Miért kell leszoktatni a cumisüvegről? Mi baja lesz tőle?
Nyomatékosan felhívta a figyelmemet ma a helyettesítő védőnő, hogy 6-12 hónap közt teljesen el kellett volna hagyni a cumisüveget. Reggel este még abból kapja a tápszert a 13 hósom. Próbáltam már csőrösből, sima pohárból, de egyáltalán nem fogadta el. Napközben az innivalóval nincs baj, ügyesen iszik pohárból (segítséggel). Így se tetszett neki, kötötte az ebet a karóhoz...
Ha a cumisüveg nem elfogadott ebben a korban, a szoptatás miért ajánlott még ekkor is? Itt persze nem magára az anyatejre gondolok, hanem az etetés technikájára. Mi a különbség? Mindkettőt szívni kell, nem? 2x10 perc cumisüveg használat miért rosszabb, mint pl a hasonló korú szomszéd gyerkőc 2 óránkénti cicizése éjjel?
Annyi féligazság van benne, hogy a cumisüveg mellhez képest merevebb cumija a fogakat deformálhatja, illetve fogmosás nélkül/után jobban roncsolja a zománcot (hacsak nem vizet iszik).
A lányom lassan 3 éves, reggel ébredés után még mindig cumisüvegből iszik tejet, mármint tehéntejet. De nekem is vannak kiskori képeim, ahol 4-5 évesen hanyatt fekve iszok cumisüvegből. A fogaim nem deformálódtak, illetve a szüleim figyeltek arra, hogy este fogmosás után már ne egyek semmit, inni meg vizet kaptam olyankor.
Ez a védő hasonló szinten van a miénkkel.
Csak azt hajtják ami az ő könyvecskéjükbe le van írva, és amit bemagoltak. 1-2 okosabbnak hiszi magát az orvosoknál is!
A mi kisfiúnk képzeld el, hogy nem fog megtanulni átfordulni, kúszni-mászni ha nem lesz járókája. 😃
Jól csináljátok, semmi gond nincs ezzel. Ahogy előttem is írják, tud pohárból inni és pont. Ez a lényeg.
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. Azért beszélek még erről a saját védőnőnkkel is, ő nagyon jófej, megbízok benne.
Járókánk nekünk se volt, 4 hónaposan már a földön bandáztunk a babámmal, ott forgolódhatott jobbra-balra kedve szerint. Kerek 5 hónaposan kezdett kúszni, 2 héttel később tanulgatta a mászást.
Miért gáz? Fejtsd ki kérlek.
Mi 10 hónaposan a csőrös itatóra álltunk át, mert a kicsi lerágta a cumisüveg tetejét. Az egyik végével a pelenkaban találkoztam újra.
Négyszer iszik belőle, reggel keléskor, délutáni alváskor, este, meg éjjelre bekészítek neki.
Viszont a kishúgom (most 16) öt éves koráig minden reggel cumizta a kakaót. Aztán egy reggel lecsavarta és megitta cumi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!