Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves kislányom nagyon...

2 éves kislányom nagyon vékony. Szerintetek rendben van az étrendje vagy adjank neki több szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Leírom 2 napját. A tegnapit és a mait.

Tegnap

Reggeli: 2 egész tojásból és 1 plusz fehérje rántotta

mellé 1 paradicsom, 1 kis zellerszár és pár falat avokádó

Tízórai: megvak (fenyőmag, mandula, lenmag) és 1 fél banán

Ebéd: 1 merőkanál jázmin rizs, 2 kisebb tenyérni grillzett pulykacomb filé, mellé még kis brokkoli

Uzsonna: Negyed kecskesajt 1 paradicsommal

Vacsora: Ugyanaz, mint délben és ugyanannyi

Ma

Reggeli: 1 szelet házi tk. kenyér, 2 kisebb szelet párgai sonka, 1 fél paprika

Tízórai: magvak és 1 egész banán

Ebéd: Fél grillezett pisztrán, mellé görögsaláta

Uzsonna: 2 főtt tojás fehérje és 1 szelet sonka

Vacsora: Fél grillezett pisztráng és kevés rizs

Mellé kap liposzómás multivitamint, valamint reggelente éhgyomorra méhpempőt, minden 2. nap lazacolajat

2019. nov. 27. 17:16
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem tudom, az én négyévesem nutellás palacsintát enne tejbegrízzel, ha rajta múlna, időnként meg is teszi, mégis sajtot lehet reszelni a hasán, 15 kg. Szerintem hozzám is vágná a zellerszárat, ha megpróbálnám beadni neki, hogy akkor az a vacsora.

Nem igazán értem én sem, miért kell diétáztatni egy gyereket. Ok, egyen a lehetőségekhez képest egészségesen, de ne úgy, hogy simán beférjen az étrendje a Joyba.

Mindent összevetve szerintem is kamuszagú a kérdés.

De ha mégsem kamu, akkor a kislányt csúnya meglepetések fogják érni az oviban, mert ott nem veszik ki a harmadik tojás sárgáját, hogy ne fájjon tőle a pocikája.

2019. nov. 28. 15:55
 32/36 anonim ***** válasza:
83%

Most el is szégyelltem magam. Nálunk sokkal egyszerűbb a menü, nem eszünk ennyire egészségesen, azt hiszem, és kap édességet is. Igyekszem a lehető legtöbb dolgot itthon elkészíteni, ol. Szörp, lekvár...de akkor is...

Gyerekorvos szerint szépen fejlődik, de most azért elgondolkoztam azon, hogy ehetne egészségesebben.

26 hónapos kisfiam étkezése az elmúlt napokban:

Reggeli: fél vajas kifli parizrrel, paprikacsíkkal

Tízórai: Kinder tejszelet

Ebéd: pár kanál brokkolikrémleves, 1 házi baracklekváros palacsinta

Uzsi: fél palacsinta

Vacsi: másfél virsli, kenyér, 2 karika uborka

Reggeli: tejbedara kakaóval

Tízórai: alma, mandarin

Ebéd: kis adag gulyás leves, kis adag sajtos tészta

Uzsi: Danone joghurt, 1 db Belvita keksz

Vacsi: rántotta 1 tojásból, fél kifli

Reggeli: 3 Maci sajt, darabka kifli, pár harapás sonka

Tízórai: kígyóuborka (ő kérte)

Ebéd: kis adag krumplileves, pár harapás rántott hal és hozzá rizs

Uzsi: 1 db házi muffin

Vacsi: fél szalámis,zsemle paprikával

2019. nov. 29. 09:45
 33/36 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó, lehet, hogy ti nem esztek kecskesajtot meg grillezett pisztrángot, de a te gyermekednek nem is lesznek gyomorpanaszai. Ott ahol 2 napig nincs semmilyen leves, szinte borítékolható a gyomorprobléma. Ha 1 héten 1x levesmentes azt mondom oké, de egymás után 2 napig ne adni levest a gyereknek. Nem csoda, hogy ennyit eszik, a levesnek pont az a lényege, hogy eltelíti a gyomrot, annyira, hogy ne egyen meg 1 étkezésre egy fél pisztrángot, meg 2 tenyérnyi pulykacombot. Ennyi fehérjétől olyan vese meg májprovlémái lesznek 10 évesen hogy még a tesrépítők is megirigylik.
2019. nov. 29. 09:54
 34/36 anonim ***** válasza:
72%

Nem, a 32-es gyerekének nem CSAK gyomorpanaszai lesznek hanem minden más is, mondjuk pcukorbetegség, magas koleszterin stb... Ugyanis a kaja 90%-a hulladék. Meg ez a teória a levesről :D :D Ez inkább vicces. Soha nem ettem levest és soha nem is főzök levest.

Mai menü:

Reggeli: hozzáadott cukortól mentes banánpalacsinta avokádókrémmel megkenve

Tízórai: 3 mandarin

Ebéd: édesburgonya, brokkoli és karfiol olíva olajjal meglocsolva, mellé egy pici tanyasi sült csirkecomb

Uzsonna: fél alma, 1 kivi, 1 mandarin, pici avokádó

Vacsi: adalékanyagmentes kenyér extra szűz olíva olajjal "megkenve", rá házi csirkemell "felvágott", paradicsom, paprika

Na EZ embernek való táplálkozás. Nem a kinder szelet, lekváros palacsinta, muffin meg a többi szar. Aztán csodálkozunk, hogy a gyerekek fele már 7 évesen elhízott bakker...

2019. nov. 30. 22:27
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
Én sem adok cukros dolgokat a gyerekemnek, próbálok mindent háztájról beszerezni, De leves minden nap kerül az asztalra. Édesanyám se főzött szinte soha levest, és most itt vagyok epebetegként, és hasnyálmirigybetegként. Mióta én főzök magamra, rengeteget javultak a panaszai, és sok gyógyszert már el is hagytam, szimplán azzal, hogy mindennap eszek valami kis levest. Nem kell cukros dolgokat adni a gyereknek, de attól, hogy néha eszik egy kinder tejszeletet, kevesebb kár éri, mintha csak 1 héten egyszer eszik levest.
2019. nov. 30. 22:38
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Úgy szarozod le a lekvárját, hogy azt se tudod, mennyi cukrot tett bele. Tegyük fel, hogy a saját kis gyümölcsösében megtermeli a barackot, és lekvárt főz belőle. Tök bio az egész. Vagy hogy pl a muffint milyen alapanyagokból sütötte, mert lehet egészségesen is! A palacsintatésztába nem szokás cukrot tenni, mert leég, attól a kanál lekvártól meg nem lesz cukorbeteg a gyerek. A Kinder tejszelet a necces, meg nálam a parizer, de abból.is lehet minőségit kapni. Ne ítélkezzünk elhamarkodottan.
2019. dec. 1. 23:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!