Hogyan lehet leszoktatni egy 7 évest a káromkodásról?
Mondj neki nem vulgáris káromkodásokat, amiket nyugodtan mondhat :)
"A macska rúgja meg" és társai.
Itt egy jó videó: https://www.youtube.com/watch?v=u1iMEZnoTRc
Kreatív, nem vulgáris káromkodások, dalban
Ha olyan, amit viccesen lehet csavarni, az biztos tetszene neki, és szívesen használná :)
"A háromlábú cirmos macska rúgná orrba nekifutásból"
Ebben a korban nagyon "menő" és "vicces" dolog a káromkodás. Szerencsére az ilyen korú gyerekek nagyon fogékonyak a mókás dolgokra, illetve valamilyen módon mégiscsak le kell vezetnie a dühét.
A dühlevezetés nem baj, csak ésszel kell csinálni.
Én megkérdeztem tőle, hogy mit jelent, amit mondott?
Nem tudja? Hát akkor akitől hallotta, legközelebb kérdezze meg tőle. ha ő sem tudja, menjenek nyugodtan oda a tanítónénihez megkérdezni...
Elmondtam neki, hogy ne beszéljen olyan butaságokat, amiről nem tudja, hogy mi az. Ennyi erővel azt is mondhatja, hogy dezoxiribonikleinsav, pontosan ugyanúgy nem tudja sem ő, sem a pajtás a jelentését és még ezerszer menőbben is hangzik.
Amúgy meg ignorálom a dolgot. Vannak helyzetek, amikor kicsúszik a száján, és mindig meglepően helyén mondja a dolgot, tehát nem csak úgy a nagyvilágba, hanem "jókor" használja, már ha lehet ilyet mondani. 1-1 jól elhelyezett b@$$z@+től pedig nem dől össze a világ ;)
Sajnos ennyi idősek nincs tapasztalatom, de a 2 évesem vhogyan piszok gyorsan megtanulta hogy a pics@ba! Na az ezt nem mondjuk mert csúnya szöveggel ki el is lettem küldve az említettbe. Akkor találtam ki, hogy mikor meghallottam, halál komolyan és nyugodtan kijavítottam (egyébként nem szoktam ennyire kiemelni ha vmit rosszul mond), hogy azt úgy kell mondani, hogy a csudába! rosszul mondtad kisfiam. Pár alkalom kellett, de bevált.
Nem tudom, hogy egy 7 évesnél működne e hasonló de szerintem mindenképp jó ötlet megmutatni neki, hogy lehet ezt kvázi kultúráltan is.
9 éves a fiam és ő is csúnyán tud káromkodni. Én nem szoktam, itthon nem hall ilyeneket, nyilván osztálytársaktól, rokon gyerekektől tanulta. És még ő kérdezgette, mit jelent ez meg az a szó :/ Mondtam neki, ha nem tudod, miért használod?
Sokszor beszélgettem vele erről, de nem hatott. Csak az vált be, hogy minden csúnya káromkodásért 5 perccel kevesebb lesz a "gépideje". Az a 30 perc gyorsan elfogyna, így hát moderálja magát előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!