2 éves kislányom nagyon vékony. Szerintetek rendben van az étrendje vagy adjank neki több szénhidrátot?
Leírom 2 napját. A tegnapit és a mait.
Tegnap
Reggeli: 2 egész tojásból és 1 plusz fehérje rántotta
mellé 1 paradicsom, 1 kis zellerszár és pár falat avokádó
Tízórai: megvak (fenyőmag, mandula, lenmag) és 1 fél banán
Ebéd: 1 merőkanál jázmin rizs, 2 kisebb tenyérni grillzett pulykacomb filé, mellé még kis brokkoli
Uzsonna: Negyed kecskesajt 1 paradicsommal
Vacsora: Ugyanaz, mint délben és ugyanannyi
Ma
Reggeli: 1 szelet házi tk. kenyér, 2 kisebb szelet párgai sonka, 1 fél paprika
Tízórai: magvak és 1 egész banán
Ebéd: Fél grillezett pisztrán, mellé görögsaláta
Uzsonna: 2 főtt tojás fehérje és 1 szelet sonka
Vacsora: Fél grillezett pisztráng és kevés rizs
Mellé kap liposzómás multivitamint, valamint reggelente éhgyomorra méhpempőt, minden 2. nap lazacolajat
Hát nem tudom, az én négyévesem nutellás palacsintát enne tejbegrízzel, ha rajta múlna, időnként meg is teszi, mégis sajtot lehet reszelni a hasán, 15 kg. Szerintem hozzám is vágná a zellerszárat, ha megpróbálnám beadni neki, hogy akkor az a vacsora.
Nem igazán értem én sem, miért kell diétáztatni egy gyereket. Ok, egyen a lehetőségekhez képest egészségesen, de ne úgy, hogy simán beférjen az étrendje a Joyba.
Mindent összevetve szerintem is kamuszagú a kérdés.
De ha mégsem kamu, akkor a kislányt csúnya meglepetések fogják érni az oviban, mert ott nem veszik ki a harmadik tojás sárgáját, hogy ne fájjon tőle a pocikája.
Most el is szégyelltem magam. Nálunk sokkal egyszerűbb a menü, nem eszünk ennyire egészségesen, azt hiszem, és kap édességet is. Igyekszem a lehető legtöbb dolgot itthon elkészíteni, ol. Szörp, lekvár...de akkor is...
Gyerekorvos szerint szépen fejlődik, de most azért elgondolkoztam azon, hogy ehetne egészségesebben.
26 hónapos kisfiam étkezése az elmúlt napokban:
Reggeli: fél vajas kifli parizrrel, paprikacsíkkal
Tízórai: Kinder tejszelet
Ebéd: pár kanál brokkolikrémleves, 1 házi baracklekváros palacsinta
Uzsi: fél palacsinta
Vacsi: másfél virsli, kenyér, 2 karika uborka
Reggeli: tejbedara kakaóval
Tízórai: alma, mandarin
Ebéd: kis adag gulyás leves, kis adag sajtos tészta
Uzsi: Danone joghurt, 1 db Belvita keksz
Vacsi: rántotta 1 tojásból, fél kifli
Reggeli: 3 Maci sajt, darabka kifli, pár harapás sonka
Tízórai: kígyóuborka (ő kérte)
Ebéd: kis adag krumplileves, pár harapás rántott hal és hozzá rizs
Uzsi: 1 db házi muffin
Vacsi: fél szalámis,zsemle paprikával
Nem, a 32-es gyerekének nem CSAK gyomorpanaszai lesznek hanem minden más is, mondjuk pcukorbetegség, magas koleszterin stb... Ugyanis a kaja 90%-a hulladék. Meg ez a teória a levesről :D :D Ez inkább vicces. Soha nem ettem levest és soha nem is főzök levest.
Mai menü:
Reggeli: hozzáadott cukortól mentes banánpalacsinta avokádókrémmel megkenve
Tízórai: 3 mandarin
Ebéd: édesburgonya, brokkoli és karfiol olíva olajjal meglocsolva, mellé egy pici tanyasi sült csirkecomb
Uzsonna: fél alma, 1 kivi, 1 mandarin, pici avokádó
Vacsi: adalékanyagmentes kenyér extra szűz olíva olajjal "megkenve", rá házi csirkemell "felvágott", paradicsom, paprika
Na EZ embernek való táplálkozás. Nem a kinder szelet, lekváros palacsinta, muffin meg a többi szar. Aztán csodálkozunk, hogy a gyerekek fele már 7 évesen elhízott bakker...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!