmult 3 hónapban ha kellet valami a fiamnak azt megvettem , megrendeltem saját pénzből ezen felül.
Nincs örökölt lakásom és nem is lesz, egy szobában lakok amit bérlek ami havi 60.000ft + rezsi fele.
Volt párom azt mondja hogy ha nem fizetek többet (80.000ft) akkor bíróságra megy.
Menjen csak, majd a bíróság megállapítja a "szokásos" kB 20 ezer forintos havi tartásdíjat (általánosságban ennyit allapitanak meg)
aztán sirhat a szája :)
Szerintem így is bőven sokat adsz, nekünk is ekkora a gyerkőc, a havi pelenka miegymás új, boltban vett ruhákkal együtt sem haladja meg az 50 ezret... Na jó, még plusz a bébiétel ha veszem az egy 15os még plusz.
A volt nő csak nyerészkedni akar rajtad és ezt ne hagyd.
És nemtudom hogy számít e de mivel regi telefonszámla tartozás (tcom) 800.000ft és provident hitelem is van ami 450.000ft emiatt 33% ot inkasszo van minden hónapban a fizetésemen.
A provident a volt párom hitele csak én vettem fel és így már én fizetem is vissza.
A provident et rendesen fizetem de annak is havi költsége van havi 25.000ft
Nyugodtan fenyegessen.
Ha a bíró előtt kell a gyt összeget meghatározni akkor megkérdezi a bíró mennyit keresel,mire mennyi megy el,mennyi marad neked tisztán.
Illetve figyelembe veszik az anyuka bevételét is,és hogy a gyermeknek kb milyen összegű gyt a reális a tiszta ellátásra. Azaz anyuka elmondja mennyi a gyed-e+csp , mínusz lakbér stb stb és elmondja azt is havi szinten mennyi a minimuma amit költeni kell a picire.
..
Nálunk úgy zajlott hogy soroltam a keresetemből mire költök,mennyi a bölcsi havonta+ugye oda-vissza szállítás benzin stb.
Na.. Így már lehet segíteni. A fizetésed 50%at lehet terhelni. Már 33at terhelnek, marad 17%. De mivel életed is van, tehát szobát berelsz stb, így kB a fizud 10%at ítélheti a bíróság gyerektartásra. Nagyjából. Azt hiszem.
Keress egy ügyvédet szerintem, ha nem is a gyerektartas díj megállapítása miatt, mond el a pénzügyeidet és kérdezd meg kB mennyit kellene a volt asszonynak fizetned. Úgymond tanácsadás miatt érdemes valakit felkeresned akinek ez a szakterülete. De csak hogy képben legyél.
Én férjemnek is ez van, 30%ot von le a végrehajtó, van egy hitele is, így 7%ot fizet a volt nőnek. Ő is korábban többet adott, a nőnek meg nem volt elég, mert ő is a gyerekre szánt pénzből akart megélni.
Mondjuk hiába ítélte meg a bíróság a 7%ot, amit eddig adott továbbra is teszi félre neki, nyitott rá egy számlát és oda teszi be a gyereknek. Elég szép összeg osszejott már, mire nagy lesz el tud vele indulni az életben, tok jó ajándék lesz neki :)
Azt ajánlom, csakis bírósági határozattal fizess gyt-t.
A láthatást is a bíróságon határoztasd meg. Ahhoz tartania kell magát a volt párodnak mindenképpen.
A meghatározott összegen felül, ha lesz lehetőséged, annyit adsz a gyerekre, amennyit akarsz.
Csak az eddigiek véleményét tudom megerősíteni, menjen nyugodtan bíróságra, (bár a helyedben inkább én mennék) még 50 000-et sem fognak megítélni neki.
A helyedben én nem is fizetnék neki ennyit, ebből a helyzetből eléggé látszik, hogy le akar húzni, ezt ne hagyd. Az egyik válaszoló módszerét javaslom, ha szeretnél esetleg felretenni egy kis pénzt a kicsinek, gyűjtsd neki egy külön bankszámlán, vagy akárhol, de én az anyukának azok alapján, amit leírtál, a kötelezőnél többet nem adnék a kezébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!