Kisgyermekes anyukák, ti hogyan vezetitek a háztartást? Tippeket kérnék, hogyan osszam be jobban az időmet.
Semmiképp sem panaszkodásnak szánom a kérdésemet, elvégzek végülis mindent, csak estére sokszor jobban elfáradok, mint szerintem kellene, és biztosan tudnék másoktól jó tanácsokat kapni arra, hogy lehetne még hatékonyabban végezni mindennel. Három kisgyerekem van, egy kisiskolás, egy ovis és egy 5 hónapos. Azért ide írtam ki a kérdésemet, mert szerintem kisgyerekekkel más jellegű és több is a házimunka, mint ahol már nagyok a gyerekek vagy csak felnőttek vannak:)
Mi az, amit ti naponta megcsináltok kisgyerekek mellett, mi az , amit hetente, van-e olyan, hogy nagytakarítás, vagy év közben folyamatosan végzitek el a takarítást apránként? De házimunkába tartozik minden a takarításon kívül: mosás, vasalás, főzés, még a kinőtt ruhák szelektálása is idő, stb. :)
Köszönöm előre is!
Hú, hát nem tudom érdemben tudok e segíteni, mert nekem "csak" egy gyermekem van, viszont mellette home officeban dolgozom, határidőre. Olyan 4-5 óra naponta, attól függ mit kapok :)
Nálunk a házimunka rend a következő :
- havi 1 nagytakarítás, ez általában szombati nap, apa elviszi a gyereket, mamához vagy nagybácsihoz beszélgetni, amíg én takarítok (ablak mosás, szekrények, ajtók, hűtő, tűzhely és teljes fürdőszoba fertőtlenítés, ilyenkor takarítom ki a kanapét, függöny mosás ilyesmi.. )
- hetente ágynemű csere, mosogató fertőtlenítés, portörlés, WC, kád, mosdókagyló pucolás, illetve a lábtörlőt, szőnyeget szoktam tisztítani, de van hogy ez a haviba csúszik át 🙄 ezt a heti dolgot szintén szombatonként szoktam, amikor a gyerek alszik, vagy apával bevásárol
- naponta a standard mosogatás, illetve anno volt még felsöprés, felmosas, mivel vannak cicáink ezért ez nagyon fontos nekem, szőrt sehol nem akarok látni 😀, ez szintén alvás időben
Ezzel a söprögetéssel elment egy csomó időm, aztán tavaly karácsonyi ajándékként a családom közösen meglepett egy robot takarítóval, komolyan egyszerűbb az életem vele, akármilyen ügyesen felmostam sose tűnt olyan tisztának a padló mint most.
A főzésbe én nagy energiát nem fektetek, 2 naponta főzök levest, és valami másodikat, törekszem mindig az egyszerűre, általában olyat főzök amit csak be kell dobni a lábasba és magától megfő, vagy ami kB 30 perc alatt megvan. Mert a főzés idő többi részét a munkára szánom 😀 a kaja előkészítést előző nap este csinálom amikor fürdés van, gyors megpucolom a zöldségeket, más napig a hűtőben semmi baja
Hétvégén rendelünk, bár van amikor hétköznap is, mert másra nem igazán tudjuk költeni a cafeteriat amit a parom kap. 😀
Nálunk a takarítás max 2 óra egyébként, egyrészt mert hozzászoktam hogy rohadt gyorsan kell mindent megcsinalnom, és nagy lelki fájdalmam ha valami nincs kész időben, valamilyen szinten maximalista vagyok, a másik, hogy a lakásunk összvissz 60 nm, ezt azért nem nehéz tisztán tartani. Nyilván más a helyzet egy két emeletes bazi nagy kertes házban. Én szerintem ott takarítót fogadnék, rengetegen vállalnak takarítást ilyen potom összegekert, pl barátnőm is ezt csinálja másodállásban 10ezer/alkalomért
Régebben így takarítottam, a gyerek előtt, de szeretném újra bevezetni, mert szerintem jól működhet gyerekek mellett is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!