Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyümölcslé higitás nélkül...

Gyümölcslé higitás nélkül hogy tudnám leszoktatni?

Figyelt kérdés
Kérdésem hogy tudnám leszoktatni az édes színezékes levekről a vedőnő még támogatott is mert semmit nem fogadott el a babám se viz se tej se tápszer.... Sokáig szoptattam és mondta az miatt lehet mert édes az anyatej és furcsa neki az "izetlen" ital! Viszont se anyagilag se egeszségügyileg nem jó! Hogy tudnám a teára szoktatni legalább?
2018. szept. 1. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
a te se jobb hogy megnyugtassalak. A teában csersav van ami, ha sokat iszik belőle kimarhatja a gyomrát. Miért nem jó az egyre jobban felhígítás módszere?
2018. szept. 1. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Hígított almalevet iszik, kb. egy nyolcad, hatod rész az almalé, egy 3 literes, csapos doboz 1300 ft, 2-3 hétig elegendő, szerintem ez így nem drága, a teát nem szívesen adnám,mert azt édesíteni kellene, így meg legalább a 100 százalékos gyümölcslé édesíti.
2018. szept. 1. 13:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Fokozatosan, vízzel hígítva. Én így csináltam.

Például 100ml ital esetén először 90ml gyümölcslé-10ml víz. Majd 80-20, 70-30, stb. Csak lassan, 3-4 naponta változtass az arányokon. Az én lányom így teljesen átszokott a vízre, fel sem tűnt neki, soha nem utasította el és most vízből is ugyan olyan jó ízűen iszik és elég sokat is.

Csak ha nagy ritkán beteg akkor kap teát vagy gyümölcslevet, illetve egy-egy alkalomkor.

2018. szept. 1. 13:43
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Nem igazán értem,hogy fajult idáig a helyzet. Mennyi idős a gyerek? Szoptatás mellett is kell vizet adni szoktatás céljából,kb 6 hónapos kortól. Eleinte kiskanállal,később már issza,ha szomjas.

Az én lányom a 2 éves szülinapjáig szopott. Csak vizet iszik jelenleg. Gyümölcsöt inkább eszi,a létől megy a hasa. Simán megissza a vizet. De ezt idejében kell elkezdeni.

2018. szept. 1. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
3as válaszoló jól írta.
2018. szept. 1. 14:42
 6/7 anonim ***** válasza:
A teaban nincs csersav, csak ha tul sokaig hagyjuk a teafuvet/filtert a vizben, vagy nem megfeleloen van elkeszitve (ez tea-fuggo). Gyerekteakban meg koffein sincs. Nem tudom, miert kellene edesiteni a teat. En is edesites nelkul iszom, a jo teaba nem kell semmi.
2018. szept. 1. 22:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Fokozatosan, egyre tobb vizzel higitva. A sokaig szoptatasnak semmi koze nincs ehhez tudtommal, en is sokaig szoptattam (illetve szoptatok meg mindig), es soha nem volt gond az ivassal vagy evessel, igaz, hogy a hozzataplalast kicsit kesobb tudtuk csak megkezdeni, mert csak 10 honaposan kezdte szep lassan elfogadni, es onnantol kezdett el inni. En nem eroltettem, 13 honaposan mar szepen evett, ivott. Azota is szopizik, es tiszta vizet iszik. Neha kap gyumolcslevet, illetve izesitetlen teat.
2018. szept. 3. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!