Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám a bátyámat...

Hogyan tudnám a bátyámat leszoktatni a káromkodásról?

Figyelt kérdés
17 éves fiú, ha ideges vagy valami nem úgy működik ahogy ő akarja akkor képes 10 percig megállás nélkül káromkodni. Még csak nem is kőműves, informatikusnak tanul. Legutóbb pl ma délután telepítette újra az anyu laptopját. Már régi neki és lassú is volt (anyu már kb fél éve könyörög neki hogy csinálja meg). Rendelt bele neki ssd-t vagy mit, aztán amikor telepítette akkor is megállás nélkül káromkodott, valami nem akart működni közben, na akkor minden bibliai személyt, istent, mindent leátkozott, mindenkinek a ku vva anyját elmondta. Engem ez nagyon zavar, nem tetszik ha valaki káromkodik vagy csúnyán beszél, de ő persze magasról tesz rá...

2019. márc. 14. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Igazabol nemtudom a komuvesek hogy jonnek ide de oke, mindegy mit dolgozik valaki ha egyszeruen karomkodos jellem. Az mellekes hogy o informatikus. Gondolom azthiszi a karomkodas naggya teszi pedig rohadt ciki tud am lenni foleg ha lesz baratnoje, nagyon gaznak fogja tartani ha ok nelkul vagy akar okkal ennyire karomkodos. Gondolom agyban sem oke minden es azthiszi nagylegeny pedig egy kis pocs meg. Nyugodtan mutasd meg neki ezt a valaszt hatha karomkodik vaganysagbol egy cseppet :D
2019. márc. 14. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Akarat kérdése, ha ő ezt nem akarja akkor nem fog le szokni róla, tapasztalt alapján mondom.
2019. márc. 14. 23:34
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Drága első, nem azért káromkodik valaki mert vagánykodni akar vele....emberi dolog, mindenki csinálja, sehogy nem fogod leszoktatni róla, inkább te kezdeld úgy a tényt mint egy valós személy, ne pedig úgy mint egy álomvilágban ragadt királylány.
2019. márc. 14. 23:36
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Ugyan ez jutott eszembe, hogy nem csak azért lehet káromkodni, mert menő.

Az informatikus egyébként egy elég stresszes szakma, nagyon le tud szopatni egy gép vagy a rendszer.

2019. márc. 14. 23:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell, hadd adja ki a gőzt. Nem jó, ha elfojtja ezeket a dolgokat, inkább adja ki magából, minthogy egyszer egyben törjön ki a sok elfojtás után és összeroppanjon/kitörjön belüle robbanásszerű-módon egybe. A káromkodás az nem egy olyan dolog, amihez ne lehetne hozzászokni. Szerintme csak azért zavar, mert ki van rá élezve a füled, mert megtanultad /valaki belédnevelte/ bebeszélted magadnak, hogy az rossz. Ha nem hangosan csinálja, ami fülsértő, tehát ha nem kiabálva csinálja, meg pl nem kisgyerek előtt, akkor teljesen lehet jó. Meg nemtom, pl a kisgyerekeknek is tök jó lehet egy idő után, ha megtanulnak káromkodni, szerintem még az is belefér, ha nem csak iskolatársaktól, hanem nagytestvértől is tanulja. Magyarul olyan gazdag ez a káromkodási készlet, hogy szerintem ezt tök jó dolog elsajátítani, az embernek magáévá tenni. Énszerintem ez is egy csodálatos érték, és engem tényleg lenyűgöz, hogy ez mennyire gazdag. Szóval engedd neki, hadd adja ki, engedje ki a gőzt, a feszültséget. Sokkal kellemesebb is, mintha verekedne pl. Tehát fogadd el őt így, ő ilyen. Ha jól esik neki káromkodni, és nem pl valami hivatalos , nyilvános helyen csinálja, ahol pl tiszteletlenség; pl egy színházi előadáson, vagy egy hivatalban, akkor szerintem tökre rendben van. Otthon pl tök jó, vagy még utcán is lehet jó, bár akkor ott lehetőség szerint tényleg nem kéne nagyon hangosan; meg otthonis , ha pl ordítva csinálja, énszerintem csak azzal lehet baj. :)
2019. márc. 14. 23:49
 6/10 anonim ***** válasza:
*jó, mondjuk a legkisebbek még ne káromkodjanak, meg úgy tinikorban már lehet pl, akkor már belefér, ha pl maguk között vannak, és nincs ott pl tanár. Szóval szerintem tök jók ezek a szövegek, a káromkodások, és tök jó őket kimondani. Egyrészt örül az ember, hogy milyen gazdag szókincse van, másrészt meg tényleg kiadhatja a gőzt:) Amúgy egyszer az egyik tanárom úgy fogalmazott, hogy van, aki ezt kötőszónak használja , a bmeg-et:D XD Amúgy nemtom, lehetséges, hogy ő pl túl sokszor hallotta a folyosón , vagy pl bárhol, szal ott az iskolaépületben, vagy nemtom, már miért hozta fel, lehet, hogy csak valami poén volt, de azt én már nem hiszem ; szal tanárok előtt nem kell káromkodni, de egyébként meg szerintem nincs azzal baj. Meg pl okés, tv-ben, ha interjút ad valaki, vagy ilyesmi van, akkor is próbálja meg szépen kifejezni magát; de a saját otthonában hadd káromkodjon már valaki:)
2019. márc. 14. 23:53
 7/10 anonim ***** válasza:

*"Egyrészt örül az ember, hogy milyen gazdag szókincse van"

Szal már ez is okozhat egy kielégülést, egy örömös , felszabadult, lendületes, boldogabb, könnyedség-érzetet. Legalább részlegeset; hogy ettől még nem feltétlenül szűnt meg a probléma, de máris jobb, mert a feszkónak egy részétől már megszabadult, kiadta.

2019. márc. 14. 23:59
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

Minél intelligensebb egy ember, annál csunyabban karomkodik. Ha pedig elég intelligens, akkor tud disztingválni, azaz meg tudja különböztetni azokat a szituációkat amikor szabad, és amikor nem ildomos.

Egy nemzetközi szakmai konferencián nem karomkodik, de otthon hadd csinálja már. Az otthona az ember legvégső ménedéké.

2019. márc. 15. 10:01
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Draga harmadik de az ilyen kis pulyak azert szoktak karomkodni mert azthiszik ez a meno es ezzel lesznek nagyobbak. De tamogasd csak remelem neked nincs gyereked vagy ha van akkor szegyenitsen csak a tragarsaggal. A tojashej a seggen hova karomkodik meg? Mint akinek mittudom en mekkora problemai vannak az eletben es igy adja ki.. Gazos
2019. márc. 15. 11:44
 10/10 anonim ***** válasza:
58%
#9 A „kis pulyának” a saját problémája a saját szemszögéből nézve éppen annyira frusztráló, mint a felnőtté. Igen, az is katasztrófa, ha begurult az üveggolyója a szekrény mögé.
2019. márc. 17. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!