Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akarok gyereket, de félek a...

Akarok gyereket, de félek a nehézségektől és a kötöttségektől. Ti a helyemben vállalnátok vagy nem?

Figyelt kérdés

Van pár félelmem:

- Terhességi csíkok

- Lógó mell a szoptatás miatt

- Félek, hogy tönkre megy az alakom, mert nem azért dolgoztam annyit az alakom miatt, hogy utána kárba menjen az eddigi munkám.

- Az a nő, aki gyereket szül, az nem nő többé (megszólják, ha elmegy bulizni, vagy kicsit kikapcsolódni)

- Félek, hogy nem leszek jó anya, vagy hogy az apját jobban fogja szeretni (sok anya rengeteget foglalkozik a gyerekével, az apa meg max 1 órát, és a gyerek mégis az apát rajongja körül).

- Állandóan csak a gyerek lesz a téma (a nőverem is most szült, és eddig [a családon kívül] még senki nem kérdezte, hogy ő hogy van, csak a gyerekről kérdezgették)

- Nem akarok folyamatosan éjszakázni. Ha nem tudom magam kipihenni, akkor ingerült és ideges leszek, amire rámehet akár a házasságom.

- Félek a szüléstől. (Sokszor a nőgyógyásznál is feszengve érzem magam. Félek, hogy a szülésnél mégjobban be leszek feszülve, mert ott nem csak egy orvos van. Meg úgy magától a szüléstől is félek.)

És amitől a legjobban félek: SOSE LESZ VÉGE AZ IDEGESKEDÉSNEK

Amikor még kisbaba, akkor azért, mert felsír éjjelente.

Amikor dackorszakban van, akkor hisztizni fog. Sok gyereket látok ilyenkor, hogy földhöz vágja magát, és elkezd hisztizni. Azt a szégyent nem szeretném.

Amikor már nagyobb, akkor azért, mert milyen az iskolai teljesítménye, vagy bántsák a többiek.

Amikor kamasz, akkor meg azért, mert lázadni fog. Onnantól kezdve megváltozik a kapcsolatunk, nem fog nekem elmondani szinte semmit.

Szeretnék gyereket, de mindig úgy képzelem el, hogy mintagyerekem van. Voltam egy ismerősömnél, és mondta, hogy kész rémálom a gyereknevelés. Aztán végiggondoltam, hogy én milyen voltam, meg mások milyenek voltak.

Ez engem egy kicsit elbizonytalanított.

Így érdemes lenne vállalnom gyereket?

2019. dec. 21. 19:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Jóvan 8-as azért nem kell átesni a ló túloldalára. Épeszű nőt igenis zavar ha lóg a melle van rajta 30 kiló és csíkos, mint a zebra. Csak ami ellen tud tenni tesz, ami ellen nem, azt meg elfogadja. De azért neked javasolnám, hogy próbálj meg már nő is lenni újra, mert bődületes ostobaságot hordtak össze azért.
2019. dec. 21. 21:45
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Azért ezek szerintem tök jogos és ésszerű félelmek... Ha senki nem vállalna gyereket, akiben ezek a kérdések kavarognak, akkor nem sok gyerek születne... Azért ne túlozzatok már... Szerintem sokkal rosszabb, mikor valaki rózsaszín vattacukornak képzeli az egészet, aztán jön a pofára esés... Az ősanyákról meg ne is beszéljünk.. M
2019. dec. 21. 22:33
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#8 as

Isten mentsen ilyen nőtől a férfiakat

, mondjuk apukát is megnézném ő pedig biztosan apu testű ha erre van igénye 😂

2019. dec. 22. 14:49
 14/19 1Léna ***** válasza:
31%

Kedvesem, nem mondok újdonságot a gyerekvállaláshoz egy nő és egy férfi szükséges. Ha megtalálod életed párját, akkor erről, majd közösen hoztok döntést.

A természet rendje szerint az emberek is utódokat nemzenek. A túl nagy kínálat, hogy mi mindent kezdhetünk az életünkkel, mi mindenre költhetjük a pénzünket, hogyan ėlhetünk magunknak, ez elfordítja a tekintet a természetes dolgoktól, és a mű életet csillogtatja előttünk. Az ember társas lény. Senki nem adhat Neked olyan érzést, amit a gyermeked lénye, szeretete, ölelése, mosolya kelthet benned. Igen, a gyermekvállalásnak vannak mellékhatásai, de nem csak a leírt negatívumok amik elvehetik a kedvedet, hanem sok pozitívuma is van.

Házi feladat: gyüjtsd most ezeket is szépen csokorba!

Nézz meg egy csalådot amikor megészületik a baba! Mindjárt minden felnőtt, aki találkozik vele mosolyog. Tudod miért? Mert a születés, egy új élet, az egy csoda.

2019. dec. 22. 18:27
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

23 éves vagy, nem kell ezt még elsietni. Én 30 vagyok, ezek a félelmek bennem is megvannak és addig inkább én sem vállalok még gyereket.

Semmiről nem vagy még lemaradva.

2019. dec. 22. 20:42
 16/19 anonim ***** válasza:
22%
8as vagyok. Uristen nehogymar ezt a libát "vedjetek" en a férfiakat az ilyen noktol vedenem akik magukra gondolnak hogy hogy fognak kinezni ahelyett hogy arra gondolnának hogy egy csodat hoznak a vilagra. Miért lennek en olyan rossz? Kulsom az olyan hogy mindenki elvan ajulva tolem. Az meg amit irtam teljesen jogos! Nemhinnem hogy még en lennek a hibas mert leirom hogy egy ilyen ostoba nő ne szuljon soha:) kicsit se vagytok megkeseredve :DD
2019. dec. 23. 11:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szegény kérdező,kapott hideget meleget,pedig mind tudjuk,hogy ezek nem irracionális félelmek . Mint minden az életben,a gyerekvállalás is kockázattal és kompromisszumokkal jár . Még változhatnak is ezek az érzéseid,de az is lehet,hogy nem,akkor sincsen semmi. Nem kötelező gyereket szülni ,ez mindenkinek a magánügye.

Szerintem még mindig jobb a mérleg "negatív" oldalát is megvizsgálni ,tisztában lenni a nehézségekkel,és nem egy álomképet kergetve,meggondolatlanul beleugrani a dologba .

Én a helyedben kérdező nem erőltetném ezt a dolgot,még nagyon fiatal vagy ,van bőven időd mindent átgondolni ,meg majd meglátod idővel változnak-e az érzéseid .:)

2019. dec. 30. 02:49
 18/19 anonim válasza:
68%
A gyereknevelés feladásával jár! Önfeladással! Senkit sem fog érdekelni a terhességi csíkok stb. Örülni fogsz, ha sikerrel veszed a szülői akadályokat... Nem hogy még mással foglalkozzál. Ezt el fogod fogadni, mert nem lesz más választásod. Senki sem születik szülőnek, ezért ez egy hatalmas kihívás. Meg kell tanulni azzá válni. Második leszel. Ezt meg... rendezni kell. Semmi sem lesz olyan, mint régen. Ne is álmodj róla... Viszont nem is akarod majd, hogy olyan legyen. 🙂 Le fogod sza*ni, hogy veled mi van. A gyerek lesz az érték! Majd meglátod. Minden külsőség vagy igény el fog törpülni mellette. Az érték szó új értelmet nyer! 🙂
2020. jan. 22. 20:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Még várj a gyerekvállalással. Ha eljön az az idő, amikor mindenáron gyereket akarsz, akkor ezek az aggályok nem fognak érdekelni. Ha nem jön el ez az idő, akkor ne szülj.
febr. 29. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!