Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves kislányom nagyon...

2 éves kislányom nagyon vékony. Szerintetek rendben van az étrendje vagy adjank neki több szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Leírom 2 napját. A tegnapit és a mait.

Tegnap

Reggeli: 2 egész tojásból és 1 plusz fehérje rántotta

mellé 1 paradicsom, 1 kis zellerszár és pár falat avokádó

Tízórai: megvak (fenyőmag, mandula, lenmag) és 1 fél banán

Ebéd: 1 merőkanál jázmin rizs, 2 kisebb tenyérni grillzett pulykacomb filé, mellé még kis brokkoli

Uzsonna: Negyed kecskesajt 1 paradicsommal

Vacsora: Ugyanaz, mint délben és ugyanannyi

Ma

Reggeli: 1 szelet házi tk. kenyér, 2 kisebb szelet párgai sonka, 1 fél paprika

Tízórai: magvak és 1 egész banán

Ebéd: Fél grillezett pisztrán, mellé görögsaláta

Uzsonna: 2 főtt tojás fehérje és 1 szelet sonka

Vacsora: Fél grillezett pisztráng és kevés rizs

Mellé kap liposzómás multivitamint, valamint reggelente éhgyomorra méhpempőt, minden 2. nap lazacolajat

2019. nov. 27. 17:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%

Mennyiségre sok, értelmes tápanyagra kevés.

Magok meg banán? Két és fél tojás? Grillhúsok?

2019. nov. 27. 20:28
 22/36 anonim ***** válasza:
83%
Nem csoda, hogy ennyit eszik, ezek mind diétás ételek, alig van bennük kalória, márpediglen kalóriára szüksége van, hogy legyen energiája, és hízzon. A grillezett pisztráng tó meg a görög salátától nem hízni, hanem fogyni fog... Hallottál már arről a kifejezésről, hogy minőségi éhezés?
2019. nov. 27. 20:49
 23/36 anonim ***** válasza:
24%
Kamu.
2019. nov. 27. 21:05
 24/36 anonim ***** válasza:
44%
Dietetikus jelen. Feltételezve, hogy a többi napja is hasonló: kicsit sok a fehérje és valóban kevés a szénhidrát, de semmi egyébbe nem tudok belekötni. Külön szuper, hogy figyelsz a jó minőségű zsírokra és hogy ennyire változatosabb eszik a kislányod :) Nagyon boldog lennék, ha csupa ilyen ügyféllel talalkoznék. :)
2019. nov. 27. 22:30
 25/36 anonim ***** válasza:
32%
Viszont ha elfogadsz egy tippet, kaja témában nem érdemes más anyukákat kérdezni. A gyerek táplálása olyan gombokat nyomogat - evolúciós okokból - ami elviselhetetlenné teszi a gondolatot, hogy valaki esetleg a saját gyerekét etethetné jobban is.... ezért kb mindegy mit és hogyan kérdezel, támadni fognak. Ha valóban érdekel valami mert aggódsz, jó ötlet inkább szaksegítséget kérni.
2019. nov. 27. 22:34
 26/36 anonim ***** válasza:
84%

Az én lanyom is vékony..

Az ételmennyiség nem tűnik kevésnek, inkább soknak..mégis elég diétás.

Bár a lanyom16 hónapos 7-szer eszik szilárdat.

Én több szénhidrátot adnék.

Annak el

Enére, hogy a tk pékárút sokkal előnyösebbnek talalom, nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy csak szoktatási célzattal adjam kb 3 éves korig, hogy amikor az kell neki, akkor ne legyen furcsa.

Egyelőre leterheli őket nagyon.

Atojás mellé is adtam volna gabonát...nem feltétlenül kenyeret.

A 8,5 kg-os gyerekemnek tízóraira 1 banán kevés.

A melegva si után eszik mégegyszer fürdés előtt, mondjuk sütőtököt, vagy házikrémtúrót.

Uzsonna is, igaz 2 tojás, az jó hangzik, de nincs benne a lényeg, a sárgája..így a sonkával sem elég tápláló szerintem.

Neki kellene a burgonya, édesburgonya és még a teszta is valamennyi..

Tehát a gond amaximjm a rendkívül diétás étrenddel van szerintem, Ő sokkal több energiát emészt fel.

2019. nov. 28. 06:41
 27/36 anonim ***** válasza:
84%
Én felnőttként eszem ennyit. Az elosztás is hasonló az inzulin rezisztenciámra... Kivéve, hogy ez még "betegen" is túl kevés szénhidrát arányaiban. Ne érts félre, szerintem szép, hogy nem tömöd cukorral meg hogy egészségesen próbálsz főzni, de kicsit engedj ezen. Ha egészségesebb szénhidrátot akarsz a fehér lisztnél, akkor adhatsz neki pl kölest, bulgurt, vagy hüvelyeseket.
2019. nov. 28. 07:38
 28/36 anonim ***** válasza:
76%
Nem veszitek eszre, hogy a kerdezo csak nagyon le akarta irni, hogy az o ketevese milyen meno kajakat eszik egy nap? :D semmi baja a gyerekenek, nyilvan o is tudja, hogy ha eszik rendesen, nem lehet baja. Kecskesajtot uzsizik....:D polgarpukkasztas.
2019. nov. 28. 08:00
 29/36 anonim ***** válasza:
54%
Az már régen baj, ha a kecske sajt evés polgárpukkasztásnak minősül...
2019. nov. 28. 08:40
 30/36 anonim ***** válasza:
85%
Nem számítana annak, egy normális felnőtt ember étrendjében. ami ide le van írva az az én “karbantartott” 25 éves női testemnek tökéletes. De egy kisgyereknél annyira figyelni a zsírra, hogy kiszedi a rántottából a sárgáját szerintem túlzás, sőt nem normális. És igen nekem az sem, hogy mint valami kis minifelnőtt, zellerszárat ropogtat meg kecskesajtot falatozgat uzsira... miért nem kap egy szelet kenyeret egy szelet pàrmai sonkával (mert ezt is nagyon fontos ideírni, nem ám azt hiszik, hogy nem a legdrágább sonkát eszi a gyerek :D ) aztán az mellé egyen egy kis sajtot, zöldséget. Miért kell diétásan etetni? Azért mert anyura hip hop felszaladnak a kilók?
2019. nov. 28. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!