Hogy tudnám leszoktatni párom a káromkodásról?
nagyon zavaró. igaz még nem született meg a babánk, de kicsit félek attól, hogy azt hallja itthon, hogy csúnyán beszélünk. lehet, hogy akkor leszokik róla, nem tudom. csak egy példa: reggel fél órával hamarabb fölébredt minthogy kellett volna, és ennyit mondott: b.ssza meg már csak fél órát alhatok. tehát az eslő szava ez volt, és nem ez volt az első eset.
lehet, hogy csak én csinálok a bolhából elefántot, előfordul nálam, de ez tényleg zavaró.
Nem csinálsz elefántot, tényleg nagyon zavaró.
Az én férjem is indulatos, csúnyán beszél, ráadásul hangosan is (egyszerűen nem tud halkan beszélni).
Nálunk az volt a vízválasztó, amikor a 3 évesünk azt mondta a nagymamájának (anyukám), hogy : B_szd meg!
Azóta vigyáz a szájára, de előtte sehogyan sem tudtam rávenni, hogy türtőztesse magát.....
Kiraktam egy literes befőttes üveget az asztal közepére. Mint egy perselyt. Aki káromkodott köteles volt beledobni egy százast. Hát az első üveggel villámgyorsan megtelt. Mikor látta elszégyellte magát a sógor és a férjem is. (akkor még sógor velünk lakott) Most már üveg sem kell :)
Basszusgitár, kutyafaxni, kurratórium és társai még előfordulnak, de konkrét, nem elferdített káromkodás már nincs. A legkomolyabb amit már visszahallottunk a "buta vagy" megvető hangsúllyal. Valószínű oviból, itthon soha nem mondtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!